Pogovor z Mišo Molk je vodila Slavica Bučan. / Foto: Primož Pičulin

Rezervirano za Mišo Molk

V kranjski kavarni Khislstein 12.56 je druga sreda v mesecu namenjena pogovornim večerom Rezervirano za …, ki jih organizira Zavod za turizem Kranj v sodelovanju z zunanjo sodelavko Darjo Delavec. Tokrat je svojo zgodbo povedala prva dama nacionalne televizije Miša Molk.

Da obožuje Piko Nogavičko, je, še preden je sedla na stol, priznala znana Slovenka in takoj poskrbela za smeh in sproščenost pri poslušalcih. Pravljični lik jo navdušuje zaradi drugačnosti in poguma, in tudi sama bi rada kdaj prevzela vlogo Pike Nogavičke ter pobegnila iz vsakdanjega življenja v hišico na drevesu. Kasneje je Miša spregovorila o svojih začetkih na televiziji, o tem, kako je kot nosečnica ostala brez prihodkov in o svoji družini. Velika ljubiteljica starih slovenskih popevk je brez zadržkov razkrila tudi svoje deževne dni življenja, ko ji je bilo najbolj hudo. Miša je izbrala svojo pot in nikoli se ni zgledovala po nikomer. Čeprav velja za zelo samozavestno in odločno žensko, je priznala, da sta tudi njena spremljevalca včasih trema in strah. Beseda je tekla tudi o Evroviziji, kjer je Miša kar nekaj let sodelovala kot komentatorka, in o današnjih glasbenih izvajalcih ter njihovem delu. Poslušalci so njeno pripoved spremljali z velikimi očmi in odprtimi ušesi, seveda pa ni manjkalo niti smeha. Miša se je tokrat predstavila kot povsem običajna ženska, vendar z močnim karakterjem, veliko radovednosti in novih idej.

Za dober namen in pomoč krajanki Kristini je pretekli teden v Kulturnem domu na Kokrici nastopila Manca Izmajlova, z glasbo liverpoolske četverice pa se je v soboto zaključila prireditvena sezona tržiške Gorenjske plaže. Prisluhnili ste lahko glasbeni skupini Help! A Beatles Tribute in migali, mrmrali ali peli skupaj z glasbeniki največje hite Beatlov, kot so Hey Jude, Yesterday, She Loves You. Že samo kostumografija skupine vas popelje v preteklost. Med člani srečamo kitarista Žiga Stanonika, na bobnih Gašperja Oblaka ter Gorenjcem znanega basista in pevca Ernija Mendillo, ki je Beatles tribute skupino ustanovil z Robertom McKenzijem.

Konec septembra pa je osemnajst let dopolnila Demetra Malalan, obenem pa je v ljubljanski Playi predstavila debitantski album Danes si tu. Seveda so bili prisotni tudi domači, uspešno pa je upihnila tudi svečke na torti. Demetre se spominjamo iz enega preteklih domačih X Factorjev. Takrat je bila dve leti mlajša in danes je ena redkih, ki je kot zmagovalka resničnostne oddaje posnela svoj album, o katerem Slovenci celo govorimo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sreda, 24. maj 2017 / 14:13

Tanja Žagar in Severina v Lescah

Lesce – V soboto, 27. maja, bo ob 20. uri pod velikim šotorom na letališču v Lescah potekal veliki koncert pevk Tanje Žagar in Severine. Za ogrevanje bo poskrbel DJ Ney.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 21. marec 2019 / 19:49

Živeli so v gradu Khislstein

V Ullrichovi hiši so se srečali nekdanji dijaki poklicne slikopleskarske šole v Kranju, ki so svoja dijaška leta preživeli v internatu v gradu Khislstein.

Zanimivosti / četrtek, 21. marec 2019 / 19:24

Kdo pa si ti, ki se pogovarjaš z menoj

Nekaj posebnega je bil eksperiment, s katerim so učenci in učitelji Osnovne šole Tržič s pomočjo Facebooka želeli ugotoviti, kako hitro se informacije širijo in kam vse bo njihovo sporočilo prispelo....

Nasveti / četrtek, 21. marec 2019 / 19:23

Pečen piščanec s sladkim krompirjem

Ni bolj enostavnega načina priprave kosila, kot da vse skupaj zmešamo in postavimo v pečico ter počakamo, da se speče. Na ta način lahko pripravimo okusnega pečenega piščanca in sladek krompir. Res...

Mularija / četrtek, 21. marec 2019 / 19:22

Ustvarjali nasmehe

V Osnovni šoli Ivana Tavčarja Gorenja vas so minuli petek podelili nagrade ob zaključku likovnega natečaja Otroci pomagajo otrokom.

Rekreacija / četrtek, 21. marec 2019 / 19:21

Igre z dolgoletno tradicijo

V Škofji Loki so razglasili najboljše na športno-rekreacijskih igrah za leto 2018, ki so potekale v že 38. izvedbi. Izvedenih je bilo 28 tekmovanj, ki se jih je udeležilo 288 ekip, skupaj med 750 in 8...