Karl Erjavec

Erjavec ne kandidira na Gorenjskem

Predsednik stranke DeSUS in sedanji obrambni minister Karl Erjavec bo kandidiral tudi na letošnjih lokalnih volitvah, vendar ne na Gorenjskem. Zakaj?

Kranj –  »Kot vam je znano, je na prejšnjih parlamentarnih volitvah v Žalcu za stranko DeSUS kandidiral in bil izvoljen poslanec Ivan Jelen. Odločil se je, da na letošnjih volitvah ne bo znova kandidiral in me zaprosil, naj bom jaz kandidat v njegovem volilnem okraju,« je pojasnil Karl Erjavec. »Sicer pa imamo na Gorenjskem vrsto odličnih kandidatov, tako da ni potrebe, da bi jaz kandidiral. Če omenim le nekaj najbolj znanih imen: v Kamniku je naš kandidat župan Anton Smolnikar, v Bohinju podžupan …, v Škofji Loki Dušan Krajnik, županski kandidat na zadnjih lokalnih volitvah, ki je za majhno razliko izgubil oster boj. Kandidata sta tudi Ljubo Jasnič in Dušan Rebolj (predsednik sindikata Pergam kandidira v Kranju), med kandidatkami pa naj omenim nekdanjo direktorico Brda Metko Benčič. Sicer pa bomo vsa imena naših kandidatov v kratkem predstavili tudi Gorenjski.« Erjavec od znanih kandidatov stranke DeSUS, ki kandidirajo drugje po Sloveniji, omenja tudi uglednega novinarja Mitjo Meršola, župana Slovenj Gradca in Kostanjevice Matjaža Zanoškarja in Mirana Marušiča ter sindikalista Dora Hvalico. »Sindikalisti se nam pridružujejo, ker imamo prepričljiv socialni program,« še dodaja Karl Erjavec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / četrtek, 4. julij 2019 / 10:32

Plaketa mojstrici klekljanja

S slavnostno akademijo so v Železnikih minuli petek počastili občinski praznik.

Objavljeno na isti dan


Naklo / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Gradijo zbirni center

Naklo - Občina Naklo bo zaradi ukinitve zbirnega centra za ločene odpadke ob nekdanji železniški postaji v Naklem zgradila sodobnejši center ob cesti na Okroglo. Podjetje Elektro...

GG Plus / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Država treh narodov

Bosna in Hercegovina je država raznolikosti - zanimiva s turističnega, a še vedno pereča s političnega stališča.

Šport / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Nogometni ples še v drugi in tretji ligi

Nogometaše v 1. ligi ta konec tedna čaka že 4. krog, na zelenicah pa se jim bodo pridružili tudi drugo- in tretjeligaši.

Kranj / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Erjavec ne kandidira na Gorenjskem

Predsednik stranke DeSUS in sedanji obrambni minister Karl Erjavec bo kandidiral tudi na letošnjih lokalnih volitvah, vendar ne na Gorenjskem. Zakaj?

Gospodarstvo / petek, 8. avgust 2008 / 07:00

Predor so spet zaprli

Šentviški predor je do nadaljnjega spet zaprt. Družba za avtoceste je SCT-ju naložila odstranitev vsega protipožarnega ometa v stari galeriji.