Zasedba E.V.A. (Foto: arhiv zasedbe)

Eva Moškon odslej v E.V.A.

Evo Moškon smo v zadnjem času na glasbenih odrih lahko zasledili z novo zasedbo in precej drugačnim repertoarjem kot v preteklosti.

»Končno mi je uspelo uresničiti dolgo sanjane sanje, to je skupaj z bendom ustvarjati avtorsko glasbo,« nam je zaupala pevka iz Tržiča. Šestčlanski zasedbi so nadeli ime E.V.A. »Electric Venom Agency bomo poskušali prepričati ljubitelje glasbe z elementi housa, funka, jazza in popa,« je napovedala. 

Naj spomnimo, da je Eva, ki jo je duet z Janom Plestenjakom Iz pekla do raja čez noč izstrelil med znane slovenske pevke, vseskozi zatrjevala, da je 'bendovski tip' pevke. A ker jo je založba podpirala pri samostojni karieri, se je preizkusila tudi v tem. Med drugim je posnela hit Ti znaš, napovedovali so celo snemanje albuma, a Eva ni več zdržala pri samostojni karieri. Kmalu je začela sodelovati s kitarskim duom Črnobelo, ki je pravzaprav pripeljal do nastanka zasedbe E.V.A. »Sprva smo z duom Črnobelo nameravali nadaljevati z akustično glasbo, a se je izkazalo, da je za slednjo še čas ter da nas mladost in norost še vedno bolj zadržujeta v hitrejših in bolj plesnih ritmih. Tako smo se številčno povečali,« je pojasnila Eva. Zasedbo poleg nje sestavljajo še Andrej Pekarovič in Luka Vehar na kitarah, Piero Malkoč na bas kitari, Mitja Kavčič na klaviaturah in Žiga Brlek na bobnih, sicer gostujoči član. Doslej so po Evinih besedah pridno delali med štirimi stenami: »Če bi si lahko privoščili snemanje 'plate', je materiala že dovolj.«

Evin glas je sicer že kar nekaj časa možno slišati tudi na radijskih valovih. Poleg pevskega mikrofona jo namreč močno privlači radijski. V začetku leta se je pridružila radijski mreži Infonet. Sprva je zabavala poslušalce na Radiu Orion, nato je na Radiu Antena kot moderatorka delala na programu od desetih do dveh. »Kje pa bom, ko pridem nazaj s študijskega in počitniškega dopusta, je še v dogovoru z vodstvom radijske mreže,« nam je še zaupala Eva, ki je radijske izkušnje najprej začela nabirati na domačem Radiu Gorenc. Z njim ni prekinila stikov, jo je pa zaradi številnih obveznosti v Ljubljani na tej radijski postaji v zadnjem času redkeje slišati.

Ob tem Eva zaključuje študij andragogike, čaka jo še za dober letnik izpitov. »Zelo sem vesela, da sem v večji meri opravila z obiski predavanj in našla temo za pisanje diplomske naloge. Kaj naj rečem, počasi se daleč pride,« v smehu pove pevka, ki upa, da se bo nekoč ukvarjala s pripravo glasbenih delavnic.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / nedelja, 30. november 2008 / 07:00

Rime, verzi in pesem na vasi

Tinček in Svetin bosta tokrat pisala pesmi in predvsem iskala rime, s katerimi bi bila dekleta zadovoljna, kajti do sedaj sta pri njih vedno naletela na neuspešni odziv. Klavdija bo deležna njune...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Srečanje ljudskih pevcev in godcev

Prejšnjo nedeljo so pri Sv. Ožboltu nad Škofjo Loko semanji dan že tradicionalno združili s Srečanjem ljudskih pevcev in godcev, ki je bilo tokrat že dvanajsto po vrsti.

Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Na Kmetiji zadnje priprave pred snemanjem

Na Mrzlem vrhu nad Žirmi v teh dneh potekajo še zadnje priprave pred začetkom snemanja nove sezone resničnostnega šova Kmetija.

Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Eva Moškon odslej v E.V.A.

Evo Moškon smo v zadnjem času na glasbenih odrih lahko zasledili z novo zasedbo in precej drugačnim repertoarjem kot v preteklosti.

Zanimivosti / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Novo dvigalo za Anico Možina

Anica Možina je po hudi bolezni nenadoma postala odvisna od invalidskega vozička.

Zanimivosti / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Anketa: V lokalih je sedaj prijetneje

Leto dni je minilo od uvedbe kadilskega zakona, ki med drugim prepoveduje kajenje v vseh javnih notranjih prostorih, tudi v gostinskih lokalih. Ste se na novi zakon že navadili?