Marko (Foto: arhiv GG)

Puding manija

Dobra dva tedna sta že za tekmovalci enega najbolj razširjenih oglasnih sporočil z dodanimi vložki, prirejenimi realnosti na svetu - Big Brother.

Ta teden je bilo že bolj napeto, saj so imeli stanovalci celo kaj početi. No, eni bolj, drugi manj. Podložniki, torej tisti 'luzerji', ki jih Marko - nič več brezdomec iz Ljubljane, na njihov drugi skupni petek ni izbral in povabil med udobje, bogastvo, jedačo in pijačo, so se morali ta teden kar potruditi.

Kuhati so morali pudinge in kuhali so tudi mulo. Komu pa bi bilo všeč, da gleda nažrte kolege na oni strani rešetk, medtem ko sami ob koncu niso imeli niti kruha!?! In kako lepo so se kregali in zmerjali, kot da bi bila priprava pudinga podobna vsaj sestavljanju avtomobila, če ne celo kvantna fizika. A kaj, pomanjkanje hrane in ljubezni naredi svoje.

Zato pa ni jasno, kaj so si mislili tako imenovani 'gospodarji'. Marsikdo si sebe v tej največji kontejnerski hiši lažje predstavlja v lepšem in bogatejšem delu stanovanja, verjamem pa, da si marsikdo težko predstavlja, zakaj hudiča se v tem delu kregajo. Kaj jim je hudega?!? Narobe je bilo (1), da se imata Sandi in Dada rada in si malce izkazujeta ljubezen in se zato včasih umakneta (tega sicer nisem opazil, bolj to, da sta se lovila kot sedmošolca). Narobe je bilo (2), da se Sara želi učiti kuhanja, pa pri tem drugih ne pusti zraven. Narobe je bilo (3), da Dada ni želela jesti pudinga. Narobe je bilo (4), ker se Marko preveč umika … Ko smo že pri Marku. Njegova frizura je 'zakon'. Ne, da bi se sam kdaj tako ostrigel, ampak za takšen šov … Zakon!

Ali se tako zgodaj že lahko govori o favoritih, ne vem. A naj mi bo dovoljena špekulacija. V dosedanjih šovih, kjer so odločali le glasovi gledalk in gledalcev, jo je vedno najbolje odnesel tisti, ki je bil na začetku najbolj neopazen in/ali malce eksotičen. Seveda so se ga zaradi tega morali lotiti tudi sotekmovalci, a za to je še čas. Komaj dobra dva tedna po začetku šova napovedujem zmagovalca: to je Naske. Priden, tih, miren, kmalu bo začel najedati in deliti gledalce. Ravno pravšnji. In še vsaj tako ubog je kot Marko, saj »me mama živi s štiristoevrsko penzijo«, je razkril prejšnji teden. Tekmovalke tako ali tako nimajo možnosti, saj glasujejo v glavnem punce.

In puding? Tudi meni ni bilo jasno, zakaj so ga toliko skuhali, razen da so se v petkovi oddaji z njim obmetavali. Nina, glavna zvezda šova, pa v smeh.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 19. junij 2016 / 10:22

Avstralija postala njen drugi dom

Kranjčanka Blanka Šparovec je pred osmimi leti štiri letne čase v Sloveniji zamenjala za malodane stalno pomlad na severovzhodu Avstralije. Čeprav naj bi po prvotnih načrtih ostala zgolj kakšno leto a...

Objavljeno na isti dan


Kronika / nedelja, 31. avgust 2008 / 07:00

Kozjek pogrešan, Miškovič rešen

Na 7284 metrov visoki gori Mustagh Tower v Pakistanu je tik pod vrhom zdrsnil v globino alpinist Pavle Kozjek. Njegovega soplezalca Dejana Miškoviča so rešili.

Kranj / nedelja, 31. avgust 2008 / 07:00

Boljše razmere za pouk

V obnovo devetih osnovnih šol je kranjska občina vložila prek pol milijona evrov.

Humor / nedelja, 31. avgust 2008 / 07:00

Alkotest za začetek

Dobrodošli na Švedskem. Bi, prosim, opravili alkotest?

Prosti čas / nedelja, 31. avgust 2008 / 07:00

Prošnja po polovični ceni (21)

»Imam eno prošnjo …« »Povej.« »Hm …« »Rad bi, da bi me opazovala.« »Da bi te kaj?« »Da bi se dobila popoldne in bi me gledala, kako se...

Gospodarstvo / nedelja, 31. avgust 2008 / 07:00

KD Holding prodal kinematografske družbe, tudi Kinopodjetje Kranj

Ljubljana - V ponedeljek je bila podpisana pogodba o prodaji lastniških deležev v družbah kinematografske in zabaviščne dejavnosti v dosedanji lasti KD Holdinga, med njimi tudi