Čop in Špik slavila tudi v osmercu

Iztok Čop in Luka Špik sta na veslaški regati okrog jezera Wannensee pri Berlinu zmagala v zvezdniškem osmercu. Slovenska veslača sta nastopila skupaj z mnogimi znanimi veslači. V čolnu so bili še Nizozemec Andre Vonaburg, Madžar Akos Haller, Nemca Robert Sens in Karsten Borowski ter Italijana Stefano Basalini in Luca Ghezzi. Proga je bila dolga kar 16 kilometrov. Na začetku je vodstvo prevzel favorizirani osmerec iz Dortmunda. "Nekajkrat nam jih je na začetku uspelo ujeti, a so vseeno vedno znova ušli. Šele po kakšne pol ure veslanja smo se v čolnu res ujeli, dohiteli Nemce, in ko je res steklo, vprašanja o zmagovalcu ni bilo več," je po tekmi povedal Čop. Zvezdniški osmerec je z izidom 47:25 minute postavil tudi nov rekord proge.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 15. junij 2021 / 08:06

Cepili bodo brez naročanja

Jutri bo cepljenje brez naročanja na Jesenicah, v petek v Škofji Loki. V nedeljo se je delež pozitivnih izvidov testov spustil na 2,3 odstotka. Znova je dovoljena strežba na kulturnih prireditvah.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Džuly, adijo in hvala

Daniel še vedno aktiven na glasbenem področju. Posnel je novi videospot za pesem Adijo in hvala.

Šport / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Ekipa za sredino lestvice

Pred pripravami na prvoligaško sezono je ekipo igralk Namiznoteniškega kluba Šenčur prevzel Darko Pangrič, ki se bo z dekleti boril za sredino lestvice.

Žiri / torek, 29. julij 2008 / 07:00

V soboto poplavljalo v Žirovskem vrhu

V soboto popoldne se je na območju Žirovskega vrha razbesnelo neurje z močnimi padavinami.

Kranj / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Za pravične odškodnine

Pri Združenju žrtev okupatorjev so pripravili pripombe na osnutek Zakona za poplačilo materialne vojne škode, zlasti pa so proti predlogu, da bi jih poplačali kot solastnike podjetij.

Kronika / torek, 29. julij 2008 / 07:00

V Tamarju smrt šestnajstletnega kolesarja

Med kolesarjenjem iz Tamarja proti Planici se je v nedeljo popoldne smrtno ponesrečil šestnajstletni Ljubljančan.