Draško Vučinić, Jelena Paović in Jelena Radjenović so predstavili Madonnin koncert v Budvi. (Foto: Tina Dokl)

Lepljivo in sladko pri Črnogorcih

Začelo se je obdobje lepotnih predizborov, pa tudi kakšno miss smo dobili v juliju, Črno goro bo septembra obiskala pop ikona Madonna, mojstre ayurvede iz Kerale pa najdemo tudi v Portorožu.

Predstavnica ministrstva za turizem Črne gore Jelena Paović, predstavnik Prve banke Črne gore Draško Vučinić in direktorica Turistične organizacije Budve Jelena Radjenović so v Ljubljani izkoristili tiskovno konferenco o Madonni še za predstavitev Črne gore kot turistične destinacije.

Plaža Jaz v Budvi je znana po številnih koncertih velikih tujih zvezd - ravno nekaj dni nazaj je tam nastopil Lenny Kravitz, medtem ko je organizatorjem uspel veliki met, saj bo na plaži Jaz 25. septembra nastopila v okviru turneje Sticky & Sweet velika zvezdnica Madonna, kot gostja pa švedska pop zvezda Robin.

Mesto Budva se je dobro pripravilo na obiskovalce koncerta. V prodaji je okoli 66 tisoč vstopnic, koncert je namenjen predvsem državljanom bivše Jugoslavije in Albanije, turistični aranžmaji bodo cenovno ugodnejši - vključno z vstopnico za koncert. Pripravljajo tudi parkirišče, ki bo sprejelo do osem tisoč vozil. Vstopnice so že v prodaji na spletnih straneh www.ticketline.co.yu ali www.ticketpro.hr. Cena vstopnic se giblje od 39 evrov (parter) do 230 evrov, kolikor boste odšteli za VIP-vstopnico. 88 evrov pa je cena vstopnice za tako imenovani 'golden ring' ali zlati krog.

Konec julija so v koprski Taverni organizirali lepotni izbor za Miss Kopra & Model of The Universe. Prireditev sta povezovali Neža Marolt in Valentiana Lacovich. Žirija je okronala za drugo spremljevalko devetnajstletno Koprčanko Sanjo Vujič, prva spremljevalka je postala dvajsetletna Izolanka Ines Kaltak, naslov Miss Kopra 2008 pa je šel v roke dvaindvajsetletni Izabeli Juriševič iz Kozine. Univerzalni model pa je postala Sabina Novak iz Kopra. Na svetovni finalni izbor potuje novembra.

Eden izmed lepotnih predizborov za Miss Hawaiian Tropic 2009 bo letos tudi na Gorenjskem – že to soboto v Casinoju Tivoli v Lescah. Vendar mi ostajamo še na obali, kjer se s polno paro pripravljajo na jesenski Zlati boben, ki se tretje leto po vrsti vrača z novim tekmovanjem. Ponuja možnost prijave s še nikoli prej objavljenimi ali videnimi televizijskimi reklamami, tiskanimi oglasi in idejami za spletno oblikovanje.Tekmujete lahko v 14 kategorijah, rok za prijave je 4. september. Več o tekmovanju in pravilih na spletnih straneh Zlatega bobna.

Pred kratkim pa je Portorož dobil prvi evropski Shakti-Ayurveda center, ki bo deloval pod pokroviteljstvom vlade indijske države Kerala, zibelke ayurvede, ki je v Indiji priznana kot uradna medicina in temelji na celostnem pristopu k posameznikovemu zdravju in dobremu počutju. Indija se je tako za trenutek ustavila tudi v Portorožu. In ostala.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sreda, 15. julij 2020 / 14:04

»Gre za trend umirjanja«

Ljubljana – Epidemiologinja iz Centra na nalezljive bolezni NIJZ dr. Marta Grgič Vitek je v današnji izjavi za javnost dejala, da podatki kažejo, da se trend števila okuženih v državi umirja.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / sreda, 18. marec 2015 / 12:22

Štirideset let društva invalidov

Prostovoljci in poverjeniki Medobčinskega društva invalidov Kamnik, ki letos praznuje štiridesetletnico delovanja, so lani v socialnih programih opravili kar 4500 prostovoljnih ur.

Kultura / sreda, 18. marec 2015 / 12:21

V spomin na pokojnega režiserja

Železniki – Dramska skupina KUD-a France Koblar Železniki je v soboto premierno uprizorila komedijo Stari grehi češkega dramatika in pisatelja Josipa Štolbe. Z veseloigro v treh dejanjih je devetčl...

Slovenija / sreda, 18. marec 2015 / 12:20

Jezuit Cvikl novi mariborski nadškof

V Ljubljani so v nedeljo v škofa posvetili novega ljubljanskega pomožnega škofa Franca Šuštarja.

Kranj / sreda, 18. marec 2015 / 12:20

Zahtevajo odstop podžupana

Pri kranjski SD zahtevajo odstop podžupana Jakoba Klofutarja, prav tako pa njegovo razrešitev pričakuje svet lokalnega odbora SMC.

Tržič / sreda, 18. marec 2015 / 12:15

Novo je priznanje župana Občine Tržič

Tržič – Po hitrem postopku so občinski svetniki na marčevski seji sprejeli odlok o priznanjih Občine Tržič. Direktor občinske uprave Drago Zadnikar je pojasnil, da so bile spremembe posameznih dolo...