Planet Tuš je za obiskovalce odprt že več kot tri tedne, čeprav še nima uporabnega dovoljenja. (Foto: Tina Dokl)

Tuš brez uporabnega dovoljenja

Čeprav je od odprtja novega Planeta Tuš v Kranju minilo že več kot tri tedne, pa ta še vedno nima uporabnega dovoljenja, kar pa vsaj v Kranju ni več nobena posebnost.

Kranj - Kot je že ob odprtju Planeta Tuš 22. oktobra pojasnila načelnica upravne enote Kranj Olga Jambrek, so imeli v postopku reševanja pri izdaji uporabnega dovoljenja za Planet Tuš dva med seboj ločena dela, in sicer za cestno in komunalno infrastrukturo ter posebej za poslovno-trgovski objekt. Za cestno in komunalno infrastrukturo je bilo dovoljenje izdano tik pred odprtjem centra, do takrat pa še niso mogli izdati uporabnega dovoljenja za poslovno-trgovsko-zabaviščni objekt, saj so ob tehničnem pregledu izvedenci ugotovili pomanjkljivosti na področju požarne varnosti, elektro in strojnih inštalacij ter varstva pri delu. Vendar pa od odprtju Planeta Tuš vodilni iz skupine Tuš o tem, da center nima dovoljenja, niso nič vedeli oziroma so povedali, da jih izvajalec o tem ni obvestil.

Kasneje je na tehničnem pregledu izvedenka za varstvo okolja odredila poskusno obratovanje za pol leta, v tem času pa investitorju naložila, da mora opraviti meritve hrupa v okolju iz objekta in meritve emisij snovi v zrak iz kurilnih naprav. Pred dnevi pa je pooblaščenka Uprave RS za zaščito in reševanje iz Ljubljane ugotovila, da je treba dopolniti izkaz požarne varnosti oziroma uskladiti načrtovane ukrepe z načrtovanimi ukrepi iz študije požarne varnosti. »Po prejemu obvestila o odpravi pomanjkljivosti od investitorja iz naslova požarnega varstva in prejemu pozitivnega pripisa k zapisniku od pooblaščenke Uprave RS za zaščito in reševanje bo šele možno izdati odločbo o poskusnem obratovanju,« je povedala Tatjana Škerjanec z Upravne enote Kranj.

Do takrat pa bo novi Planet Tuš najbrž obratoval brez uporabnega dovoljenja. Tako kot je bilo to nekaj časa v novem trgovskem centru Qlandia in Lidlu na Zlatem polju (zdaj uporabni dovoljenji imata). Tega, da bi inšpektorji katerega od trgovskih centrov zaprli (tako kot so na primer ledeno dvorano na Zlatem polju), pač nihče ne verjame več.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / sreda, 30. maj 2012 / 07:00

Novi bencinski trivaljnik za Ford Focus

Novi 1,0-litrski trivaljni bencinski motor bo za Ford Focus predstavljal varčno alternativo močnejšemu 1,6-litrskemu štirivaljniku. Motorni novinec s pomočjo turbinskega polnilnika razvije 74 kil...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Znani Gorenjci o novih serijah

Jesen je na male ekrane prinesla tudi nove slovenske nadaljevanke.

Prosti čas / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Raje prijazna kot pa uničujoča

Bernarda Žarn, znan obraz z nacionalne televizije, je pred kratkim postala femme fatale 2008.

Tržič / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Nova občinska svetnika v Tržiču

Po odstopu Vinka Perneta in smrti Dragomirja Ficka sta postala nova člana tržiškega občinskega sveta Marija Močnik in Peter Tomazin. Veliko besed o prodaji kopališča.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Tudi v Gorenji vasi želijo dom za starejše

Gorenja vas - Potem ko so v Žireh pridobili koncesijo za gradnjo in upravljanje doma za starejše, bi lahko novega dobili tudi v občini Gorenja vas-Poljane. Septembra so v občini...

Kranj / ponedeljek, 17. november 2008 / 07:00

Tuš brez uporabnega dovoljenja

Čeprav je od odprtja novega Planeta Tuš v Kranju minilo že več kot tri tedne, pa ta še vedno nima uporabnega dovoljenja, kar pa vsaj v Kranju ni več nobena posebnost.