Plaz je zasul cesto tik pred kamnolom lehnjaka v dolini Komatevre.

Plaz zasul cesto na Jezerskem

Prejšnji torek se je na cesto v dolini Komatevre, tik pred kamnolom lehnjaka, vsul plaz. Zasul je cesto in brežino Kokre.

Jezersko – »Kakih tisoč kubičnih metrov skalovja se je vsulo na cesto, in ker je območje nestabilno, se ga lahko vsuje še enkrat toliko,« je povedal župan Milan Kocjan, ki je o dogodku najprej obvestil center za obveščanje in policijo. Poskrbeli so za zaporo, potem pa takoj začeli delati analize, kako naj se lotijo sanacije. Sanacijski načrt naj bi bil narejen do danes, potem pa bodo začeli odvažati material s plazišča in urejati območje. »Poseg na plazišču bo zelo zahteven, verjetno bo stal okoli 20 do 30 tisoč evrov. Toliko denarja občina nima, zato se bomo o delitvi stroškov sanacije dogovorili z uporabniki: Marmorjem Hotavlje in skladom gozdov, ki souporabljajo to cesto. Če bo dogovor uspel, upamo, da bo do konca tedna cesta proti kamnolomu spet prevozna,« še dodaja Kocjan. Plaz je onemogočil dostop do kamnoloma, odrezana pa je tudi ena družina. Zanjo so se dogovorili, da ima možnost dostopa do doma prek Spodnjega Virnika, kar pomeni poltretji kilometer obvoza po strmi makadamski gozdni poti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:08

Gorazdova slaščičarna

Gorazd Potočnik, nekoč Kranjčan, danes živi v Dragočajni, v jutranjih urah deluje podobno kot raztreseni slikar. Dokler ne dobi prve kave, še ne ve, ali bo dan v nadaljevanju sončen ali rahlo meglen.

Objavljeno na isti dan


Jezersko / torek, 13. november 2007 / 07:00

Plaz zasul cesto na Jezerskem

Prejšnji torek se je na cesto v dolini Komatevre, tik pred kamnolom lehnjaka, vsul plaz. Zasul je cesto in brežino Kokre.

Kronika / torek, 13. november 2007 / 07:00

Policisti o nasilju v družini

Na Brdu pri Kranju je potekal mednarodni seminar o nasilju v družini. Slovenska policija je lani podala 5.500 kazenskih ovadb za dejanja, ki jih prišteva k nasilju v družini.

Kronika / torek, 13. november 2007 / 07:00

Na obisku pri policistih

Kranjska Gora - Na kranjskogorski policijski postaji so prejšnji petek pripravili dan odprtih vrat, v okviru katerega so policisti prikazali svoje delo. Kot je povedal komandir

Kranj / torek, 13. november 2007 / 07:00

Popravilo mostu v Letenicah

Kranj - V septembrskem neurju se je podrl most, ki povezuje Letenice s Kamnjekom. Mestna občina (MO) Kranj je za popravilo mostu sklenila pogodbo z Zidarstvom Prestor. Delati so...

Kranjska Gora / torek, 13. november 2007 / 07:00

Klorirana voda v raju pod Vršičem

Po julijski množični zastrupitvi vodo v turistični Kranjski Gori še vedno klorirajo.