Fete Blanche je privabil tudi hokejista Anžeta Kopitarja in njegovo punco Ines.

Bela plesna energija

V petek je na Bledu lilo kot iz škafa, zato je delček "zabave v belem" odpadel. Vendar glede na to, da je bilo prvič, lahko vseeno rečemo, da je dogodek uspel.

V petek je bil na Bledu napovedan težko pričakovani event Fete Blanche oziroma če stvar poslovenimo, zabava v belem. Organizatorjem jo je sicer malce zagodel dež, vendar zabava ni odpadla.

Grajsko plažo, kjer naj bi potekala popoldanska zabava v kopalkah, je res dobro namočilo. Proti večeru so se organizatorji (Club Stop in DZT Bled) še toliko bolj potrudili in na terasi cluba Stop postavili streho. Deževalo ni več, vendar sta DJ Sandro iz Avstrije, ki je zabaval na spodnji ploščadi blejskega trgovskega centra, in DJ Ben Owl, ki je vrtel glasbo pred Stopom, zaradi mraza imela z ogrevanjem publike zelo težko nalogo. Ker dobra glasba nima meja, so bila sedišča kaj hitro polna in ob njih se je začela nabirati množica, željna zabave. Bela obleka, ki je bila obvezna, je do nastopa italijanskega glasbenega producenta in DJ-ja Paola Barbata ter bobnarja Borislava Tubina postala uniforma petkovega večera. S prizorišča pred clubom sta se v živo v eter radia Belvi javljala moderatorja Maja Tratnik in Gregor Murn. Ko je ura odbila polnoč, se je dogodek iz zunanjih prizorišč preselil v Stopove notranje prostore.

Ob predvajanju moderne plesne glasbe hišnega DJ-a Bena Owla so dolge rokave končno zamenjala poletna oblačila. Za pravo norijo na plesišču pa je poskrbel že omenjeni stari znanec diskotek Barbato, ki je pri svojih več kot štiridesetih letih še vedno v zelo dobri glasbeni kondiciji. Nabito polna diskoteka se je od plesne energije tresla vse do sončnega vzhoda.

Ekskluzivna znamka Fete Blanche, v prevodu 'proslava v belem', ima na avstrijskem Koroškem že desetletno tradicijo, kjer se na eni zabavi zbere več kot deset tisoč ljudi vseh starosti. Lastnik licence in častni gost blejske različice Dieter Kienberger je 'belo proslavo' velikodušno odstopil tudi Bledu. Z organizatorji je bil nad obiskom in odzivom obiskovalcev prve tovrstne prireditve pri nas zadovoljen in upa, da bo v prihodnje event postal tradicionalen.

 

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 25. september 2020 / 08:29

Pravljični šepet gora

Mojstrana – Slovenski planinski muzej vsak zadnji petek v mesecu vabi na potep s slovenskimi gorskimi pravljicami, namenjen otrokom. Pravljice pripoveduje kustosinja pedagoginja Natalija Štular. Da...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Bela plesna energija

V petek je na Bledu lilo kot iz škafa, zato je delček "zabave v belem" odpadel. Vendar glede na to, da je bilo prvič, lahko vseeno rečemo, da je dogodek uspel.

Šport / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Ko se proga postavi pokonci, se kar zasmejem

Simon Alič je pretekli teden na Grintovcu ubranil naslov državnega prvaka v gorskem teku navkreber.

Šport / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Med dirko v Franciji ne mislim spati

Medvoščan Marko Kopač bo eden izmed sedmih Slovencev, ki bodo nastopili na kolesarskem ultramaratonu za rekreativce Paris-Brest-Paris.

Radovljica / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Javni vodovod tudi v Slatni

V radovljiški občini so zgradili 2,5 kilometra vodovoda od Begunj do Slatne, v prihodnjih letih pa ga bodo speljali še do Srednje in Zadnje vasi ter Mlake.

Zanimivosti / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Novi zvonovi v Čirčah

Slovesno jih je blagoslovil in z udarcem kladiva poslal v zvonik ljubljanski nadškof Alojz Uran.