Najboljši na tekmi v Kranju: prvi (na sredini) Čeh Antonin Hajek, drugi (levo) Norvežan Jon Aaraas in tretji (desno) domačin Jure Bogataj. (Foto: Gorazd Kavčič)

Najboljši Hajek, tretji Bogataj

Na prvi tekmi zimskega celinskega pokala v Kranju je zmagal varovanec trenerja Matjaža Zupana Čeh Antonin Hajek, ki je za las ugnal Norvežana Jona Aaraasa, tretji pa je bil domačin Jure Bogataj.

Kranj – Na novi kranjski skakalnici je danes potekala prve od dveh tekem zimskega celinskega pokala v smučarskih skokih. Kljub težkim pogojem so domači skakalni delavci odlično pripravili skakalnico, na kateri so gledalci videli lepe predstave domačih in tujih tekmovalcev. Na koncu sta največ čestitk dobila zmagovalec Antonin Hajek s Češke ter njegov trener Matjaž Zupan, saj je še ne dvajsetletni član Dukle Libereca s skokoma 114,5 in 96 metrov ugnal vse konkurente. Manj kot točko je za Čehom zaostal Norvežan Jon Aaraas, ki je skočil 111,5 in 98 metrov, tretji pa je bil - na veliko veselje navijačev – član domačega kluba Triglava, Jure Bogataj, ki je skočil 109,5 in 98 metrov.

»Za današnje pogoje je bila skakalnica odlično pripravljena. Prva serija je bila zanimiva predvsem zaradi močnega vzgonskega vetra, ki se je precej hitro menjal in če si imel srečo, si lahko dobro skočil. V drugi seriji pa je veter ponehal in pogoji so bili bolj izenačeni, tako da se je izkazalo kdo dobro skače. Jaz sem s svojima skokoma zadovoljen, vem da prihajam v pravo formo, čeprav bo treba izpiliti še nekaj podrobnosti,« je bil po tekmi zadovoljen Jure Bogataj, ki si želi čim prej znova nastopiti med skakalno elito, v svetovnem pokalu. »Trenutno je moj cilj, da naredim kvoto in grem mirno skakati za svetovni pokal. Jutri pa si v Kranju želim še enkrat skakati vsaj tako dobro kot danes,« je še dodal Jure.

Poleg njega si je mesto v prvi deseterici med našimi priskakal še Mitja Mežnar. »Prva serija je bila gotovo malo neregularna, v drugi seriji pa so bili pogoji za vse bolj enaki. S svojim rezultatom sem kar zadovoljen, manj pa s skokoma, saj znam skočiti še precej boljše. Morda pa bom to pokazal že jutri,« je povedal Mitja Mežnar, sicer član Trifixa iz Tržiča, ki se je s skokoma 108 in 97 metrov uvrstil na 9. mesto in je trenutno 12. v skupni razvrstitvi celinskega pokala.

Od naših so se med trideset najboljših uvrstili še Rok Urbanc, ki je bil 11., Jure Šinkovec, ki je osvojil 20. mesto, Gorazd Robnik je bil 29., Anže Damjan pa 30.

Druga tekma zimskega celinskega pokala se bo jutri v Kranju začela ob 9.30, prva serija pa bo na sporedu ob 10.30. Vstop na tekmo je brezplačen.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 21. maj 2009 / 07:00

Lakota je skregana s pametjo

Zdrav človek ima tisoč različnih želja, bolan eno samo: ozdraveti. Kdo je to misel prvi izrekel, ne vem, vsekakor drži.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Tragičen konec miklavževanja

V prometnih nesrečah so minuli konec tedna umrli osemnajstletnik iz Struževega, 21-letnik s Pšate in petdesetletnik iz Vodic.

Kranj / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Nova neprofitna stanovanja

Kranjski župan Damijan Perne je v ponedeljek najemnikom izročil ključe in pogodbe za 22 neprofitnih stanovanj v Struževem.

Gospodarstvo / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Vzajemna napovedala zvišanje premije

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna bo premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje verjetno zvišala marca ali aprila prihodnje leto.

Zanimivosti / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Končal se je stražiški kulturni teden

Kulturni teden v Stražišču so v soboto s pesmijo in plesom zaključili pevke Dečve in savski folkloristi.

Škofja Loka / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Izvirni pasijonski spominek

Škofja Loka - Novembra so v občini Škofja Loka objavili javni natečaj za izbor kakovostnih spominkov, ki jih bodo lahko uporabljali za zaščitni znak Škofjeloškega pasijona. Sredi...