Andrej Štemberger Zupan (Foto: Gorazd Kavčič)

Maturanti pred odločitvijo

Številni maturanti so v teh dneh pred pomembno odločitvijo, ki jim bo morda za vedno začrtala njihovo življenjsko pot. Tudi zato se mnogi še odločajo in spreminjajo odločitev v zadnjem trenutku. Kako so se odločili tokratni anketiranci?

Anže Podpeskar iz Preddvora:

»Odločil sem se za študij na Fakulteti za družbene vede, smer politologija obramboslovje. Odločitev je bila težka, saj je od tega odvisna moja prihodnost. Še pred dnevi sem nameraval vpisati ali ekonomijo ali biologijo, a sem, po mojem mnenju, izbral lažjo pot, lažji predmetnik. Na izbiro so vplivali tudi šola in starši.«

 

Andrej Štemberger Zupan iz Vogelj:

»Šolanje bom nadaljeval na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer biologija gospodinjstvo. Že od malega govorim, da bi rad postal profesor, da bi učil, zato je bila odločitev samoumevna. Seveda pa sem opravil nekaj pogovorov, si ogledal program na internetu, se pogovoril na forumih ter se odločil. Med možnostmi sta bila še geografija in ekonomija.«

 

Maruša Meglič iz Loma pod Storžičem:

»Odločila sem se za študij razrednega pouka na Pedagoški fakulteti, saj sem si že od nekdaj želela biti učiteljica in sodelovati z otroki. K odločitvi je veliko prispeval neuradni informativni dan, ki je bil prejšnjo soboto. Tudi na naravoslovje sem pomislila, vendar nisem zmožna gledati krvi, tako da na študij medicine nisem upala niti pomisliti …«

 

Tjaša Jenko iz Kranja:

»Štiri dijaška leta je bilo zame samoumevno, da bom vpisala študij nemščine, saj ga govorim skoraj tako dolgo kot slovenščino. Nato je pred dnevi prišel informativni dan in moje nadaljnje šolanje je bilo postavljeno na glavo. Šla sem na predstavitev Akademije za multimedijo, ki mi bo omogočila delo na televiziji ali radiu. To pomeni, da sem v enem dnevu, v eni uri spremenila odločitev za vse življenje.«

 

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 20. december 2023 / 23:56

Kako vrniti proso na njive in krožnike

Pridelava prosa za prehrano in za krmljenje živali se počasi povečuje, so ugotavljali na nedavnem pogovoru o prosu v Mavčičah.

Objavljeno na isti dan


Domžale / / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.