Waldorfska šola na Gorenjskem

Pobudnikom za ustanovitev waldorfske šole na Gorenjskem letos še ni uspelo, vrtec in prvi razred naj bi zaživela v prihodnjem šolskem letu.

Že za letošnje šolsko leto smo upali, da bomo ustanovili waldorfsko šolo nekje na Gorenjskem - žal ni uspelo. Za naslednje leto (2008/2009) bomo napeli vse sile! V načrtu imamo ustanovitev vrtca in prvega ter morda tudi drugega razreda osnovne šole.

Pobudniki in začetniki gibanja za ustanovitev waldorfske šole na Gorenjskem so bili člani društva Misel. Njim gredo zasluge za začetne korake, predvsem na področju seznanjanja javnosti. Nadaljevanje poti je vodstvo šole v Ljubljani zaupalo udeležencem študija za waldorfske učitelje. Poimenovali smo se Iniciativa za ustanovitev Waldorfske šole na Gorenjskem. Naš e-poštni naslov je waldorfskasola.gorenjska@gmail.com. Informacije o vrtcu lahko dobite na telefonski številki 041/500 980 pri Tadeji Štular in o šoli na 031/500 816 pri Jasni Soršak!

Z dejavnostmi naše iniciative in predvsem z waldorfsko pedagogiko vas bomo seznanjali enkrat na mesec v časopisu in preko drugih medijev. Za otroke bomo od oktobra naprej izvajali brezplačne dejavnosti (igrice, pravljice, petje, učenje …). Na pogovor in morda k sodelovanju pri ustanavljanju vrtca in šole pa že zdaj vabimo vse starše, ki razmišljate o tem, da bi vašega otroka vključili v naš vrtec ali šolo. Zelo bi nam koristilo, če nam sporočite vsaj vašo morebitno namero o vpisu – na naš elektronski naslov. Za zaupanje se vam vnaprej zahvaljujemo.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / torek, 10. december 2019 / 17:14

Vroča župa v Jesharni

Škofja Loka – V sredo, 11. decembra, bo ob 20. uri v Jesharni pripovedovalsko-glasbeni večer z duetom Vroča župa, ki ga sestavljata Rok Kosec in Goran Završnik.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / nedelja, 26. oktober 2014 / 00:59

Moj moto je sodelovanje

Tako pravi novi župan Kranja Boštjan Trilar, ki se je odločil, da je skupaj z gibanjem Več za Kranj pripravljen prevzeti odgovornost za razvoj gorenjske metropole, mnogi pa so ga pri tem podprli.

Cerklje na Gorenjskem / nedelja, 26. oktober 2014 / 00:56

RTC Krvavec bi kupila občina

Občina Cerklje, ki turizmu posveča vse več pozornosti, v prodaji RTC Krvavec vidi veliko priložnost. Župan bo svetnike skušal prepričati o nakupu t. i. nujnega deleža, od sodelovanja pa bi lahko velik...

Slovenija / sobota, 25. oktober 2014 / 23:18

Ure za eno uro nazaj

V noči s sobote na nedeljo bomo prešli nazaj na srednjeevropski pasovni čas. Ob treh ponoči bomo urine kazalce pomaknili za eno uro nazaj, na drugo uro. Noč bo torej eno uro daljša.

Kranjska Gora / sobota, 25. oktober 2014 / 23:02

Umrl je Stanko Košir

Gozd - Martuljek – V petek, 17. oktobra 2014, je v starosti 97 let umrl Stanko Košir, častni občan Kranjske Gore, doma iz Gozda - Martuljka. Še konec lanskega leta je izdal svojo štirinajs...

Kultura / sobota, 25. oktober 2014 / 23:00

Jenkova nagrada Anji Golob

Prestižno nagrado za najboljšo pesniško zbirko zadnjih dveh let je prejela pesnica Anja Golob za zbirko Vesa v zgibi. Nominiranci obiskali tudi rojstni kraj pesnika Sorškega polja.