Našim kadetom je uspelo

Larnaca - Minuli konec tedna, od četrtka do nedelje, je na Cipru potekal kvalifikacijski turnir za uvrstitev na letošnje kadetsko evropsko vaterpolsko prvenstvo, ki bo med 27. julijem in 3. avgustom v Beogradu. Na turnirju se je za mesto na prvenstvu borila tudi naša kadetska reprezentanca, ki sta jo pod taktirko direktorja reprezentance Petra Mlakarja vodila trenerja Robert Grubišić – Čabo (Branik) in njegov pomočnik Aleš Komelj (Triglav). Naši kadeti so najprej kar s 24 : 2 premagali domači Ciper, nato s 13 : 12 ugnali reprezentanco Rusije, z 18 : 2 premagali Portugalce, bili z 9 : 5 boljši od ekipe Makedonije in na koncu 9 : 9 igrali z ekipo Romunije. Tako so naši celo presegli načrte pred turnirjem, saj so si želeli drugo mesto (le prvi dve mesti sta vodili na EP), osvojili pa celo prvo. »To je velik uspeh te generacije, ki je dokazala, da so v njej perspektivni igralci. Ob ugodnem žrebu nam z dobrim delom lep dosežek lahko uspe tudi v Beogradu,« je po tekmovanju povedal trener Robert Grubišić – Čabo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / nedelja, 4. julij 2021 / 14:46

Počitnice za ustvarjalnost in slovenščino

Osrednji slovenski kulturni organizaciji na Koroškem, Slovenska prosvetna zveza in Krščanska kulturna zveza, bosta v sodelovanju s krajevnimi organizacijami tudi letos poleti organizirali številne...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Delavec umrl zaradi električnega udara

Danes dopoldne se je na Jesenicah zgodila tragična delovna nesreča.

Škofja Loka / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Za vrtcem še katoliška šola

V župniji Stara Loka že peto leto deluje vrtec Sončni žarek, že prihodnje leto pa bi ga radi nadgradili z osnovno šolo. Škof Anton Jamnik je razmere za ustanovitev šole označil kot odlične.

Prosti čas / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Univerzalna Anamarija

Dvajsetletna študentka Anamarija Avbelj iz Lukovice pri Domžalah je v soboto postala miss Universe Slovenije 2008. 14. julija bo v Vietnamu na svetovnem izboru zastopala slovenske barve.

Avtomobilizem / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Sedem let za Student Roadster

Študentje strojništva so uspešno zaključili pretvorbo limuzine v športni avtomobil.

Komenda / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Bogastvo otroških ekslibrisov

V Osnovni šoli Moste so pripravili razstavo ob 30. obletnici otroškega ekslibrisa.