Boris Černilec (Foto: arhiv GG)

Černilca zamenjal Belehar

Ravnatelj Osnovne šole Naklo Boris Černilec je odšel na Ministrstvo za šolstvo in šport. Šolo vodi Blaž Belehar.

Naklo – Dosedanji ravnatelj Osnovne šole Naklo Boris Černilec iz Strahinja je po sklepu vlade RS 12. januarja postal vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za vrtce in osnovno šolstvo na Ministrtvu za šolstvo in šport. Svet šole ga je na petkovi seji razrešil z mesta ravnatelja. Potrdil je predlog, da bo vršilec dolžnosti ravnatelja OŠ Naklo Blaž Belehar iz Vogelj, ki je bil enajsto leto profesor športne vzgoje v šoli Naklo.

»V Naklem sem začel delati 1. marca 1997, pol leta pred odprtjem tedanje osemletne šole. Sodeloval sem z gradbeniki in izdelovalci opreme pri povečavi šole ter skrbel za izbiro strokovnih delavcev. S kančkom sreče je šola dobila odličen kader, ki je na začetku poučeval okrog 470 otrok. Danes imamo skoraj šeststo osnovnošolcev v centralni šoli in dveh podružnicah ter 150 predšolskih otrok v dveh vrtcih, zato smo dogradili šolo in uredili športni park. Šolo Naklo so doslej trikrat razglasili za najlepšo v Sloveniji. Uspešni smo bili tudi na strokovnem področju. Med prvimi smo uvedli devetletno šolanje in pri uvajanju programa pomagali drugim. Naši učitelji so prepoznavni v širšem prostoru, učenci pa dosegajo odlične rezultate na tekmovanjih. Za uspehe je zaslužen celoten kolektiv, v katerem so sedaj 103 zaposleni. Moj naslednik šolo pozna, zato verjamem, da jo bo dobro vodil. Pomembno je ohraniti prepoznavnost šole in njeno povezanost s krajem ob kulturnih, športnih in drugih dejavnostih,« je povedal Boris Černilec pred odhodom v Ljubljano.

O novi službi je dejal, da mu bo velik izziv na znanem področju. Pričakuje korektno sodelovanje med ministrstvom in ravnatelji osnovnih šol, zlasti pa razbremenitev učiteljev z administracijo. Na področju otroškega varstva bo skušal pomagati tudi domači občini, ki nujno potrebuje nov vrtec v Naklem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šenčur / nedelja, 24. maj 2015 / 20:30

Pevski teden sklenili upokojenci

Štirinajst pevskih zborov društev upokojencev z vse Gorenjske je nastopilo na srečanju v Šenčurju.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 14. januar 2009 / 07:00

Sneg cestarje (spet) presenetil

Kranj - Snežne padavine so se že umirile, medtem ko cestarji s čiščenjem cest nadaljujejo. Čeprav je danes padlo med pet in deset centimetrov snega (v višjih legah tudi več), pa so bili vo...

Naklo / sreda, 14. januar 2009 / 07:00

Černilca zamenjal Belehar

Ravnatelj Osnovne šole Naklo Boris Černilec je odšel na Ministrstvo za šolstvo in šport. Šolo vodi Blaž Belehar.

Žirovnica / sreda, 14. januar 2009 / 07:00

Pogačar pisal prometnemu ministru

Žirovnica – Žirovniški župan Leopold Pogačar se želi čim prej srečati s prometnim ministrom Patrickom Vlačičem in direktorjem direkcije za ceste Gregorjem Fickom...

Gorenjska / sreda, 14. januar 2009 / 07:00

Spremembe pri vdovski pokojnini

Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je sprejel več sklepov, ki so pomembni za uveljavljanje varstvenega dodatka in dela vdovske pokojnine.

Kranj / sreda, 14. januar 2009 / 07:00

Sum korupcije na Mrakovi

Sporna gradnja na Mrakovi 1 v Kranju je sicer ustavljena, začela pa se je obnova postopka za izdajo gradbenega dovoljenja.