Metka Knific

Novo vodstvo ljudske univerze

Avgusta je prevzela vodenje Ljudske univerze Tržič Metka Knific. Ob uveljavljenih programih želi uvesti visokošolski strokovni študij.

Tržič – Dosedanja direktorica Ljudske univerze Tržič Barbka Drobnič je v začetku avgusta 2007 zapustila to ustanovo. Na njeno mesto je prišla kot vršilka dolžnosti direktorice Metka Knific iz Tržiča. Prej je delala dobra štiri leta kot učiteljica razrednega pouka v Osnovni šoli Tržič. Po končani pedagoški fakulteti je opravila tudi magisterij s področja osnovnošolskega izobraževanja.

»Nova zaposlitev mi pomeni izziv, da spoznam nove oblike izobraževanja. Obenem bo tudi izziv za načrtovanje novih programov za odrasle v okviru naše univerze. Nekaj sprememb je vpeljala v delo že moja predhodnica. Z menoj ostaja tudi njena sodelavka Kristina Zupan. Tri sodelavke prek javnih del nudijo učno pomoč brezposelnim osebam. V Tržiču imamo tudi dovolj strokovnih kadrov, ki sodelujejo pri izvedbi programov LU Tržič. Nadaljevati nameravam vse že uveljavljene programe izobraževanja, ob tem pa uvajati novosti glede na zanimanje in povpraševanje zainteresiranih. Letos bomo prvič omogočili izredni študij v visokošolskem strokovnem programu gospodarska logistika. Dogovarjamo se tudi o uvedbi rednega visokošolskega študija v programu komunala za prihodnje leto. Za vrsto dejavnosti, ki večinoma potekajo popoldan, nam že sedaj primanjkuje prostora. Zaenkrat gostujemo v Osnovni šoli Tržič. Rešitev vidimo v gradnji nove stavbe oziroma v obnovi nekega starejšega objekta, ki bo lahko služil še za druge namene. Seveda bo to odvisno od interesa Občine Tržič,« je povedala Metka Knific, ki je ob naštevanju dejavnosti omenila tudi delavnice za otroke. V okviru Poletnih prireditev so 11. avgusta prvič pripravili modno delavnico, za katero so navdušili veliko deklic.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sobota, 7. oktober 2017 / 08:28

Uspešen dan odbojke v Zabreznici

Zabreznica – Ideja gorenjskih odbojkarskih delavcev o pripravi dneva odbojke je minulo soboto padla na plodna tla. V dvorani Pod Stolom v Zabreznici se je namreč zvrstilo okoli 150 mladih odbojkari...

Objavljeno na isti dan


Bled / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Etno vseh razsežnosti

Bled - V čudovitem ambientu blejskega Zdraviliškega parka se je v torek zvečer z nastopom mladih umetnikov in izkušenih poznavalcev romunskega folklornega izročila iz pokrajine Tim...

Kultura / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Petek za četrti Jazz kamp

Danes zvečer se bo na Pungertu začel 4. Jazz kamp Kranj. Preverjen recept preteklih let bo letos zaznamovala tudi novost.

Zanimivosti / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Končana obnova Homanove hiše

Prejšnji teden so v Škofji Loki končali z obnovo Homanove hiše, ki je trajala vse od aprila. Naložba je stala 66 tisoč evrov, od tega jih je 27 tisoč prispevala država.

Zanimivosti / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Urška, oblečena le v barve

Znana umetnica Alenka Peternel iz Gozd Martuljka je uspešno predstavljala Slovenijo na svetovnem prvenstvu poslikave teles v Avstriji.

Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Zanimiv za Gorenjce

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni bo od 25. do 31. avgusta mednarodni kmetijsko živilski sejem.