Kuhar Damir Kovačevič in natakar Matija Žarek nabirata izkušnje v hotelu Toplice na Bledu, Anže Černe (v sredini) pa se je dela v hotelirstvu učil v Dubrovniku.

V turizmu so izkušnje pomembne

Sodelovanje Bleda in Dubrovnika je vse pogostejše, marsikaj pa se eni in drugi lahko naučijo na izkušnjah tudi v turizmu.

Bled - »Zelo pomembno se mi zdi, da se tudi zaposleni v našem hotelu še vedno izobražujejo, zato sem si tudi želela, da dobijo nove izkušnje v tujini. To pa iz preprostega razloga, ker v Sloveniji ni dosti petzvezdičnih hotelov, kot je naš hotel Toplice. Tudi sama sem se izobraževala v tujini, in ko smo se odločali o tem, kam poslati uslužbence, nam je bil v veliko pomoč Ivan Rudenjak, častni občan Bleda, ki nas je povezal s hotelom Hilton Imperial v Dubrovniku. Ta hotel je približno toliko star kot hotel Toplice, po vojni so ga obnovili, kupil pa ga je Hilton, in to je sedaj zelo moderen hotel na obrobju mestnega obzidja v Dubrovniku. Z našim hotelom je zelo primerljiv po strukturi gostov, saj ima tudi večinoma angleške in ameriške goste,« je povedala vodja Grand hotela Toplice na Bledu Petra Vengušt, ki se je za sodelovanje med obema hoteloma dogovorila z vodilnimi v hotelu Hilton, v mesecu novembru in decembru sta šla z Bleda v Dubrovnik Anže Černe in Aleš Čuden, sedaj pa sta na izmenjavi na Bledu Damir Kovačevič in Matija Žarek.

Medtem ko se je Aleš Čuden v Hiltonu učil predvsem dela v strežbi, pa je veliko novega znanja pridobil Radovljičan Anže Černe, ki je z novim letom v hotelu Toplice prevzel mesto vodja oddelka sob. »V Dubrovniku sem dobil veliko pozitivnih izkušenj, predvsem veliko uporabnega znanja, od Hiltonovih standardov naprej. Poučili so me, kako sprejeti gosta, kako ga odjaviti, kako z njim ravnati, ko je v hotelu,« pravi Aleš, podobno navdušena pa sta tudi Damir in Matija, ki v hotelu Toplice na Bledu trenutno nabirata izkušnje za delo v domačem hotelu v Dubrovniku. »Med delom na Bledu in v Dubrovniku ni veliko razlik, je pa pri vas več starejših natakarjev, od katerih se je mogoče marsikaj naučiti. Vsi so ljubeznivi in Bled nama je všeč,« pravita Matija in Damir, ki bosta na Bledu ostala še do sredi februarja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 6. julij 2019 / 08:09

Petdeset najboljših

Slovita lista The World's 50 Best Restaurants – petdeset najboljših restavracij na svetu – je tudi letos razglasila svoj izbor. Zmagala je restavracija Mirazur, ki jo v Mentonu na Azurni obali vodi v...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / četrtek, 16. oktober 2014 / 23:08

Brezposelne spodbuja k podjetništvu

V Škofji Loki so odprli prvo pisarno Fundacije Sončni dan, ki bo mlade brezposelne spodbujala k samozaposlitvi ter zagotavljala mentorsko in finančno pomoč malim podjetnikom na začetku njihove poti.

Šport / četrtek, 16. oktober 2014 / 23:08

Smučarska blagajna je prazna

Naši alpski smučarji so večino denarja za novo sezono že porabili, saj naj bi izpad sponzorjev pomenil, da ga bo še manj, kot so ga načrtovali.

Mengeš / četrtek, 16. oktober 2014 / 23:08

Polje so preletavale rakete

Polja na Drnovem so minuli konec tedna zavzeli raketni modelarji iz štirinajstih držav, ki so se pomerili na finalnem tekmovanju svetovnega pokala.

Rekreacija / četrtek, 16. oktober 2014 / 23:08

Tekli po mamutovih poteh

Največ medalj in diplom so osvojili tekači Osnovne šole Bistrica pri Tržiču, drugi so bili tekači OŠ Gorje in tretji OŠ Stražišče.

Razvedrilo / četrtek, 16. oktober 2014 / 23:07

Rezervirano za Mišo Molk

V kranjski kavarni Khislstein 12.56 je druga sreda v mesecu namenjena pogovornim večerom Rezervirano za …, ki jih organizira Zavod za turizem Kranj v sodelovanju z zunanjo sodelavko Darjo Delavec. Tok...