Samantha tudi v filmu obvlada moške. (Foto: arhiv distributerja)

Seks v mestu zbuja lakoto

Alenka je žensko znamko avtomobila zamenjala za moško, Severina se je nasmehnila Jerneju, punčke iz cunj dosegajo vrtoglave cene, Iglesias ima še vedno žameten glas, tudi v Sloveniji film Seks v mestu polni kinodvorane.

Čeprav smo nekateri prejeli vabila najprej na predstavitev nove Electroluxove kuhinje, potem pa je bila omenjena znamka napisana še na vabilu za (domnevno) premiero filma Seks v mestu v Cankarjevem domu, se je zadeva zapletla. Kar na enkrat so očitno nesoglasja glede predvajanja filma v Koloseju rešili in na velika platna v Ljubljani, Mariboru in Kopru ter kina Komune je prišel Seks v mestu dan pred Cankarjem. Za eno od predstav so vstopnice delili brezplačno, kar je seveda še dodatno povečalo zanimanje za ogled filma.

Kakšen pa je dejansko film, ki je v prvi vrsti posvečen modnim znamkam in gurujem a la Vivian Westwood? Ljudje se najbolj smejejo Samanthinemu besednem zakladu, Živina pa spet razočara. Romantična komedija, ki samskim ženskam zbuja mešane občutke.

Pred kratkim so izpeljali tradicionalno dražbo punčk iz cunj v akciji Posvoji punčko in reši življenje otroka. Na dobrodelni dražbi so licitirali 23 punčk priznanih slovenskih oblikovalcev, katerih izhodiščna cena je bila dvesto evrov. Tokrat so za njih dobili okoli 60 tisoč evrov, za najdražjo pa je novi lastnik odšel kar dobrih šest tisočakov.

Od četrtka do sobote je na Pungartu v Kranju odvijal Kalejdoskop 2008, prvi mednarodni festival poulične, odrske in vizualne umetnosti. Poleg slovenskih ustvarjalcev so se predstavili tudi brazilski, tajski in francoski ustvarjalci plesnega giba in pouličnega gledališča. V objektiv smo ujeli nasmejano Sašo Lončar, šefico KD Qulenium Kranj, in plesalca Mateja Kejžara.

Slovenska operna pevka Alenka Gotar je zadnje čase dvignila nekaj prahu tudi s z izjavami, da je srečno zaljubljena. Hokejist Jure Stopar je od nje nekaj let mlajši, vendar se par razume odlično. Alenka je zamenjala tudi sponzorsko vozilo, v Kamniku (pri Cerarju) pa nam je na predstavitvi svojega novega konjička predstavila še novo pesem Nek te voli kao ja, s katero se bo predstavila na letošnjem splitskem festivalu. Alenka je bila na dogodku dobro razpoložena, odločila pa se je, da se bo za nekaj časa umaknila iz medijev in se posvetila samo glasbi.

Novi Severinin album Zdravo Marijo pa je Seva prišla predstavit tudi v Slovenijo. Sicer ne s takim pompom, kot je to storila v Zagrebu, vendar dovolj velikim, da si je za hipec ob njej znašel (in izgubil) tudi 'najmlajši' Čuk, Jernej Tozon. Ko pa smo že pri pevcih, ne moremo tudi mimo slavnega Julia Iglesiasa, ki je minuli petek nastopil v ljubljanski Hali Tivoli, premaknil pa je datum koncerta s sobote na petek iz enega samega razloga: EURO 2008 pač.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / ponedeljek, 24. september 2007 / 07:00

Plečnik in Mežan v Cerkljah

Unesco klub Cerklje letos posebno pozornost namenja slikarju Janezu Mežanu in arhitektu Jožetu Plečniku.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Ivana Kozjek (1914-2007)

V spomin

Gorenjska / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Janez Bole (1919-2007)

V spomin

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Kupili bodo avto

Todraž – Prvo obravnavo občinskega proračuna so gorenjevaško-poljanski svetniki tokrat opravili v sejni sobi Rudnika Žirovski Vrh. Morebitno sevanje na razpoloženje svetnikov ni v...

Komenda / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Mladost zdrava norost

S takšnim sloganom so se mladi v Komendi lotili ustanovitve mladinskega centra, ki bo imel svoje prostore v kleti kulturnega doma.

Gospodarstvo / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Zamuda pri vlaganju zahtevkov

Zaradi usklajevanja s finančnim ministrstvom se bo vlaganje zahtevkov za ukrepe kmetijske politike začelo predvidoma v ponedeljek. Kmetijski svetovalci so pripravljeni.