Novoletni horoskop

Leto 2009 je po kitajskem horoskopu v znamenju bivola, oziroma niu, in simbolizira napredek, dosežen s pogumom in delavnostjo, kot pravi stari pregovor, kdor seje, ta žanje.

Nadeli si bomo jarem odgovornosti in ne bomo pričakovali uspehov brez zavestno vloženega truda. Je tudi čas za urejanje družinskih zadev in vzpostavljanje določenega reda v okolici. Ure, ki jim vlada bivol, so od 1 in 3, njegov letni čas je zima. Element je voda in njegovo ustrezno znamenje je kozorog. Nesporazumi bodo posledica nepopustljivosti pri podrobnostih in pomanjkljive komunikacije. Čas nikogar od nas ne čaka, včeraj je preteklost, danes si ustvarjamo prihodnost in manj bo trikov, spletk in bližnjic, večji bodo naši uspehi.

 

OVEN

21. marec - 20. april

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: lev, tehtnica, kozorog

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: zmaj

Element: ogenj

Vodilni planet: Mars

Kamen: ametist

Kovina: jeklo, železo

Barva: rdeča

Prednosti: samozavest, odgovornosti, delavnost

Slabosti: trma, nepremišljenost

Značilna lastnost: pogum

 

V vaše življenje prihaja veliko sprememb in imeli boste občutek, kot da se to ne dogaja vam. Vso svojo energijo boste usmerili k svojim ciljem in nizali uspeh za uspehom. Okolica bo vaše uspehe sprejemala in se veselila z vami. Čeprav vam bo šlo vse po načrtih, boste kljub vsemu neučakani. Nikar, saj se vam nikamor ne mudi. Osamljenost bo le še grenak spomin, saj boste končno spoznali, da je ljubezen več, kot ste si kdaj hoteli priznati. Tudi finančnih težav ne boste imeli, saj vam bo denar sproti pritekal. Najboljša družba vam bodo ljudje rojeni v znamenju kozorogov in dvojčkov, škorpijonov pa se izogibajte. Dober dan bo četrtek, srečne številke so 7, 12, 13, 19, 26, 27, 36. Spremlja vas angelska karta Rochelle: ker spoštujete in sledite navodilom srca, se vam približuje blaginja.

 

BIK

21. april - 21. maj

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: devica, kozorog

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: kača

Element: zemlja

Vodilni planet: Jupiter

Kamen: zeleni smaragd

Kovina: baker

Barva: rožnata, zelena

Prednosti: samostojnost, impulzivnost

Slabosti: vihravost, nepopustljivost

Značilna lastnost: odvisnost

Polni energije se boste podali nasproti novim ambicijam, čeprav ne bodo vsi vašega mnenja. Zaradi drugih nikar ne upočasnite svojega tempa, s tem se boste naučili hoditi sami in biti samostojni. Poslovni partnerji vas bodo razočarali. Naredili si boste načrt in bili na koncu bolj pretkani od njih. Za razna vlaganja imate najboljše obdobje v poletnih mesecih, v jeseni pa vas čakajo nove odgovornosti, ki jim boste kos. Včasih je treba malo več narediti za ljudi, ki jih imamo radi. Nobena beseda ali dejanje ni samoumevno. Na to se spomnite, ko boste dobili občutek, da se vam bližnji oddaljujejo. Ljudje rojeni v znamenju devic vas bodo prijetno presenečali, strelci in levi pa razočarali. Dober dan bo ponedeljek, srečne številke so 3, 6, 7, 9, 20, 21, 34. Spremlja vas angelska karta Izabela: da, zdaj je pravi čas za nove podvige. Dober rezultat bo sledil vašim pričakovanjem.

DVOJČEK

21. maj - 21. junij

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: tehtnica, vodnar

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: konj

Element: zrak

Vodilni planet: Merkur

Kamen: ahat

Kovina: živo srebro

Barva: rumena

Prednosti: človekoljubje, ljubeznivost

Slabosti: neodgovornost, lahkomiselnost

Značilna lastnost: odzivnost

Uteho boste iskali v samoti, kljub temu da se dobro zavedate, da ima to zdravilo veliko stranskih učinkov, še posebej za vas, ki v družbi ljudi dozorevate in cvetite. Velikokrat se bojite, da so vaše želje prevelike, da bi se uresničile in strah vam vzame še tisto upanje, ki ga imate v skriti rezervi. Zaupajte sebi in svoji intuiciji in se nikar ne pustite prepričevati ljudem, ki gledajo iz drugačnega stališča. Pri poslovnih zadevah se vam obetajo dobre spremembe in nobena priložnost ne bo šla mimo vas. Glede čustev in same ljubezni imate najboljše obdobje celo leto, saj bodo metulji plesali veseli ples. Čim več se zadržujte v družbi tehtnic in ribi, z ljudmi rojenimi v znaku raka pa imejte zelo malo kontakta. Dober dan vam bo torek, srečne številke so 2, 5, 6, 11, 13, 16, 38. Spremlja vas angelska karta Kristal: Verjemite in zaupajte, kajti na obzorju je nekaj novega in dobrega, čeprav tega še ne vidite.

