Zaposlitveni center Jelša odpira vrata

V ponedeljek, 10. decembra, bodo na Jesenicah na Cesti železarjev 8 uradno odprli Zaposlitveni center Jelša.

Zaposlitveni center Jelša zaposluje invalide iz vse gorenjske regije ter zagotavlja zaščitena delovna mesta brezposelnim invalidnim osebam, ki zaradi invalidnosti dosegajo od 30 do 70 odstotkov pričakovanih delovnih rezultatov.

Z novim Zakonom o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov je z letom 2006 začel veljati kvotni sistem za delodajalce z več kot dvajset zaposlenimi, po katerem imajo predpisan obvezen delež zaposlenih invalidov med vsemi zaposlenimi delavci. Za izpolnitev kvote pa imajo delodajalci tudi drugo možnost – lahko sklenejo pogodbo o poslovnem sodelovanju z invalidskim podjetjem ali zaposlitvenim centrom.

Na Jesenicah ima Zavod Jelša v svoji sestavi tudi delovno enoto, v kateri usposabljajo in zaposlujejo invalidne osebe in tiste, ki so v fazi pridobivanja statusa invalida. V okviru Zavoda Jelša pa so tudi ustanovili samostojno organizacijsko enoto z zaščitenimi delovnimi mesti, ki bo skladno z zakonom zaposlovala invalide. Dejavnosti Zaposlitvenega centra Jelša so za zdaj sestavljanje in dodelava elektronskih komponent ter pomožna dela v tiskarstvu, v prihodnje pa bi radi pridobili tudi nove poslovne partnerje za sodelovanje. Ustanovitev Zaposlitvenega centra Jelša je podprla tudi Občina Jesenice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 23. februar 2014 / 21:47

Po nekaj letih spet več potnikov

Aerodrom Ljubljana je lani po nerevidiranih podatkih ustvaril 5,2 milijona evrov čistega dobička. Do leta 2020 naj bi število potnikov zraslo na 1,8 milijona letno.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sobota, 1. december 2007 / 07:00

Kegljači na ledu začeli novo sezono

Pri Zvezi za kegljanje na ledu Slovenije, ki ima sedež na Jesenicah, so pripravili program prvenstev in turnirjev v novi sezoni. Državno moštveno prvenstvo so že začeli. V prvem krogu na Bledu je...

Splošno / sobota, 1. december 2007 / 07:00

Nov film o ekstremnem kolesarju Juretu Robiču

O bitki s pet tisoč kilometri ameriških cest in predvsem o bitki s samim seboj govori najnovejši film o ekstremnem kolesarju Juretu Robiču.

Splošno / sobota, 1. december 2007 / 07:00

Obetavna generacija mladih košarkarjev

Konec novembra je tekmovalno sezono 2007 zaključila najmlajša kategorija košarkarjev KK Jesenice - dečki, stari do 14 let.

Splošno / sobota, 1. december 2007 / 07:00

Aids - vsako minuto se okuži enajst ljudi

HIV in aids sta verjetno najpogostejši kratici, uporabljeni 1. decembra. Svet od leta 1981 na 1. decembra obeležuje svetovni dan boja proti aidsu. Čeprav v medijih vse prevečkrat ponavljajo infor...

Splošno / sobota, 1. december 2007 / 07:00

Prednovoletni čas in naši hišni ljubljenčki

Približuje se zima, otroci se že vesele snega, prav vsakogar od nas se bo dotaknilo tudi prednovoletno pričakovanje, hitenje, izbiranje daril, in še preden se bomo utegnili obrniti, bo konec leta i...