Nov centralni objekt bo na Rudnem polju stal že prihodnje leto. (Foto: OK Pokljuka)

Začetek gradnje bo spomladi

V prvi fazi gradnje sodobnega športno-rekreacijskega centra na Pokljuki bodo podrli sedanji montažni objekt in na istem mestu zgradili zidanega.

Kranj – Na Rudnem polju so leta 2001 za potrebe svetovnega prvenstva v biatlonu postavili začasen montažni objekt. Vse od takrat so si pokljuški delavci prizadevali za gradnjo sodobnega biatlonskega centra s centralnim objektom, kar je tudi pogoj mednarodne biatlonske zveze IBU, če Pokljuka želi obdržati vsakoletne tekme svetovnega pokala. Po dolgih letih prizadevanj je UE Radovljica Smučarski zvezi Slovenije kot nosilcu projekta 24. oktobra izdala gradbeno dovoljenje za večnamenski centralni objekt z zazidano površino nekaj več kot devetsto kvadratnih metrov.

Obstoječi objekt odstranjevati in graditi novega bodo začeli spomladi, želijo si, da bi bil končan do konca prihodnjega leta, saj bo Pokljuka tako kot letos tudi prihodnjo sezono tekme svetovnega pokala gostila že decembra. »Prizadevali si bomo, da bi bil objekt v grobem končan do decembra 2008, v nasprotnem primeru bomo morali prihodnje leto za delo omenjenih služb v času tekem postaviti velik šotor, kar bi seveda predstavljalo dodaten strošek,« je pojasnil Tomaž Šušteršič, sekretar OK Pokljuka. Izdano gradbeno dovoljenje torej omogoča gradnjo osrednjega objekta, ne pa tudi celovite ureditve sodobnega Športno-rekreacijskega centra Pokljuka v celoti. »Treba bo pripraviti še vse za dokončno zunanjo ureditev, kamor sodijo še gradnja novega vodovodnega sistema in sistema preskrbe z električno energijo, razširitev in posodobitev čistilne naprave za fekalne vode, ureditev sistema zasneževanja ter ureditev objektov za delo tekmovalnih ekip,« je povedal Borut Nunar, direktor OK Pokljuka in slovenskih biatlonskih reprezentanc.

Za gradbeno dovoljenje za zunanjo ureditev še niso zaprosili, saj se na Pokljuki načrtuje tudi prenova vojašnice. »Zunanjo ureditev bomo z MORS, ki je stavbne pravice za del, kjer bo biatlonski center, prenesel na SZS, urejali z roko v roko. Želimo si, da bi bilo Rudno polje v celoti urejeno do leta 2010. Vse skupaj bo stalo približno osem milijonov evrov, samo prva faza okoli štiri milijone. Sredstva načrtujemo pridobiti iz evropskih skladov ter z zasebnim kapitalom,« je zaključil Šušteršič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 13. junij 2014 / 11:55

Del preiskave tudi na Gorenjskem

Nacionalni preiskovalni urad je včeraj izvedel 38 hišnih preiskav pri osumljenih kaznivih dejanj zlorabe položaja in oškodovanja upnikov. Glavni osumljenec naj bi bil predsednik uprave DZS Bojan Petan...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 4. maj 2016 / 15:42

Zgodovinska primerjava vrednosti dela

Kolikšna je bila vrednost opravljenega dela v takratnem času, lahko izračunamo, če uporabimo navedbe iz Kronike Gozdnega gospodarstva Bled, kjer je zapisano:

Kultura / sreda, 4. maj 2016 / 15:00

Srečne frizerke in druge zgodbe

Edo Torkar je napisal knjigo kratkih zgodbic z naslovom Srečne frizerke. V žepnici je sto kratkih zgodb, ki so tako različne, da so v knjigi razporejene kar po abecednem redu naslovov.

Rekreacija / sreda, 4. maj 2016 / 15:00

Osteoporoza (2): vpliv telovadbe

Na nekatere dejavnike, ki vplivajo na razvoj osteoporoze, lahko vplivamo sami, eden od preventivnih dejavnikov je tudi primerna telesna aktivnost. Vpliv telovadbe na kostno gostoto premalo...

Kronika / sreda, 4. maj 2016 / 14:57

Škofjeločan ni več pogrešan

Škofja Loka – S Policijske uprave Kranj so v petek preklicali iskanje pogrešanega Tica Cerovskega iz Škofje Loke. Na podlagi medijskih objav so ga nepoškodovanega našli na območju Ljubljane.

Kronika / sreda, 4. maj 2016 / 14:57

Zasmrdelo je po plinu

Jesenice – Stanovalce na Gregorčičevi ulici na Jesenicah je v četrtek popoldne zmotil vonj po plinu v stanovanjski hiši. Tamkajšnji poklicni gasilci z merilno napravo izmerili koncentracijo plina v...