Na Lubniku prenovili kuhinjo
V planinski postojanki nad Škofjo Loko bo poslej gostinska ponudba še boljša.
Škofja Loka - "V temeljito prenovljeni kuhinji je delo lažje, kar pomeni, da je naša ponudba boljša. Ocvirkovce sedaj lahko spečem dvakrat toliko, pa pehtranove potice in jabolčnega zavitka tudi. Tudi kuhanje je lažje, planinci lahko izbirajo med tremi jedmi, pripravljamo enolončnico, joto, ričet, golaž, vampe, pasulj," je pripovedovala Ana Pirc, oskrbnica Doma na Lubniku. Vesela je prenovljene kuhinje, v kateri ni nova le vsa oprema, temveč tudi inštalacije. Planinsko društvo Škofja Loka je prenova kuhinje v koči na Lubniku stala trideset tisoč evrov.
Ana Pirc je že pet let oskrbnica koče na Lubniku, ki je odprta vse dni v tednu, razen ponedeljka. Ob nedeljah, ko je obisk največji, ji pomaga mož, zvečer se odpravita domov v Škofjo Loko. Ana se na Lubnik vrne v torek zjutraj. "Letos bom naštela približno sedemdeset vzponov, kar seveda še zdaleč ni največ. Vsak dan se na Lubnik povzpneta Anka Cegnar in Jure Štancar, ki je gospodar koče in vsak dan prinese svež kruh. Tudi Matjaž Čepin pride dvakrat na teden, celo v dežju, pa seveda Jože Stanovnik," pripoveduje oskrbnica Ana. Lahko torej rečemo, da jo imajo stalno na očeh in očitno so z oskrbnico zadovoljni, saj se sicer ne bi odločili za obnovo kuhinje po "njeni meri". Za točilnim pultom ji od letos pomaga Martina Klemenčič, zamenjala je legendarnega Lučota.
S preskrbo koče so očitno zadovoljni tudi planinci, ki jih je na Lubniku, 1025 metrov visoki gori tik nad Škofjo Loko, vse več, zlasti ob vikendih. Najbolj vnetim obiskovalcem pravijo Lubnikarji, kar 460 jih je že, za članstvo v tem zanimivem klubu se moraš letno na loško "domačo goro" povzpeti vsaj petnajstkrat. Sezono zaključijo 1. oktobra in v letošnji knjigi je že 22.400 vpisov Lubnikarjev.