Marko (Foto: arhiv GG)

Puding manija

Dobra dva tedna sta že za tekmovalci enega najbolj razširjenih oglasnih sporočil z dodanimi vložki, prirejenimi realnosti na svetu - Big Brother.

Ta teden je bilo že bolj napeto, saj so imeli stanovalci celo kaj početi. No, eni bolj, drugi manj. Podložniki, torej tisti 'luzerji', ki jih Marko - nič več brezdomec iz Ljubljane, na njihov drugi skupni petek ni izbral in povabil med udobje, bogastvo, jedačo in pijačo, so se morali ta teden kar potruditi.

Kuhati so morali pudinge in kuhali so tudi mulo. Komu pa bi bilo všeč, da gleda nažrte kolege na oni strani rešetk, medtem ko sami ob koncu niso imeli niti kruha!?! In kako lepo so se kregali in zmerjali, kot da bi bila priprava pudinga podobna vsaj sestavljanju avtomobila, če ne celo kvantna fizika. A kaj, pomanjkanje hrane in ljubezni naredi svoje.

Zato pa ni jasno, kaj so si mislili tako imenovani 'gospodarji'. Marsikdo si sebe v tej največji kontejnerski hiši lažje predstavlja v lepšem in bogatejšem delu stanovanja, verjamem pa, da si marsikdo težko predstavlja, zakaj hudiča se v tem delu kregajo. Kaj jim je hudega?!? Narobe je bilo (1), da se imata Sandi in Dada rada in si malce izkazujeta ljubezen in se zato včasih umakneta (tega sicer nisem opazil, bolj to, da sta se lovila kot sedmošolca). Narobe je bilo (2), da se Sara želi učiti kuhanja, pa pri tem drugih ne pusti zraven. Narobe je bilo (3), da Dada ni želela jesti pudinga. Narobe je bilo (4), ker se Marko preveč umika … Ko smo že pri Marku. Njegova frizura je 'zakon'. Ne, da bi se sam kdaj tako ostrigel, ampak za takšen šov … Zakon!

Ali se tako zgodaj že lahko govori o favoritih, ne vem. A naj mi bo dovoljena špekulacija. V dosedanjih šovih, kjer so odločali le glasovi gledalk in gledalcev, jo je vedno najbolje odnesel tisti, ki je bil na začetku najbolj neopazen in/ali malce eksotičen. Seveda so se ga zaradi tega morali lotiti tudi sotekmovalci, a za to je še čas. Komaj dobra dva tedna po začetku šova napovedujem zmagovalca: to je Naske. Priden, tih, miren, kmalu bo začel najedati in deliti gledalce. Ravno pravšnji. In še vsaj tako ubog je kot Marko, saj »me mama živi s štiristoevrsko penzijo«, je razkril prejšnji teden. Tekmovalke tako ali tako nimajo možnosti, saj glasujejo v glavnem punce.

In puding? Tudi meni ni bilo jasno, zakaj so ga toliko skuhali, razen da so se v petkovi oddaji z njim obmetavali. Nina, glavna zvezda šova, pa v smeh.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 10. junij 2007 / 07:00

Novi nastopi mlade pevke Amine Majetič

Amina Majetič, dijakinja prvega letnika celovške gimnazije, pred tem učenka jeseniške Osnovne šole Toneta Čufarja in pevka od otroštva, se že pripravlja na tekmovanje v Budimpešti, kjer bo 25. ma...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 25. november 2007 / 07:00

Triglav ustvarja pravo nogometno akademijo

K sodelovanju bodo povabili vse nogometne klube na Gorenjskem.

Tržič / nedelja, 25. november 2007 / 07:00

Rupar ovadil Komunalo Tržič

Pavel Rupar sumi, da je odlaganje odpadkov iz Kranja na deponiji Kovor nelegalno.

Splošno / nedelja, 25. november 2007 / 07:00

Miha Zupan mister bodybuildinga

V Športni dvorani Medvode je pod okriljem Fitnes zveze Slovenije potekalo Odprto državno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu.

Zanimivosti / nedelja, 25. november 2007 / 07:00

Zavarovalniški ček za Mavrico

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je Kranjskim vrtcem podarila pet tisoč evrov za ureditev prostorov v oddelku Mavrica.

Kranjska Gora / nedelja, 25. november 2007 / 07:00

Na izredni seji o razvoju Kranjske Gore

Kranjska Gora - V ponedeljek zvečer bo v Kranjski Gori potekala izredna seja občinskega sveta. Njen sklic je zahtevalo pet občinskih svetnikov z neodvisne liste Za našo dolino gr...