Na podelitvi čeka za pet tisoč evrov: (od leve proti desni) Karmen Škoda Piško, Damijan Perne, Danica Gaber, Gabrijel Škof in Franci Strniša (Foto: Tina Dokl)

Zavarovalniški ček za Mavrico

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je Kranjskim vrtcem podarila pet tisoč evrov za ureditev prostorov v oddelku Mavrica.

Kranj - Zavarovalna družba Adriatic Slovenica je v ponedeljek v navzočnosti župana Damijana Perneta predstavila poslovanje kranjske poslovne enote, hkrati pa je Kranjskim vrtcem za prenovo prostorov za bivanje težko prizadetih v oddelku Mavrica podarila pet tisoč evrov. Ravnateljica vrtcev Danica Gaber je ob tem povedala, da bodo po dogovoru z občino ta oddelek v okviru vrtcev ukinili, otroke in mladostnike pa usmerili v šolo s prilagojenim programom ter v Varstveno delovni center. Prostore bodo centru predali z začetkom novega leta.

Zavarovalna družba Adriatic Slovenica, ki je po tržnem deležu druga največja slovenska zavarovalnica, tudi letos po besedah predsednika uprave Gabrijela Škofa posluje zelo uspešno. V desetih mesecih je zbrala 207 milijonov evrov bruto premije in izplačala zavarovancem 141 milijonov evrov odškodnin in zavarovalnin, do konca leta pa bo izpolnila letni načrt in zbrala četrt milijarde evrov premije. Letošnje poslovanje so zaznamovale nekatere večje škode, novembra bodo za donacije namenili 55 tisoč evrov. Številka 55 je za Adriatic Slovenica letos še posebej pomembna, je pojasnila izvršna direktorica za trženje Karmen Škoda Piško in dodala, da so v okviru prenove avtomobilskih zavarovanj izkušenim in varnim voznikom ponudili 55-odstotni popust (bonus) pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti.

Kranjska poslovna enota zavarovalne družbe bo po besedah direktorja Francija Strniša letos zbrala nekaj manj kot 22 milijonov evrov bruto premije in izplačala blizu 19 milijonov evrov odškodnin in zavarovalnin, na škodni rezultat pa so vplivali tudi požar v Seawayu, vodna ujma, toča in pozeba. V prihodnjem letu želijo še povečati tržni delež na Gorenjskem in razširiti prodajno mrežo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / četrtek, 24. september 2020 / 23:19

Lep obisk kljub omejitvam

Čeprav so bili okrnjeni, so 58. Čipkarski dnevi v Železnikih naleteli na lep odziv. Razstave klekljanih izdelkov so tokrat obogatile tudi punčke iz cunj.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sreda, 29. februar 2012 / 07:00

Trideset let po prvi medalji

Po tridesetih letih je spomine na prvo slovensko medaljo v alpskem smučanju na velikih tekmovanjih obujal danes 52-letni Škofjeločan Boris Strel. "Spomini so še zelo živi, nimam pa kakšne nostalgije p...

GG Plus / sreda, 29. februar 2012 / 07:00

Cepljenje naletelo na dober odziv

Vabilu na prvo v nizu dvanajstih cepljenj proti klopnemu meningoencefalitisu, ki ga je Zavod za zdravstveno varstvo Kranj v sodelovanju z občino pripravil v Žireh, se je odzvalo skoraj tristo občanov.

Šport / sreda, 29. februar 2012 / 07:00

Slovo lokostrelcev od dvoran

Gorenjski lokostrelci so na državnem prvenstvu v Šenčurju dosegli štiri zmage v absolutni konkurenci.

Gospodarstvo / sreda, 29. februar 2012 / 07:00

Pričakujejo jasna navodila

Čebelarji so se sestali z novim ministrom za kmetijstvo in okolje.

Zanimivosti / sreda, 29. februar 2012 / 07:00

Tekli za dober namen

S tekom in hojo okoli Blejskega jezera so minuli konec tedna zbirali sredstva za dve socialno ogroženi družini iz Gorenjske.