Laško se je podražilo

Kranj - Pivovarna Laško je v petek svoje izdelke podražila od tri do pet odstotkov, kar je po predlanskem oktobru in uvedbi evra drugo zvišanje cen, prvo je bilo maja letos. Kot poudarjajo v pivovarni, je razlog za zvišanje cen podražitev vhodnih surovin, energije, embalaže in storitev. Hmelj se je v zadnjem letu podražil več kot petkratno, slad za 70 odstotkov, etikete za 88 odstotkov, PVC materiali za 20 odstotkov, steklenice za osem in pločevinke za šest odstotkov, na končno ceno pa so vplivale tudi višje cene naftnih derivatov in ostalih energentov. V pivovarni s številkami dokazujejo, da s podražitvami ne sledijo inflaciji. Medtem ko je bila inflacija v obdobju 2003 – 2007 19,6-odstotna, se je grosistična cena steklenice piva Zlatorog v tem času zvišala le za 9,6 odstotka. Prodaja je bila v letošnji prvi polovici leta količinsko primerljiva z lanskim prvim polletjem, poslovni rezultat pa bo slabši kot v preteklih letih, saj višjih cen surovin in energentov niso v celoti vračunali v končne cene izdelkov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / torek, 4. december 2012 / 07:00

Hotelska dejavnost na Jezerskem

Sodelujoče v anketi smo vprašali, katere naložbe v občini morajo biti prednostne in kako bi morali razvijati hotelsko dejavnost na Jezerskem. Zanimalo nas je tudi, ali se anketirani strinjajo s s...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.