Posmodulja za predjed hotelskim gostom
Člani turističnega krožka na OŠ Matije Valjavca bodo letos znova sodelovali na Festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga že dvaindvajsetič organizira Turistična zveza Slovenije.
Za festival so izdelali turistično raziskovalno nalogo z naslovom Preddvorska posmodulja. »Prvotno gre za zelo staro jed, narejeno iz krušnega testa, namazanega s posneto smetano in spečeno v krušni peči. Jed je bila že skoraj pozabljena, pa smo jo s pomočjo našega kuharja Tomaža Rehbergerja znova obudili in posodobili. Ko smo decembra uspešno opravili kuharsko delavnico, kjer smo se naučili narediti posmoduljo (vse od testa do peke v pečici), smo v sklopu novoletne tržnice ob hotelu Bor in gradu Hrib naredili 80 posmodulj. Ponudili smo jih učencem naše šole, njihovim staršem in učiteljem ter drugim obiskovalcem. Sodelovanje s Hotelom Bor se še nadaljuje, saj smo jim izdali našo skrivnost, to je recept. Tako bodo posmoduljo ponudili svojim gostom kot predjed,« so nam sporočile članice in mentorice turističnega krožka v osnovni šoli Matije Valjavca Preddvor. Njihova želja je, da postane posmodulja prepoznaven turistični proizvod Preddvora, nalogo bodo predstavili še županu in občinskim svetnikom ter turističnemu društvu Preddvor. Učencem in zaposlenim na šoli pa bi radi predstavili posmoduljo za šolsko malico. Aprila pa bodo to jed predstavili na festivalu v Mercator centru v Kranju.