Pustolovščina za tisoč življenj

Akcijska pustolovščina Mumija: Grobnica zmajskega cesarja pogumnega arheologa Ricka že tretjič vrača po starodavne zaklade, le da tokrat namesto egipčanskih piramid Rick raziskuje grobnice kitajskih cesarjev.

Režiserja Roba Cohena je k filmu pritegnila njegova ljubezen do Kitajske in njegovo zanimanje za zgodovino. Snemanje Grobnice zmajskega cesarja je trajalo pet mesecev, potekalo pa je v Montrealu, Pekingu, Šanghaju in v puščavi.

Čarovnica Zi Yuan je krutega kitajskega Zmajskega cesarja in njegovih deset tisoč bojevnikov obsodila na večnost v limbu. Svet je pozabil nanj, dokler arheologi niso odkrili sijajne glinene vojske. Ko drznega pustolovca Alexa O'Connella s prevaro pripravijo, da vladarja prebudi iz večnega spanja, mora lahkomiselni arheolog poiskati pomoč pri edinih ljudeh, ki vedo več od njega in jim je jasno, kako se dela z tovrstnim pojavom mrtvih - svojih starših. Ko cesar oživi, junaki filma ugotovijo, da se je njegova želja po obvladovanju sveta skozi tisočletja le še okrepila. Cesarska mumija z izjemnimi nadnaravnimi močmi obudi svoje bojevnike in s to neustavljivo nadnaravno silo skuša obvladati svet. Ljudje le upajo, da bo O'Connellovim uspelo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranjska Gora / četrtek, 13. junij 2019 / 10:27

Jubilej društva povezali z odprtjem golfskega igrišča

Kranjskogorsko turistično društvo letos praznuje stopetnajstletnico delovanja. Častitljivi jubilej so v petek povezali s slovesnim odprtjem razširjenega igrišča za golf.

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Vaterpolisti Triglava imajo novo vodstvo

Kranj - Na izredni skupščini Akademskega vaterpolskega kluba Triglav ta teden so razrešili staro vodstvo in izvolili novo, ki so mu zaupali dveletni mandat. Petnajstčlanski izvrš...

Kranjska Gora / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Nočejo postati Neapelj

Ker jih skrbi, da čez nekaj let sami ne bodo imeli kam odlagati odpadkov, bi kranjske odpadke na Mali Mežakli sprejemali le še do 31. marca.

Kronika / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Usodni zdrs pod Češko kočo

Na poti z Jezerskega proti Češki koči je Ljubljančan prijatelju želel podati svojo derezo, ko mu je usodno spodrsnilo na poledeneli strugi.

Splošno / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Si še želimo toplih zim?

Kranjska Gora je že od nekdaj znana kot beli turistični kraj, kjer so se vsako zimo dogajale prave zimske pravljice ...

Splošno / četrtek, 24. januar 2008 / 07:00

Usmerjevalne table do hiš

Na osnovi pobud svetnikov in občanov je bil izdelan projekt postavitve usmerjevalnih tabel do hiš na območju občine Kranjska Gora. Strokovni sodelavci s podjetja PROTIM Ržišnik in Perc iz Kranja...