Za uporabo postajališča na letališču morajo taksisti po novem plačati tudi 240 evrov občinske takse.

Nova pravila za taksiste

Za opravljanje taksi prevozov z avtomobili občina Cerklje na Gorenjskem po novem zahteva pridobitev dovoljenja in plačilo 240 evrov takse. Taksisti na brniškem letališču tega še niso storili.

Cerklje – Občinski svet v Cerkljah je konec lanskega leta na hitro sprejel odlok o avtotaksi prevozih, ki je bil 28. decembra tudi že objavljen v Uradnem listu RS. Odlok med drugim določa, da morajo vsi, ki opravljajo to dejavnost na območju občine Cerklje na Gorenjskem, pridobiti ustrezno dovoljenje občine. Na podlagi prav tako novega odloka o občinskih taksah pa morajo taksisti občini letno plačati tudi 240 evrov takse za uporabo postajališča za avtotaksije.

Oba odloka sta začela veljati že konec decembra, kljub temu pa občina po besedah župana Franca Čebulja ni prejela še nobene vloge za izdajo dovoljenja. In to kljub temu, da na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana na Zgornjem Brniku po naših podatkih dela 33 taksistov, za neupoštevanje odloka pa je zagrožena globa 1.400 evrov za pravno osebo in 400 evrov za odgovorno osebo. »Odlok o avtotaksi prevozih smo morali sprejeti na zahtevo prometnega inšpektorja, ki nas je opozoril na pogoje o izvajanju avtotaksi prevozov v novem zakonu o prevozih v cestnem prometu. Po njih se prevozi lahko opravljajo samo na podlagi občinskih dovoljenj. Mi smo svojo obveznost izpolnili,« je pojasnil župan.

Zakaj še niso zaprosili za dovoljenja, smo ta teden povprašali tudi nekatere taksiste na letališču. Prejeli smo pojasnili, da jih je prometni inšpektor pred meseci seznanil, da bodo morali pridobiti dovoljenje občine Cerklje, vendar pa so jim na občini še pred mesecem dni razlagali, da ustrezni odlok še ni sprejet. »Prvič slišim, da je odlok že sprejet, kaj šele, da že velja. Seveda bom sedaj tako kot drugi zaprosil za izdajo dovoljenja, čeprav se mi zdi, da je nepotrebno in nam prinaša samo dodaten strošek. Taksisti plačujemo mesečne pristojbine za uporabo postajališča na letališču že Aerodromu Ljubljana, sedaj pa bomo morali še občini plačati 240 evrov,« je uvedbo občinskih dovoljenj in občinske takse komentiral eden od taksistov, ki na svojo željo ostaja neimenovan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 16. april 2019 / 11:57

Hokejistke zadovoljne, v boj še mladi Risi

Naša ženska hokejska reprezentanca je s prvim mestom zaključila prvenstvo na Škotskem, na Madžarskem pa na svetovnem prvenstvu tekmuje reprezentanca do osemnajst let.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / torek, 11. marec 2008 / 07:00

Iskra prvi prek letalnice

V sredo ob 11. uri naj bi v Planici preizkusili letalnico, odgovorno nalogo pa so zaupali Triglavovemu skakalcu Branku Iskri.

Avtomobilizem / torek, 11. marec 2008 / 07:00

Prostorsko postavljaštvo

Test: Kia Cee`d Sporty Wagon 1.6 CRDi

Mularija / torek, 11. marec 2008 / 07:00

Titanik na Kokri

Učenci z Olševka bodo nocoj po Kokri spustili okoli 40 izvirnih gregorčkov.

Mularija / torek, 11. marec 2008 / 07:00

Otroška peresa

Šolski muzej Bili smo v šolskem muzeju. Gledali smo, kako je bilo včasih v šoli. Imeli smo tudi eno učno uro. Preoblekli smo se v obleke, kakršne so imeli včasih. Ko s...

Zanimivosti / torek, 11. marec 2008 / 07:00

Zahvale gasilcem za pomoč

V petek so se zbrali na občnem zboru Gasilske zveze Škofja Loka delegati iz 30 društev v občinah Škofja Loka, Gorenja vas-Poljane, Žiri in Železniki.