Se za Elan zanimajo Rusi?

Neuradno se je izvedelo, da se Rusi zanimajo za Elan Ski, medtem ko v Skimarju nadaljujejo postopke odpuščanja delavcev.

Begunje - V ponedeljek so iz služb Skimarja, krovne družbe Elana, oddali na pošto 67 obvestil o prekinitvi delovnih razmerij za nedoločen čas. Od prvotno napovedanih 180 odvečnih delavcev se je število odpuščenih zmanjšalo na 141, saj so si nekateri že sami poiskali drugo delo, 74 delavcev pa je imelo le delovna razmerja za določen čas oziroma se bodo predčasno upokojili. Med 67 delavci, ki so prejeli obvestilo o prekinitvi delovnega razmerja, je 42 delavcev v družbi Elan Marine in 25 v družbi Elan Ski. Sicer pa proizvodnja zaradi pomanjkanja naročil v Elan Marine še vedno stoji, pognali naj bi jo v začetku februarja.

Sicer pa so v časniku Finance iz virov blizu KAD-a objavili presenetljivo novico, da se za nakup družbe Elan Ski zanimajo Rusi. Ivan Štrlekar, v. d. predsednika uprave, je ob tem povedal, da o tem ne ve nič. Pač pa je dodal, da z italijanskim partnerjem pripravljajo dodaten zimski program.

Vse tudi kaže, da zgodba o odstavitvi nekdanjega prokurista Jožeta Kralja, ki je bil razrešen zaradi prekoračitve pooblastil (podpisa pogodbe o razvoju bojnega čolna), še ni zaključena. Za torek je namreč sklical tiskovno konferenco z naslovom Resnica o Elanu, pripravlja pa tudi kazensko ovadbo proti novem predsedniku nadzornega odbora Stojanu Nikoliću.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 12. julij 2009 / 07:00

Na obisk vplivata kriza in vreme

Letos na obisk Bleda in Bohinja vpliva vrsto dejavnikov, zato je gostov manj tudi za petino.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 23. november 2012 / 07:00

Locked Test - Erjavec v torek s Türkom 100% ž š č

Zunanji minister Karl Erjavec se bo predvidoma v torek srečal s predsednikom republike Danilom Türkom, s katerim bosta govorila o zapiranju diplomatsko-konzularne mreže

Prosti čas / petek, 23. november 2012 / 07:00

Mini ostala doma

Že sedmi golf, obisk Mikija Miške in še en dan, pa bomo vedeli, katera je najlepša severna Gorenjka.

Zanimivosti / petek, 23. november 2012 / 07:00

"Radetzky je bil fajn gospod"

KD Folklorna skupina Karavanke organizira delavnice, na katerih obiskovalci spoznajo plese, pesmi, obrti in še marsikaj zanimivega iz zgodovine, povezane s Tržičem in okolico.

Gorenja vas-Poljane / petek, 23. november 2012 / 07:00

Letos štirje nagrajenci

Darilna listina cesarja Otona II. je najstarejši pisni vir, kjer so prvič omenjeni kraji v današnji občini Gorenja vas - Poljane.

Šport / petek, 23. november 2012 / 07:00

Imeli tri, osvojili eno

Kranj, Domžale - Minulo sredo je bila v Kranju odigrana zaostala tekma 15. kroga v prvi slovenski nogometni ligi med domačim Triglavom in velenjskim Rudarjem. Srečanje se je...