Reprezentanca se bo predstavila

Od četrtka do nedelje bo v Kranju potekal vaterpolski Tristar turnir, na njem pa se bo domačim navijačem predstavila naša reprezentanca, ki jo septembra čaka kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah.

V Berlinu, kjer je potekal sklepni del vaterpolske svetovne lige, so konec tedna opravili tudi žreb za igranje evropskega dela kvalifikacij za uvrstitev na olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Pekingu. Žreb našim ni bil najbolj naklonjen, kajti Slovenija bo igrala v skupini B, v kateri so še Grčija, Italija, Črna gora in Nizozemska.

Kranj – Naša vaterpolska reprezentanca je prvo polovico meseca avgusta izkoristila za skupne priprave, ki so jih opravili v Srbiji in Črni gori, včeraj pa so se najboljši slovenski vaterpolisti zbrali v Kranju. V Kranju od včeraj trenirajo tudi vaterpolisti Slovaške, ki bodo poleg ekip Makedonije, Črne Gore in naše reprezentance nastopili na turnirju Tristar. Tekmovanje bo konec tedna na letnem kopališču v Kranju, kjer se bodo v četrtek ob 19.20 najprej pomerili ekipi Slovaške in Črne gore, ob 20.45 pa še Slovenije in Makedonije. V petek ob 19.20 bo tekma med Črno Goro in Makedonijo, ob 20.45 pa med Slovenijo in Slovaško. Sobotni tekmi bosta že dopoldne, ko se bosta ob 8. uri pomerili Slovaška in Makedonija, ob 9.15 pa Slovenija in Črna gora.

 

 

Kot je znano, so se povabilu našega selektorja Željka Tonkoviča odzvali skoraj vsi vaterpolisti. V Srbiji in Črni gori ni bilo le treh vratarjev, in sicer Igorja Belofastova, ki je imel družinske obveznosti, zaradi poškodbe in bolezni pa nista trenirala Miha Vreček in Luka Grženitič. Zaradi študijskih obveznosti je manjkal Andrija Šulič. Pohvalno pa je, da so med prvimi povabilu v reprezentanco odzvali vsi trije, ki jih lani ni bilo na evropskem prvenstvu v Beogradu. To so levoroki Erik Bukovac, center Teo Galič in napadalec Boban Antonijević. Reprezentančnemu sodelovanju se je odpovedal Primož Troppan, ki je že nekaj časa najavljal slovo, zanj pa se je odločil v tej reprezentančni sezoni, ki se bo začela s tekmovanjem v začetku septembra, ko našo reprezentanco čaka kvalifikacijski nastop za uvrstitev na OI v Pekingu prihodnje leto. Ta bo potekal od 2. do 9. septembra v glavnem mestu Slovaške, prvi iz turnirja se bo neposredno uvrstil na OI, preostalih pet najboljših pa se bo uvrstilo še na svetovne kvalifikacije, ki bodo marca prihodnje leto v romunski Oradeji.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 12. april 2010 / 07:00

Naravni porod v porodni hiši

Mlada mamica Tina Hauptman z Bleda je svojo drugo hčerko Zalo rodila v porodni hiši v sosednji Avstriji. "Vsako žensko bi peljala tja!" je nad svojo porodno izkušnjo navdušena Tina.

Objavljeno na isti dan


Šport / nedelja, 25. marec 2007 / 06:00

Po Albaniji jutri v Celju z Nizozemsko

Kranj - Naša nogometna reprezentanca, ki je v kvalifikacijah za EP 2008 v soboto gostovala pri Albaniji, se je domov vrnila zgolj z eno točko in rezultatom 0 : 0. Varovanci selekto...

Šport / nedelja, 25. marec 2007 / 06:00

Kristalni globus Malyszu

Planica - Zadnji dan poletov v Planici so organizatorji zaradi sneženja pod streho uspeli spraviti le eno serijo. Na vrhu nič novega. Tretjo zmago v treh dneh, kar je sv...

Splošno / nedelja, 25. marec 2007 / 06:00

Vrhunsko, svetovljansko, navdušujoče

Na osrednji proslavi ob občinskem prazniku je za izjemno presenečenje poskrbel tenorist svetovnega slovesa Janez Lotrič. Navdušeno občinstvo mu je namenilo stoječe ovacije.

Splošno / nedelja, 25. marec 2007 / 06:00

Dobitniki plaket župana Občine Jesenice

Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger je poleg ostalih občinskih priznanj podelil tri plakete župana. Prejeli so jih upokojeni profesor športne vzgoje Tone Šmitek, TVD Partizan Javornik-Koroška Be...

Splošno / nedelja, 25. marec 2007 / 06:00

S polno močjo naprej

Robert Pesjak je občinski svetnik na listi LDS. Je oče štirih otrok, ki si predvsem prizadeva, da bi mladi na Jesenicah imeli večje možnosti izobraževanja ter športnih aktivnosti.