Čop in Špik slavila tudi v osmercu

Iztok Čop in Luka Špik sta na veslaški regati okrog jezera Wannensee pri Berlinu zmagala v zvezdniškem osmercu. Slovenska veslača sta nastopila skupaj z mnogimi znanimi veslači. V čolnu so bili še Nizozemec Andre Vonaburg, Madžar Akos Haller, Nemca Robert Sens in Karsten Borowski ter Italijana Stefano Basalini in Luca Ghezzi. Proga je bila dolga kar 16 kilometrov. Na začetku je vodstvo prevzel favorizirani osmerec iz Dortmunda. "Nekajkrat nam jih je na začetku uspelo ujeti, a so vseeno vedno znova ušli. Šele po kakšne pol ure veslanja smo se v čolnu res ujeli, dohiteli Nemce, in ko je res steklo, vprašanja o zmagovalcu ni bilo več," je po tekmi povedal Čop. Zvezdniški osmerec je z izidom 47:25 minute postavil tudi nov rekord proge.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / nedelja, 5. december 2010 / 07:00

Franc Blejc upihnil osemdeset svečk

Častni občan občine Mengeš je svoj jubilej praznoval kar večkrat. Poleg družine so mu čestitali tudi župan, gasilci, godbeniki in pritrkovalci, s katerimi sodeluje že vrsto let.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 9. maj 2011 / 07:00

Reševanje soške postrvi

Ribogojci in znanstveniki se že več kot petnajst let v zgornjem porečju Soče trudijo ohraniti ogroženo avtohtono soško postrv.

Prosti čas / ponedeljek, 9. maj 2011 / 07:00

Kdo bo najbolj očaral?

Mister Slovenije Bojan Ilijanič je odšel na svetovni izbor za najlepšega, med kandidati za mistra Slovenije 2011 se je znašlo kar nekaj Gorenjcev, Helena Blagne Zaman pa je deset izbranih pesmi odela...

GG Plus / ponedeljek, 9. maj 2011 / 07:00

Vaš razgled

Gospodarstvo / ponedeljek, 9. maj 2011 / 07:00

Več povpraševanja iz Avstrije

S 1. majem se je končalo sedemletno prehodno obdobje, v katerem so lahko države članice EU uveljavljale omejitve pri zaposlovanje delavcev iz držav, ki so se EU priključile leta 2004.

Humor / ponedeljek, 9. maj 2011 / 07:00

Pivo na zaslišanju

Mizica, pisalni stroj, močna luč v obraz, na obešalniku "avtomat" iz 2. svetovne vojne ...