Denar za telefonijo

Veljavne zahtevke za vračilo vlaganj v telekomunikacijsko omrežje so vložile štiri krajevne skupnosti. Druge bodo to storile v bližnji prihodnosti.

Tržič – V občini Tržič so julija in avgusta sklicali vrsto sestankov, na katerih so seznanili predsednike krajevnih skupnosti in odborov za gradnjo telefonskega omrežja o postopkih za vračilo vlaganj. Državno pravobranilstvo je namreč poslalo občini predloge poravnav s posameznimi krajevnimi skupnostmi, za nekatere pa je prosila za dopolnitev zahtevkov z dodatnimi listinami.

Ocenjene vrednosti zahtevkov upravičencev so bile povečini višje od vsot, ki jih je pripravljena plačati država. Po predlogu poravnav naj za 275 upravičencev v KS Kovor prejeli dobrih 166 tisoč evrov. V KS Križe bi dobilo 400 ljudi blizu 310 tisoč evrov. V KS Pristava je za 130 upravičencev namenjenih prek 77.800 evrov. Malo manj kot 1.900 evrov bi dali KS Ravne, kjer ni znano število prosilcev. V KS Senično je le 65 upravičencev, ki naj bi si razdelili blizu 30 tisočakov. V mestu Tržič lahko pričakuje 60 upravičencev malo manj kot 57.700 evrov. Za KS Tržič mesto so na državno pravobranilstvo že poslali podpisan predlog poravnave, saj se ob upoštevanju odbitkov vsota ujema z zahtevkom. Državno pravobranilstvo so tudi prosili, da pripravi skupni predlog poravnave za krajevne skupnosti Kovor, Križe, Pristava in Senično. Tam so se strinjali z vrednostnimi predlogi pravobranilstva. Dogovorili so se, da bodo skupno vračilo razdelili na upravičence vseh štirih krajevnih skupnosti v enakem znesku na telefonski priključek. Obenem so pristali, da bodo deset odstotkov vrnjene vsote namenili za investicije v infrastrukturo na območjih, kjer so zbrali denar s samoprispevkom. Za KS Lom pod Storžičem so pojasnili, da zahtevek za vračilo 87.904 evre upošteva zelo težavno traso in obsežno sodelovanje krajanov pri gradnji. Druge krajevne skupnosti bodo odgovorile na vprašanja pravobranilstva po sestankih v bližnji prihodnosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 16. junij 2022 / 17:11

Zmagala voda iz Kamniške Bistrice

V soboto je na gradu Dvor v Preddvoru potekal Festival pitne vode.

Objavljeno na isti dan


Bled / četrtek, 3. april 2014 / 00:55

Za obvoznico ni denarja

Glavna tema pogovorov ob obisku ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela na Bledu sta bili severna in južna razbremenilna cesta.

Nasveti / sreda, 2. april 2014 / 11:46

Kitajski rezanci z zelenjavo in puranom

Testenine lahko pripravite na nešteto načinov. Za popes­tritev vašega jedilnika vam tokrat priporočam, da jih pripravite na kitajski način.

Nasveti / sreda, 2. april 2014 / 11:41

Tanja odgovarja

Sem vaša zvesta bralka in vas prosim za odgovore. Zanima me za sina in vnuka ter hčerko in vnuka. Za zdravje, službo, šolo, finance in ljubezen.

Razvedrilo / sreda, 2. april 2014 / 11:40

Udarni tolkalci v Squatu

Celotedenska ekstravagantna razstava PayPer Soul v kranjskem Squatu se je zaključila z udarnim koncertom zasedbe The Stroj ter lokalne skupine Didge. Glasbeni kolektiv The Stroj deluje že od leta 1...

Kultura / sreda, 2. april 2014 / 11:40

Orglice in stare otroške igre za starejše

Ljubiteljski kulturniki radi nastopajo po domovih za starejše, saj so ti hvaležna publika. Tudi člani KUD Oton Župančič Sora so med njimi: v petek so člani sekcije ustnih harmonik in najmlajše otro...