Nika Kljun s svojim nastopom vedno navduši. (Foto: Tina Dokl)

Lepa soseda bo sesala

V zadnjem tednu smo doživeli dva lepotna izbora, ki spadata med tiste z najdaljšo tradicijo. Dobili smo slovensko smrkljo in že dvanajsto najlepšo sosedo.

Naj smrkljo 2009 so izbirali v nakupovalnem središču na ljubljanskem Rudniku. Prireditev je vodila sedaj že prepoznavna radijska in televizijska voditeljica Ota Roš, dogodek pa so popestrili plesalka Nika Kljun, skupina 4Play, Alya s svojim izvirnim videzom in Omar, ki mu 'smrklje' vedno rade prisluhnejo.

Žirija je imela težko delo, saj so izbirali med desetimi karizmatičnimi, zgovornimi in pozitivnimi puncami, kjer smo zasledili tudi dvoje Gorenjk: petnajstletno Agato Kocijančič z Bleda in štirinajstletno Maišo Triler iz Medvod. Na koncu je prepričala Vrhničanka, petnajstletna Anja Antič in postala naj smrklja 2009. Pravi, da je energična, temperamentna in čutna. V prostem času trenira atletiko, obožuje latinskoameriške plese, je zelo spontana in strastna. Ne more brez glasbe, dobrih prijateljev in pozitivne energije. Njena želja, da bi postala prepoznavna, se ji je delno že začela uresničevati, samozavesti pa ji tudi ne primanjkuje. Njen moto pa je malce drugačen in morda ravno zato toliko bolj zanimiv: »Živi življenje, ljubi ga in čuvaj!«

Lepa soseda 2009 pa je doživela svoj epilog v grosupeljskem svetu zabave, tokrat v bolj pogrebnih tonih, če se lahko tako izrazimo, saj je bil zadnji izhod (recimo v večerni toaleti) v popolni črnini. Rdeča nit prireditve je bil kabaret, nastopajočih je bilo skoraj toliko kot finalistk, pri tekmovalkah pa sta najbolj odtehtali simpatičnost in prijaznost.

Med dvanajstimi finalistkami smo navijali za gorenjske lepotičke - devetnajstletno Kristino Kurent iz Mengša, sedemnajstletno Zalo Marn iz Podnarta in dvaindvajsetletno Marušo Žmitek iz Bohinjske Češnjice, in bili na koncu navdušeni, saj imamo po novem na Gorenjskem najlepšo sosedo po izboru bralcev revije, ki izbor organizira, kot tudi tisto z lento lepe sosede 2009.

Najbolj fotogenična lepa soseda je postala Ljubljančanka Dolores Marušič, tej lenti pa dodala še tisto z napisom prva spremljevalka lepe sosede. Bralci so za svojo najlepšo izbrali Gorenjko Zalo Marn, druga spremljevalka je postala Barbara Sorčan iz Rimskih Toplic, lepa soseda 2009 pa 'soseda' iz Mengša, Kristina Kurent. Poleg avtomobilčka v letno uporabo je devetnajstletnica prejela tudi precej veliko škatlo, v kateri je bil en 'super duper' sesalec (če smo prav videli) pa še kar nekaj manjših in zanimivih nagrad.

               

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / sreda, 29. februar 2012 / 07:00

Kdo je boljši?

Ženska ali moški za volanom? Kaj pa, če avtomobil ne pelje ravno sam, ne manjka pa dosti? V določenem trenutku pričakuješ, da bo mogoče celo spregovoril.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / torek, 28. april 2009 / 07:00

V Sloveniji virusa (še) ni

Znaki virusa prašičje gripe so podobni običajni sezonski gripi. Zdravila Tamiflu, ki omili potek bolezni, je v Sloveniji dovolj, zagotavljajo strokovnjaki. Svetovna zdravstvena organizacija je danes r...

Gospodarstvo / torek, 28. april 2009 / 07:00

Za člana uprave prek 60 prijav

Ali se Skimarju obetajo boljši časi, Stojan Nikolić, predsednik nadzornega sveta, ne ve.

Kranj / torek, 28. april 2009 / 07:00

Kriza tudi čas za nove priložnosti

Za mesto v evropskem parlamentu se bo znova potegovala tudi Ljudmila Novak, članica skupine Evropske ljudske stranke in Evropskih demokratov.

Cerklje na Gorenjskem / torek, 28. april 2009 / 07:00

Krvavec med najboljšimi evropskimi smučišči

Krvavec - Smučišči Krvavec in Golte sta prejšnji teden prejeli mednarodno priznanje skiarea test, ki ga podeljuje mednarodna komisija, sestavljena iz 220 anonimnih strokovnih oce...

Prosti čas / torek, 28. april 2009 / 07:00

Najprej našim puncam za ples

Skupina Orlek, pravi unikat med slovenskimi rock bandi, letos praznuje 20 let obstoja.