Del nacionalne kuharske ekipe pri delu (Foto: Anka Bulovec)

Menija ne bodo več spreminjali

»Treningi, kot je bil današnji, so koristni, saj prispevajo k večji uigranosti ekipe. Ko kuhamo za večje število gostov, se ponavadi pokažejo še zadnje pomanjkljivosti, zaradi katerih bi na tekmovanju lahko izgubljali točke. Glede na to, da je do tekmovanja manj kot mesec dni, menija ne bomo več spreminjali, popravili bomo samo še nekatere malenkosti,« je po zadnjem uradnem treningu pred kuharsko olimpiado poudaril član nacionalne kuharske ekipe Igor Jagodic, sicer vodja kuhinje v Grand hotelu Toplice na Bledu.

Prav v Grand hotelu Toplice so namreč člani nacionalne kuharske ekipe, ki jo vodi Janez Dolšak, poleg Jagodica pa v njej sodelujejo še Danilo Kozar, Borut Jakič, Alenka Kodele in Matjaž Cotič, še zadnjič javnosti predstavili meni, s katerim bodo tekmovali na kuharski olimpiadi. Najprej so postregli z jastogovo kremo, filejem morske žabe s hrenovo skorjico na grahovem pireju z zeleno, oblitim z omako iz rumene paprike in popečeno jakobinko s kaviarjem lososa na ajdovem blinu. Sledila je pečena jagnječja zarebrnica z zelenjavo po provansalsko in paradižnikovo omako, ocvrt zajčji file in jetra na sotirani špinači, podlit z odišavljeno omako s pehtranom ter gratiniran krompir s sirom in pire iz jurčkov. Sladek vrhunec pa je predstavljal temni čokoladni mousse v čokoladnem tulcu, začinjeni biskvit in malinova pena na ananasovem karpaču ter korenjev sladoled v sladkem obroču. Jedi bodo na olimpiadi, ki bo od 19. do 22. oktobra potekala v Erfurtu v Nemčiji, pripravljali pred občinstvom in komisijo. Meniji morajo vključevati sestavine, tipične za državo, iz katere prihaja ekipa. Vsaka ekipa mora pripraviti meni s tremi hodi za 110 oseb. Ker je čas za pripravo jedi omejen, so pred tekmovanjem potrebni številni treningi. Ocenjuje pa se tako priprava sestavin kot profesionalna priprava jedi, aranžiranje in videz krožnika ter razmere v kuhinji po opravljenem delu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 1. maj 2010 / 07:00

Brezposelnost pahne v hudo stisko

Ivo in Ana Jurič sta bila od leta 1982 vse do lanskega junija zaposlena v škofjeloškem LTH. Še danes sta brez službe, na robu preživetja.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 11. april 2018 / 21:32

Mimo Jesenic vozil v napačno smer

Voznika, ki je mimo Jesenic po avtocesti vozil v napačno smer, bodo kazensko ovadili.

Bohinj / sreda, 11. april 2018 / 21:30

Pot okoli Bohinjskega jezera delno zaprta

Zaradi sanacije obsežnega vetroloma med Govicem in ribogojnico v teh dneh poteka obsežno spravilo podrtega drevja, zaradi česar je pot okoli Bohinjskega jezera deloma zaprta.

Gospodarstvo / sreda, 11. april 2018 / 21:30

Festival Odprte hiše Slovenije

Kranj – Od 13. do 15. aprila bo v Sloveniji potekal tradicionalni, že deveti festival kakovostnih gradenj, nepremičnin in arhitekture Odprte hiše Slovenije. Festival omogoča ljudem, da vstopijo v s...

Razvedrilo / sreda, 11. april 2018 / 21:23

Festival metalne glasbe v Kranju

Kranj – V petek, 13. aprila, in v soboto, 14. aprila, bo v Trainstation SubArtu potekal festival metalne glasbe s skupinami Eruption, Armaroth, Dropthehammer, Pyroxene, Valuk, Britof, SkyEye in Vex...

Nasveti / sreda, 11. april 2018 / 21:23

Tanja odgovarja

Pozdravljeni, Tanja. Pišem vam prvič. Zanima me, kam vodi moje življenje. Hvala za vse.