Jazz kamp Kranj odprt

S koncertom skupine Carlos Werneck project se je v petek zvečer začel 4. Jazz kamp Kranj.

Kljub temu da so zaradi deževnega popoldneva večerni uvodni koncert letošnjega Jazz kampa prestavili s tradicionalnega prizorišča na Pungertu na vrt gradu Khislstein, je odlično zasedbo znanega brazilskega basista Carlosa Wernecka pozdravila množica jazzovskih navdušencev. Danes zvečer se bo predstavila avstrijska skupina Blues Breakers, v sredo bo gostovala Poletna šola jazza iz Grožnjana, v četrtek bo sledila skupina Dubravko Vorih & New tribe, petek bo v znamenju Uroša Petriča in Ratko Divjak Tria, igrali pa bodo skladbe Rayja Charlesa. Letošnja novost je, da bodo naslednjo soboto dopoldan v znamenju jazza tudi vrtovi nekaterih kranjskih lokalov, saj se bo igralo tako na Pungertu, v vrtu pred cvetličarno Mak na Glavnem trgu kot na vrtu gostilne Stari Mayr, kavarne Dr. Fig na Prešernovi ulici … Jazzovsko druženje se bo čez teden dni končalo z večernim zaključnim koncertom udeležencev Jazz kampa.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sobota, 1. oktober 2022 / 14:17

Koncert ob mednarodnem dnevu starejših

Dovje – Društvo upokojencev Dovje - Mojstrana vabi danes, 1. oktobra, ob 18. uri na koncert Življenja krog. V Aljaževem prosvetnem domu na Dovjem bo nastopil Gorenjski oktet pod vodstvom u...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Na štartu ve, kako daleč je cilj

Tudi zato je Škofjeločan Lojze Primožič v svojem prvem poskusu uspešno opravil eno najbolj garaških športnih preizkušenj, imenovano ironman.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zlata čipka Aliču in Žakljevi

Na kolesarski dirki od Železnikov do Soriške planine sta bila najhitrejša Simon Alič in Rada Žakelj.

Žiri / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zbirka o utrdbah v žirovskem muzeju

V Stari šoli oziroma Muzeju Žiri so pred mesecem za dva konca tednov odprli zbirko Pozdravljeni, ljubitelji utrdb.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Železniki v znamenju čipk

Letošnji Čipkarski dnevi so v Železnike privabili okoli sedem tisoč obiskovalcev. Novost: razstava čipk na oknih v starem delu mesta.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Letos šest občinskih nagrajencev

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku v Železnikih, ki je letos potekala v znamenju Janeza Evangelista Kreka, so listino častnega občana podelili doktorju medicine Jožetu Možganu.