Sankanje na saneh s koleščki je najbolj priljubljeno v sosednji Avstriji, tudi naši tekmovalci pa dosegajo lepe rezultate.

S sankami po progi v Lajšah

Atraktivno tekmo za Veliko nagrado Evrope v sankanju na saneh s koleščki ta konec tedna pripravljajo po na novo asfaltirani cesti v Lajšah nad Železniki.

Železniki - Sankanje je sicer za večino zimska rekreacija, sankači, ki večina pozimi tekmujejo v sankanju na naravnih progah, pa že nekaj let pogumno merijo svoje sposobnosti in hitrost sank s koleščki tudi poleti. Večina tekmovanj je organizirana v Avstriji, udeležujejo pa se jih tudi naši tekmovalci, ki se občasno predstavijo tudi domačim navijačem. Tako smo si pred leti močna mednarodna tekmovanja v sankanju na saneh s koleščki lahko ogledovali v Podljubelju, letos pa so se za organizacijo atraktivne tekme odločili pri Sankaškemu društvu Domel v Železnikih, kjer so sicer uveljavljeni organizatorji velikih zimskih sankaških tekmovanj.

Tako bo tekmovanje za 3. Veliko nagrado Evrope to soboto in nedeljo, 25. in 26. avgusta, potekalo po na novo asfaltirani cesti v Lajšah. Start bo na odcepu Dražgoše–Kropa pri cerkvi v Lajšah, proga poteka skozi vas, cilj pa bo v bližini gostilne pr' Štihln. V soboto bo prva trening vožnja enosedov ob 12. uri, sledila bo 2. trening vožnja in trening vožnja dvosedov. Ob 16.30 bo pred gostilno pr' Štihln uradno odprtje tekmovanja. V nedeljo se bo tekmovanje začelo ob 9. uri s prvo vožnjo enosedov, sledili bosta druga vožnja enosedov in vožnja dvosedov, slovesen zaključek tekmovanja z razglasitvijo rezultatov pa bo predvidoma okoli 14. ure.

»Naši tekmovalci so na zadnji tekmi za Veliko nagrado Evrope dosegli lepe rezultate, saj se jih je kar devet v svojih kategorijah uvrstilo med prve tri. Tudi to je bila za nas spodbuda za organizacijo tako velike prireditve,« je pred tekmovanjem povedala predsednica organizacijskega komiteja tekmovanja Jožica Rejec.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šenčur / torek, 30. november 2010 / 07:00

Položnice razburile podjetnike

Podjetnikom v šenčurski poslovni coni so prvič doslej izstavili račune za uporabo stavbnega zemljišča, ki pa so za mnoge zelo visoki.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 21. november 2014 / 13:28

Četrt stoletja?

Je res že četrt stoletja od padca Berlinskega zidu in od ustanovitve Demosa? Res: 9. novembra 1989 je začel padati zid, ki je bil najvidnejši simbol razdelitve sveta na dva bloka; 4. decembra isteg...

Zanimivosti / petek, 21. november 2014 / 13:27

Potrebujejo nove prostore

Po vrnitvi s 23. svetovnega prvenstva Firefighter Combat Challenge v Phoenixu v Arizoni, kjer so slovenski gasilci znova dosegli izjemne rezultate, so gasilski kolegi iz PGD Gorenja vas svojega pre...

Medvode / petek, 21. november 2014 / 13:21

Začasno po obvozu

Na Zbiljski cesti so začeli graditi vodovod, kanalizacijo in plinovod, zaradi česar so uvedli začasno prepoved prometa s popolno zaporo.

Naklo / petek, 21. november 2014 / 13:19

Priložnosti mladih na podeželju

Predsednik Borut Pahor je na obisku v Biotehniškem centru Naklo dejal, da ta šola mladim ljudem nudi znanje in priložnost, da svojo prihodnost vidijo na podeželju.

Kultura / petek, 21. november 2014 / 13:08

Blagor mu, ki se spočije

Ob 100. obletnici smrti Davorina Jenka bo v nedeljo, 23. novembra, ob 17. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika spominski koncert.