Zmagovalna trojica

Velik uspeh kegljačev

Kegljaški klub Bela, ki v okviru našega Športnega društva Storžič Preddvor nastopa v medobčinski ligi, v letošnjem prvenstvu nastopa s povprečnim uspehom.

Člana ekipe Aleš Ropret in Brane Strle pa uspešno nastopata za občinsko reprezentanco v tretji državni ligi. Na tradicionalnem turnirju za pokal Janeza Štirna je v finalu Brane Strle zasedel odlično drugo mesto. Turnir organizira ekipa Merkurja, v spomin na pokojnega člana ekipe. Na letošnjem turnirju je v predtekmovanju nastopilo vseh enajst ekip.

V okviru tekmovanj za pokal Kranja v kegljanju pa je ekipa KK Bela dosegla še en lep uspeh. Izmed treh njenih članov ekipe, ki so se uvrstili v finale osmerice, je Franc Zelnik s podrtimi 540 keglji zasedel prvo mesto v kategoriji rekreativcev. Aleš Ropret je zasedel četrto mesto s podrtimi 520 keglji, Marjan Brezar pa sedmo mesto s podrtimi 492 keglji.

Priprave nogometašev na spomladanski del sezone

Tekmovanja jesenskega dela sezone 2007/08, ki potekajo pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Gorenjske, so se v začetku novembra 2007 končala. Kmalu zatem pa so se začeli treningi v telovadnici OŠ Preddvor, ki nam je šla z letošnjimi termini zelo na roko, trenutno pa se končuje še zimska liga v dvorani nove Ekonomske gimnazije v Kranju, kjer smo se udeležili tekmovanj v kategorijah U8 – U12 in dosegli uvrstitve nekje na sredino lestvic. Marca se je članska ekipa že preselila iz telovadnice na zunanje površine in trenira trikrat na teden, od 13. do 16. marca pa se bo glavnina moštva udeležila še predsezonskih priprav v Poreču. Prevoz in namestitev v hotelu bo potekala v lastni režiji posameznikov, izkoriščanje pripadajočih športnih objektov pa je v klubski domeni.

V Športnem društvu Storžič Preddvor se zavedamo, da je prihodnost nogometa pogojena s kakovostnim delom z mladimi. Čeprav nogometno igrišče za obratom Jelovica ne nudi niti nekaj najosnovnejših pogojev, smo ob koncu jesenske sezone v društvu s prostovoljnim delom in s sodelovanjem obrata Jelovica deloma že izravnali in uredili okolico igrišča ter dostop do njega. V začetku februarja smo imeli probleme z vandalizmom nad garderobami, saj smo dobili povsem razbito in uničeno zunanjo razsvetljavo ter razmetano okolico. Poleg teh nujnih popravil poskušamo urediti še igralno površino in dodatni skladiščni prostor, s katerim bi pridobili boljšo uporabnost garderobnih prostorov. Ko bo to urejeno, bomo lahko na igrišče Za žago preselili katero od naših mlajših kategorij, saj ne glede na večletno zgledno sodelovanje z nogometnim klubom Visoko, večina še vedno izhaja prav iz preddvorskega okolja. Zadnjo soboto v marcu načrtujemo še obsežno očiščevalno in delovno akcijo, s katero si bomo pripravili pogoje za začetek spomladanskega dela sezone.

Vse podrobnejše informacije o delovanju društva lahko najdete na naši spletni strani www.sportno-drustvo-preddvor.si. Na voljo je tudi še društveni koledar 2008, ki je brezplačno na razpolago pri naših članih. Športno društvo Storžič Preddvor vas vabi na ogled nogometnih tekem spomladanskega dela sezone 2007/08, ki se bodo začele v aprilu in potekale vse do konca junija.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 17. junij 2016 / 13:12

Kamniški sokovi v Hiltonu

Podjetje Nektar Natura, ki se ukvarja s proizvodnjo sokov in točilnih naprav za točenje sokov, svoje kupce išče v državah, ki imajo velik turistični potencial, zaradi česar so na geopolitična nihanja...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / nedelja, 21. marec 2021 / 21:09

Slovenec je celovški podžupan

Z drugim krogom volitev županov so se v nedeljo na avstrijskem Koroškem končale lokalne volitve. Slovenska javnost je bila pozorna predvsem na uspehe slovenskih list in slovenskih županskih kandida...

Medvode / nedelja, 21. marec 2021 / 21:08

Sodeluj in glasuj za projekte

Participativni proračun je uvedla tudi Občina Medvode. Za financiranje projektov, ki jih bodo predlagali in o njih glasovali občani, je v dveh letih namenjenih tristo tisoč evrov.

GG Plus / nedelja, 21. marec 2021 / 21:07

Najlepši izleti za podaljšan konec tedna

»Leto ponuja 52 koncev tedna in še številne praznike ter podaljšane praznike ali konce tedna, ki vabijo na kratek oddih v čudovita mesta in pokrajine v Evropi. Pobeg iz vsakdanje rutine, kratka dog...

Kranj / nedelja, 21. marec 2021 / 21:00

V Kranju cepljenje prestavili v vojašnico

V Kranju od jutri množično cepljenje izvajajo v telovadnici Vojašnice Petra Petriča.

Kranj / nedelja, 21. marec 2021 / 20:53

Okvara semaforja na Zlatem polju

Previdno v križišču na Zlatem polju, kjer semaforji utripajo. Jutri zjutraj bodo na križišču promet usmerjali policisti.