Aleš Topolšek (Foto: arhiv GG)

Dokončen NE za kamp Špik

Hit Alpinea bo marca prihodnje leto začela z obnovo Špika, avtokamp pa na tej lokaciji ni več načrtovan.

Na skupni novinarski konferenci v Kranjski Gori, na kateri so predstavili novosti pred letošnjo zimsko sezono, je Aleš Topolšek, direktor družbe Hit Alpinea, spregovoril tudi o načrtih glede kampa Špik v Gozd Martuljku. Dejal je, da bodo z obnovo celotnega območja Špika začeli marca prihodnje leto, potekala pa naj bi do septembra. Uredili naj bi celovito turistično ponudbo z apartmajskim naseljem v hotelu s tremi oziroma štirimi zvezdicami, prostor za 20 avtodomov, trgovino, gostinske lokale in tržnico. »Avtokamp pa na tej lokaciji ni načrtovan,« je poudaril Topolšek. Obenem je dejal, da naj bi na Občini Kranjska Gora že razmišljali o ureditvi novega kampa na drugi lokaciji. Na vprašanje, kje, župan Jure Žerjav ni dal konkretnega odgovora. Dejal je, da sta v obstoječih občinskih prostorskih dokumentih predvideni dve lokaciji za kamp, in sicer na Dovjem (kamp Kamne) in v Gozd Martuljku (kamp Špik). Morebitno novo lokacijo bo treba umestiti v občinski prostorski načrt. Nekaj zasebnih pobud za odprtje novih kampov na občini že imajo in jih bodo tudi upoštevali pri oblikovanju občinskega prostorskega načrta, je zatrdil Žerjav. Konkretneje o pobudah pa še ni želel govoriti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 10. december 2013 / 07:00

Parkiranje v starem mestnem jedru Kranja

V anketi je sodelovalo več kot šeststo prebivalcev Kranja. Sodelujoče smo vprašali, ali je za parkiranje za obiskovalce starega mestnega jedra Kranja dobro poskrbljeno in ali je kranjsko pokopališč...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 22. januar 2015 / 17:30

Požar v invalidskem podjetju

V današnjem požaru v invalidskem podjetju Center slepih in slabovidnih IP v Stari Loki se je en delavec hudo opekel po nogah, okoli deset pa jih je potrebovalo predihavanje s kisikom.

Kultura / četrtek, 22. januar 2015 / 14:41

Povezovanje in sodelovanje

V soboto je v veliki sejni dvorani Mestne občine Kranj potekalo srečanje oziroma posvet predstavnikov kulturnih društev, ki delujejo na širšem območju nekdanje kranjske občine.

Gospodarstvo / četrtek, 22. januar 2015 / 14:12

Upajo na obročno odplačilo

V Casinoju Bled so državi predlagali, da bi dolg od neplačanih davkov pretvorili v lastniški delež, a je država to zavrnila. Zdaj upajo, da bodo dobili pozitiven odgovor vsaj glede odloga terjatev ozi...

Razvedrilo / četrtek, 22. januar 2015 / 14:10

Mladi zapeli z Nušo

V Domu krajanov v Lomu pod Storžičem je bilo v petek veselo, saj so pripravili Antonov dobrodelni koncert, na katerem so nastopili številni domači glasbeniki. Zvezda večera je bila Nuša Derenda.

Kronika / četrtek, 22. januar 2015 / 14:06

Ni dokazila o plačilu

Na sojenju nekdanjemu vodstvu LTH zaradi domnevno sporne prodaje prostorov v Beogradu na škodo družbe je beograjski odvetnik Radoje Stefanović pojasnil trenutni status nepremičnine.