V svetu zavoda tudi Šebat in Lombar

Brdo pri Lukovici - Člani novega sveta Zavoda za gozdove Slovenije so se pred nedavnim zbrali v Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici na ustanovni seji. Za predsednika sveta so med tremi kandidati izvolili Jožeta Jeromela iz območne enote Slovenj Gradec in za njegovo namestnico Špelo Perme iz ministrstva za finance. Člana 27-članskega sveta sta tudi Janez Šebat iz območne enote Bled in Jože Lombar iz kranjske enote, prvi kot predstavnik organizacije lastnikov gozdov in drugi kot predstavnik lokalnih skupnosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sreda, 23. december 2009 / 07:00

Z novim letom nova priložnost

Ob izteku starega leta si večina izmed nas slovesno priseže, da bomo v prihajajočem letu zaživeli povsem drugače.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / / 16:08

Razvijali nove kompetence

V Strokovni tehniški gimnaziji Šolskega centra Kranj so za dijake pripravili Teden podjetnosti.

Škofja Loka / / 16:07

Kako z vozičkom na grad

Škofja Loka – Da je za vzpon do Loškega gradu treba malce več napora, je jasno od nekdaj, pot na grad, kjer je treba na začetku in koncu premagati tudi nekaj stopnic, pa je zlasti za mamice z vozič...

Kronika / / 16:05

Vlomili v vrtno uto

Domžale – V Domžalah je minuli konec tedna nekdo vlomil v vrtno lopo, iz katere je ukradel kolo in visokotlačni čistilec. Lastnik je prijavil za okoli 1500 evrov škode.

Mularija / / 16:04

Promocija lesarstva

V kreativnem otroškem mestu Minicity v Ljubljani so v začetku oktobra odprli interaktivno igralno enoto – Lesarsko delavnico, ki je namenjena promociji lesarskega poklica med otroki.

Nasveti / / 14:49

Kokosova torta z gozdnimi sadeži

Sladko-kisla kombinacija kokosa in gozdnih sadežev, kombinacija, s katero ne moremo zgrešiti pri pripravi torte.