RAK

22. junij - 22. julij

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: škorpijon, ribi, lev

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: koza

Element: voda

Vodilni planet: Luna

Kamen: biser

Kovina: srebro

Barva: dimno siva, srebrno modra

Prednosti: potrpežljivost

Slabosti: naivnost, strahopetnost, nepremišljenost

Značilna lastnost: zvestoba

Več poti vodi k cilju, zato se ne smete usmerjajti samo na eno. Kar je za nekoga črno, je lahko za vas belo ali obratno. Ne zatirajte svojih idej. Vsaka stvar ima svoj čas in v letu 2009 se boste končno naučili hiteti počasi. Poti, po katerih boste hodili, ne bodo vedno ravne, a to ne pomeni, da ovinki niso prehodni. Ker se boste potrudili, boste začutili srečo, ki ne bo samo prehodna, saj jo boste znali obdržati. Morebitna nesoglasja na poslovnem področju boste reševali sproti in se ne boste ustavljali ob malenkostih. Čustveno najbolj srečni boste v mesecu aprilu in juliju. Osebe rojene v znamenju škorpijonov vam bodo stale ob strani, izogibajte pa se dvojčkov in ovnov. Dober dan bo sobota, srečne številke so 3, 15, 16, 20, 21, 23, 35. Spremlja vas angelska karta Maja: v tem obdobju vašemu življenjskemu poslanstvu in osebni rasti pomagajo šolanje, študij in izobraževanje.

LEV

23. julij - 23. avgust

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: oven, škorpijon, vodnar

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: opica

Element: ogenj

Vodilni planet: Sonce

Kamen: rdeči rubin

Kovina: zlato

Barva: vse sončne barve

Prednosti: radodarnost, prisrčnost

Slabosti: domišljavost, gospodovalnost

Značilna lastnost: obilnost

Čeprav boste imeli čez celo leto dela čez glavo, si boste vseeno znali vzeti zase pet minut časa v dnevu. Ker je to pravilen ritem, boste z uspehi zadovoljni, obenem pa se bodo tudi vaši bližnji ob vas dobro počutili. Kolo življenja je odvisno od vlaganja, prav tako, kot je mlin na veter odvisen od vetra samega. S svojo močno energijo boste lahko precej vplivali na druge. To še posebej izkoristite na delovnem mestu in pokažite vse svoje ambicije, ki so bile do sedaj skrite. V jesenskih mesecih boste čustveno razdvojeni, poslušajte glas srca, in vse vam bo jasno. Dobro se boste ujeli z vodnarji in malo manj s strelci. Dober dan vam bo ponedeljek, številke pa so 2, 4, 6, 22, 23, 28, 29. Spremlja vas angelska karta Vanesa: da bi se pravilno odločili, se vprašajte, katera pot vas k cilju približa in katera vas še bolj oddalji.

DEVICA

24. avgust - 23. september

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: bik, kozorog

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: petelin

Element: zemlja

Vodilni planet: Merkur

Kamen: rdeče rjavi sardoniks

Kovina: nikelj

Barva: zelena, temno rjava

Prednosti: redoljubnost, varčnost, temeljitost

Slabosti: suhoparnost, kritičnost

Značilna lastnost: natančnost

Premagali boste različne strahove in odgrnili zaveso vsem dvomom, ki so vas utesnjevali in vam preprečili, da si niste upali seči do zvezd. Ker ne boste dovolili, da vam zadeve uidejo iz rok, se boste maksimalno potrudili za želene cilje in seveda uspeli. Pred vami je leto dobre volje, smeha in prijetne družbe. V pomladnih mesecih imate tudi ugodno obdobje za zaljubljenost, pa naj bo to kaj novega ali pa utrditev starega. Vse bo odvisno samo od vas. Zelo pozitivno bo na vas vplivala potreba po večji športni aktivnost. Razbremenili boste svoje utrujene možgane in bili s tem zmožni videti lepši svet okoli sebe. Presenečali vas bodo ribi in kozorogi, tehtnice pa jezile. Dober dan bo petek, srečne številke so 3, 7, 10, 11, 16, 17, 18. Spremlja vas angelska karta Oceana: ukrepajte. Ste v stiku z resnico, zaupati morate svojim občutkom in se ljubeče postaviti zase.

