Sejem le še danes in jutri

Megra - mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov za vse gradbenike in zasebnike, ki gradijo, bo odprt le še danes in jutri.

Sejem Megra iz Gornje Radgone je vrata odprl 1. aprila, a se ne obnaša ničkaj prvoaprilsko. Na 20 tisoč kvadratnih metrih razstavnih površin se letos predstavlja 452 razstavljavcev, od tega tudi 120 tujih iz dvajsetih držav. Osrednji vsebinski poudarki sejma so bili nizkoenergijska gradnja, ekologija v gradbeništvu ter obnovljivi viri energije, na svoj račun so in bodo prišli tudi obiskovalci prek strokovnih nasvetov. Na Megri je bil in bo še čas za strokovne posvete s področja stanovanjske gradnje, varnosti v prometu, evropske zakonodaje ter strategije gradbeništva.

Sejem vrata odpre vsak dan ob 9.30 in jih zapre ob 19. uri, le jutri, v soboto, bodo zaključili ob 18. uri. Enodnevna vstopnica stane 4,50 evra, za mladino 2 evra, parkirnina 2 evra. Jutri, v soboto, je cena vstopnine znižana za evro. Danes bo na sejmu tekmovanje dijakov gradbenih šol v zidanju, posvet o obveznostih Slovenije pri uvajanju obnovljivih virov energije, strokovnjaki bodo brezplačno svetovali o sanaciji objektov, pripravili bodo dve predavanji o storitvah za slovenska gradbena podjetja v Italiji in o gradbeništvu kot nepogrešljivim dejavnikom za prihodnost energije. Tudi jutri bo nekaj brezplačnih svetovanj, od sodobnih kurilnih naprav na fosilna goriva, o učinkoviti rabi energije v sistemih ogrevanja, o sodobnih kotlih na lesno biomaso, načinih prezračevanja bivalnih prostorov, ob 12. uri se bo začela delavnica na temo Nizkoenergijske in pasivne hiše.

S pestro mednarodno komercialno razstavo se na Megri predstavljajo najvidnejša gradbena podjetja in obrtniki v Sloveniji, elementi za gradbeništvo, osnovni gradbeni materiali in izolacije, gradbena mehanizacija, gradbena oprema in orodje, oprema za vrt in okolico hiše, za urejanje okolja, inštalacije in opremo za ogrevanje in hlajenje, stavbno pohištvo, institucije, notranjo opremo, zaključna dela v gradbeništvu, visoke gradnje, varstvo okolja, nizke gradnje, sanacije v gradbeništvu, planiranje in projektiranje, transportna sredstva, strokovno literaturo, informatiko, skladiščenje in drugo.

Pomurski sejem Gorenja Radgona je v sodelovanju z Obrtno zbornico Slovenije posebej predstavil še parketarstvo, mizarstvo, cementninarstvo, kamnoseštvo in teracerstvo. Poleg drugih vidnih institucij s področja gradbeništva in rabe trajnostnih virov energije bo nastopilo Slovensko deželno gospodarsko združenje iz Trsta. Sejem poleg obsežne razstave najboljših blagovnih znamk gradbene mehanizacije omogoča tudi njeno preizkušanje na posebnem poligonu, na sejmu pa so se upirali tudi klimatskim spremembam, saj so v skrbi za okolje in družinski proračun vsak dan svetovali, kako trajno varčevati z energijo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sobota, 29. februar 2020 / 11:07

Nevarna snežna past na Mali Mojstrovki

Kranjska Gora – Gorenjski policisti so v torek opozorili, da je na Mali Mojstrovki nastala smrtno nevarna snežna razpoka. Opast nad Pripravniško grapo je zaradi zadnjega sneženja postala še bolj ne...

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Predlog zakona o TNP čaka na obravnavo

Predlog zakona je za obravnavo na seji vlade pripravljen že od sredine marca, vendar še ni prišel na vrsto. Pri zainteresirani javnosti pa zbuja mešane občutke.

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Plavalka, ki si je prigarala zlato kolajno

Sara Isakovič je na prvi pogled čisto običajno dekle in le tisti, ki jo dobro poznajo, vedo, da si je vse zmage, rekorde in prejšnji teden tudi naslov evropske prvakinje v plavanju na 200 metrov prost...

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Sejem le še danes in jutri

Megra - mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov za vse gradbenike in zasebnike, ki gradijo, bo odprt le še danes in jutri.

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Informativni izračun dohodnine olajšal delo zavezancem

Medtem ko so prejšnja leta zavezanci sami vpisovali (manjkajoče) podatke v dohodninsko napoved, jim je letos davčna uprava prvič doslej pripravila informativni izračun dohodnine. Če mu zavezanec ne bo...

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Moje finance

Vprašanja - odgovori