Motnik je prekrit z blatom.

Poplavljena Tuhinjska dolina

Najhuje je poplavila Pšata, veliko škodo pa je močno deževje povzročilo tudi na Kamniškem.

Kamnik, Komenda, Mengeš – Močno deževje je v občini Kamnik v torek zvečer največ škode povročilo v Motniku in Špitaliču. Motnišnica je narasla za tri metre in v celoti preplavila kraj, utrgalo se je več zemeljskih plazov, uničena je cesta Bela–Vrhe, regionalna cesta Kamnik–Ločica pa je bila zaradi vode na cestišču dlje časa zaprta. Bregove sta prestopili tudi Nevljica in Črna. Poplavilo je kletne prostore doma starejših občanov in Šolskega centra Rudolfa Maistra, precej so poškodovani tudi bazen in športne površine, na Gojški planini je zaradi udara strele pogorela koča. S civilne zaščite so sporočili, da je poplavljenih na desetine hiš po vsej občini in poškodovanih več odsekov cest.

»Takih poplav pri nas še nikdar ni bilo,« pa je poplave včeraj opisal komendski župan Tomaž Drolec in dodal, da je bila zaradi narasle vode povezava med naselja na desni in levi strani Pšate kar štiri ure povsem pretrgana. Narasla Pšata je poplavila Podboršt, Gmajnico, del Komende, Moste in Suhadole. Občinska infrastruktura sicer ni utrpela večje škode, je pa v blatni vodi končalo veliko hiš, dlje časa je bila neprevozna tudi cesta skozi Moste, uničenih je precej kmetijskih površin. Župan, ki zavrača kakršnokoli krivo občine, je prepričan, da je rešitev edino v ureditvi zadrževalnika na Tunjici, kar bo na prvi seji predlagal tudi svetnikom.

Pšata je veliko škode povzročila tudi v Mengšu. »Ravno v torek smo imeli župani v Cerkljah sestanek, na katerem smo govorili tudi o Pšati, in ravno ta dan se je izkazala za zelo nevarno. Poplavila je Topole, podjetje Hidrotehnik, vrtec, več hiš v Malem Mengšu in Pristavi in nekaj hiš v Loki,« je povedal župan Franc Jerič in dodal, da je škode po prvi oceni vsaj za dvesto tisoč evrov, ocena bo bolj točna šele, ko se bo voda umaknila nazaj v strugo. Vrtec je bil v sredo zaradi povodnji zaprt, največ težav pa zdaj povzroča blato, ki otežuje čiščenje. V Mengšu je v torkovi noči pomagalo sto gasilcev.

Narasla Pšata je svojo pot nadaljevala vse do Trzina. »Najhuje je bilo v starem delu Trzina; poplavilo je kakšnih deset hiš. Pšata je prestopila bregove po vsej dolžini, voda pa je vdirala tudi iz preobremenjenega kanalizacijskega kolektorja,« je povedal trzinski župan Anton Peršak. Občina je krajanom pomagala z nabavo vreč peska, s katerimi so gasilci utrejali nasipe in preprečevali še večjo škodo. Več intervencij so imeli tudi gasilci v občini Domžale, kjer je zalilo več hiš in podhodov, nekaj pa tudi v Vodicah.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / ponedeljek, 30. november 2015 / 12:53

Srečanje klap v Kamniku

Tokat je bilo srečanje že enajstič, klape so nastopile v dvorani OŠ Toma Brejca Kamnik. Sodelovale so klapa Mali grad iz Kamnika kot gostiteljica srečanja in gostujoče Spalatos iz Splita, Kamik iz Kos...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / četrtek, 20. september 2007 / 07:00

Gosposka ulica ni več gosposka

Ulica, ki ji Kroparji pravijo "gosposka", ni niti malo gosposka. Torkovo neurje jo je razdejalo, prav tako tudi del državne ceste proti Dražgošam in številne druge objekte. Staro vaško jedro bo potreb...

Gorenjska / četrtek, 20. september 2007 / 07:00

Bohinj odrezan od sveta

V sredo so Bohinj obiskali kar trije ministri, čeprav to ni bilo v načrtu.

Škofja Loka / četrtek, 20. september 2007 / 07:00

Dijaki dva dni brez pouka

V Šolskem centru Poden je v sredo in četrtek zaradi torkovega neurja odpadel pouk.

Škofja Loka / četrtek, 20. september 2007 / 07:00

Selška Sora pustošila tudi v Loki

Tudi v Škofji Loki so v torkovem neurju zaskrbljeno strmeli v strugo Sore, ki je popoldne začela naraščati, kmalu pa je prestopila bregove.

Kamnik / četrtek, 20. september 2007 / 07:00

Poplavljena Tuhinjska dolina

Najhuje je poplavila Pšata, veliko škodo pa je močno deževje povzročilo tudi na Kamniškem.