TEHTNICA

24. september - 23. oktober

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: dvojček, vodnar

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: pes

Element: zrak

Vodilni planet: Venera

Kamen: safir

Kovina: baker

Barva: različni odtenki modre

Prednosti: predanost, simpatičnost

Slabosti: nezvestoba, netočnost

Značilna lastnost: očarljivost

Zadeve, ki so v resnici čisto preproste, se vam bodo zapletale in kar nekaj časa boste iskali prave odgovore. Naučili se boste otresti bremen in s tem tudi ne boste nalagali novih. Okoliščine, v katerih se boste znašli v poletnih mesecih, vam ne bodo dopuščale prevelikega zapravljanja. Ko se boste tega zavedeli, vam bo za trenutek vzelo sapo in ne boste videli nobenega dobrega izhoda. Neka tretja oseba vam bo priskočila na pomoč, ne da bi od vas kaj pričakovala. Na čustvenem področju se vam obeta preobrat, in ker dobro veste, kaj vam največ pomeni, odločitev ne bo težka. Z devicami boste težko imeli skupen jezik, dvojčki pa vas bodo zabavali. Dober dan vam bo nedelja, srečne številke so 1, 8, 9, 20, 24, 26, 27. Spremlja vas angelska karta Frančiška: kaj si želite prav zdaj? Vizualizirajte to in pojavilo se bo. Negativnost bo zavrla vaš napredek.

ŠKORPIJON

24. oktober - 22. november

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: rak, ribi

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: prašič

Element: voda

Vodilni planet: Pluton

Kamen: mavrični opal

Kovina: železo

Barva: temno rdeča

Prednosti: požrtvovalnost, prijateljstvo

Slabosti: trmoglavost, maščevalnost

Značilna lastnost: idealizem

V tem letu boste spoznali veliko ljudi. Takih in drugačnih, vmes pa bodo tudi novi, dobri prijatelji. Ker ste bili že večkrat razočarani, so novi prijatelji dobrodošli. Če se človek dovolj potrudi za odnose, je sposoben delati čudeže brez čarobne palčke. Pred vami so dobre poslovne spremembe, a kljub vsemu ne boste verjeli obljubam in se najprej prepričali o ozadju. V ljubezni se boste postavili pred nepremagljiv zid in s tem naredili težave tam, kjer jih sploh ni. Sreča je lahko prav skrivnostno skrita, a na koncu jo vidimo pred seboj, na dosegu roke. Zelo dobro se boste ujeli z znamenjem raka, z ovni pa imejte čim manj stika, le nujne stvari. Dober dan je četrtek, srečne številke so 3, 9, 17, 18, 19, 29, 33. Spremlja vas angelska karta Omega: zmaga! Vaša želja se bo izpolnila. Nadaljujte z dobrim delom.

STRELEC

23. november - 21. december

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: lev, oven

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: podgana

Element: ogenj

Vodilni planet: Jupiter

Kamen: topaz

Kovina: aluminij

Barva: vijolična, modra

Prednosti: razsodnost, voditeljstvo, navdušenost

Slabosti: hladnost, zavrtost, nezaupljivost

Značilna lastnost: optimizem

Preizkušali boste vse možne načine, a vedno boste prišli do enakega zaključka in sicer, da vam je, tako kot je, še najboljše. Če je nekaj dobro, to ne pomeni, da ne more trajati. Premalo znate izkoriščate okoliščine, pri katerih se že od daleč vidi, da imate vse možnost. Že kmalu v začetku leta boste v delovnem okolju ukrepali sami, saj vam bo dovolj vedno istih izgovorov. Nad izidom boste zelo prijetno presenečeni, saj se vam pozna tudi v denarnici. Naključno srečanje bo imelo večje posledice, kot si boste sploh mislili. Ker se pa ve, da je vse z enim namenom, se prepustite toku dogajanja. Ljudje, rojeni v znamenju devic, vam bodo dobra družba, levi pa vas bodo spravljali ob živce. Najboljši dan bo sreda, srečne številke si 1, 2, 5, 19, 10, 11, 37. Spremlja vas angelska karta Grace in Antonija: če hočete pomagati ozdraviti določeno situacijo, s sočutjem poslušajte stališče druge osebe.

KOZOROG

22. decembra - 20. januarja

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: oven, bik, devica

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: Bivol

Element: zemlja

Vodilni planet: Saturn

Kamen: ametist

Kovina: svinec

Barva: črna in bela

Prednosti: prizadevnost, vestnost

Slabosti: ljubosumnost, hladnost

Značilna lastnost: Neomajnost

Če boste samo razmišljali, kaj bi bilo lahko in kaj bi lahko naredili, se vam ne bo spremenilo prav nič. Redko katera stvar se rešuje sama od sebe, zato boste morali počasi sprejemati odgovornosti. Na trenutke se boste bali, da niste naredili vsega, oziroma dovolj, za uresničitev svojih želja. Brez panike, rezultati bodo kmalu vidni, vi pa zadovoljni in sproščeni. Kadar se boste čez leto slabše počutili, bo to zaradi premalo telesne aktivnost, kii bi ji lahko posvečali več časa. V ljubezni vas čaka kar nekaj presenečenj in večkrat boste ostali brez besed. Največkrat bodo to osebe rojene v znamenju bika in ovna. Z ribami imejte le nujne kontakte. Dober dan bo petek, srečne številke so 5, 6, 7, 13, 14, 15, 36. Spremlja vas angelska karta Tereza: odmor! Prezaposleni ste bili s skrbjo za druge. Zdaj je čas, da se ustavite in poskrbite zase.

