Janko S. Stušek (Foto: Tina Dokl)

Mladost je letni čas veselja

LAS oziroma občinska Lokalna akcijska skupina za preventivo odvisnosti združuje strokovnjake, ki delajo z mladimi, saj se ti vedno pogosteje poslužujejo tako alkohola kot drog. Problem odvisnosti od prepovedanih drog, alkohola in podobno skupaj s površnim načinom življenja širše družbe utira široko pot dejstvu, da tovrstna problematika sunkovito narašča. Seveda so tu najbolj ranljivi mladostniki, ki v procesu zorenja kdaj pa kdaj ne zaznajo več jasnega smisla in motivacije za zdravo, izzivov polno življenje.

Mladostniki so glede alkohola in drog ranljiva skupina, saj se nahajajo v obdobju silnih sprememb na področju telesnega in duševnega zdravja.

V tem obdobju pa ne smejo izpustiti prav nobene »žurke«, ki se kar vrstijo druga za drugo, in glavna točka žuriranja je skoraj vedno akumuliranje alkohola in/ali drog. A prav vsaka »žurka« je veliko boljša brez alkohola in drugih substanc, saj veste, kaj pravijo – pomembnejša je prava družba.

Svet mladosti ni le čas brezskrbnosti. Mladi morajo v tem času veliko doživeti, preživeti in pretrpeti, da postanejo odrasli, saj je življenje lahko polno uspehov in tudi razočaranj. Na poti do odraslosti se kdaj pa kdaj lahko spomnijo napotkov, ki jih dobijo od staršev, učiteljev in ostalih vzornikov; sploh pa naj ne posegajo po alkoholu in drogah, če so obupali že pri prvem ali celo večkratnem neuspehu, saj bodo vedno našli dovolj moči za ponoven dvig.

In prav na to tematiko je bila naslovljena prireditev 30. maja 2008 na Linhartovem trgu: pokazati mladim, da je pravzaprav mladost brez drog in alkohola res tista prava mladost, iz katere za kasnejša življenjska obdobja vzamejo najlepše in najboljše. Čestitam LAS-u, da se je odločil za njeno organizacijo in mladim uspešno ponudil alternativo za zabavno preživljanje prostega časa! Nov poligon za zdravo zabavo pa bomo v Radovljici kmalu ponudili na igriščih v rekreacijskem parku, ki bodo zaživela že konec meseca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 13. april 2007 / 07:00

Med sosedi 33

Na sejmu Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je s projektom (Ne)znano zamejstvo sodelovala tudi kulturna in izobraževalna ustanova Poti kulturne dediš...

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Center za zdravo zabavo

V Cerkljah že dobri dve leti deluje Mladinski center, ki mladostnikom ponuja učno pomoč, zdravo zabavo in še in še.

Prosti čas / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Zbogom, punčka

Znani igralec in oskarjevec Ben Affleck nam v režiserskem prvencu, predstavlja zgodbo o dveh zasebnih detektivih, ki ju najame družina pogrešane štiriletne deklice.

Kultura / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Finale Klavdija Tutte

V petek, 11. januarja, bo z razstavami v vseh galerijah Gorenjskega muzeja v Kranju osrednji dogodek, s katerim bo slikar Klavdij Tutta obeležil svojo petdesetletnico.

Prosti čas / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Mik Soss, nepozabni mojster ritma

Petkov četrti koncert Zlatega Avsenikovega abonmaja, za katerega je še nekaj prostih sedežev, bo posvečen basistu Miku Sossu.

Prosti čas / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Emo bo videla Brigita Šuler

Skladba EO EO v izvedbi skupine Zaka` pa ne, ki je bila izbrana za sodelovanje v izborih za Emo 08, je kršila pravila javnega razpisa Ema 08, in sicer v točki, ki prepoveduje javno...