VODNAR

21. januar - 19. februar

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: tehtnica

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: tiger

Element: zrak

Vodilni planet: Uran

Kamen: akvamarin

Kovina: aluminij

Barva: turkizna

Prednosti: prizadevnost, neodvisnost

Slabosti: površnost, nestanovitnost

Značilna lastnost: prijateljstvo

Vse preveč ljubezen iščete daleč od sebe, potem pa ste vedno znova razočarani. Končno boste le spregledali resnico in svet bo postal lepši. V sredini leta se vam obetajo finančni podvigi, ki so povezani z vašimi preteklimi vlaganji in premišljevali boste, da bi zamenjali delovno mesto. Uspeh je zagotovljen. Ljudje rojeni v znamenju strelca in tehtnice vam bodo nesebično stali ob strani. Skoraj vedno ste prepričani, da morate biti sami za vse. S tem, ko se boste naučili svoja bremena razdeliti, boste lažje zadihali. Največje spremembe pričakujte v mesecu marcu. Tehtnice vam bodo stale ob strani, dvojčki pa vam bodo znali vzeti notranji mir. Najboljši dan bo četrtek, srečne številke so 1, 6, 7, 11, 13, 15, 35. Spremlja vas angelska karta Astara: zaslužite si najboljše! S svojimi sanjami in željami sezite po zvezdah in ne sklepajte kompromisov.

RIBI

20. februar - 20. marec

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: rak

Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: mačka

Element: voda

Vodilni planet: Neptun

Kamen: brezbarvni mesečev kamen

Kovina: platina

Barva: morsko zelena

Prednosti: fantazija, sočutnost

Slabosti: neodločnost, popustljivost

Značilna lastnost: sočutje

Čustveni odnosi se bodo končno sprostili in zavel bo nov veter. V čim krajšem času boste hoteli rešiti blokade iz preteklosti. Iz odnosov do različnih ljudi se je treba naučiti, kaj, komu in zakaj dajemo. To je vsa modrost. Na splošno se vam obeta niz uspehov in prav povsod boste blesteli. Denar, ki je, vsaj tako pravijo, sveta vladar, vam bo v mesecu aprilu zopet delal preglavice, a tokrat boste prišli do zaključka in težavo odpravili. Res je, da vsega naenkrat ne moremo imeti, a to ne pomeni, da so vaše želje nemogoče. Najbolje se boste počutili in blesteli v družbi devic in dvojčkov, kozorogom pa ne dovolite, da vas izigrajo. Vaš najljubši dan v letu 2009 bo torek, srečne številke so 3, 4, 12, 13, 17, 22, 32. Spremlja vas angelska karta Lejla: pojdite sami v naravo, meditirajte o svojih željah in namerah. Prosite angele, naj vam pomagajo doseči pozitivni pogled.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mengeš / torek, 12. april 2022 / 14:56

Rušijo staro šolsko telovadnico

V Mengšu odstranjujejo staro šolsko telovadnico, nato pa se bodo nadaljevala arheološka izkopavanja.

Objavljeno na isti dan


Železniki / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Leto investicij in sanacij

V proračunu občine Železniki za leto 2009 bo šlo kar 81 odstotkov denarja za investicije, znaten delež na račun popoplavne sanacije.

Železniki / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Brez ukrepov zoper župana Prevca

Železniki - Tudi občinski svetniki v Železnikih so se na zadnji seji seznanili z dopisom komisije za preprečevanje korupcije, v katerem jih predsednik komisije Drago Kos s...

Zanimivosti / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Srečanje starejših krajanov

Med več kot petsto prebivalci Loma pod Storžičem jih je šestdeset starejših od sedemdeset let. Zanje so pripravili že sedmo srečanje.

Kronika / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Družinsko nasilje je resen problem

Ljubljana - Nasilje v družini je v Sloveniji resen problem, je v sredo dejal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič. Čeprav ima po njegovem na tem pod...

Kronika / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Kriminal

Zidali bodo Vir pri Domžalah - Neznanci storilci so v prazničnih dneh vlomili v priročno skladišče na Viru pri Domžalah, iz katerega so odnesli več gr...