Miha Resnik je skupne prostore mladinskega hotela opremil v starem meščanskem slogu.

V Kamniku odprli mladinski hotel

V prenovljenih prostorih stare gostilne Pod skalo je urejenih deset sob z 21 posteljami.

Kamnik – Več stol let stara furmanska gostilna Pod skalo je bila med obiskovalci Kamnika znana že konec 19. stoletja, ko so v njenih prostorih prespali mnogi petičneži z Dunaja in Prage, ki so obiskali takrat v monarhiji zelo priljubljeno kopališče in zdravilišče Kurhaus.

Prav zaradi te tradicije je pri lastniku Mihu Resniku že več let tlela želja, da bi zgornje prostore stare gostilne in meščanske hiše prenovil in v njih uredil mladinski hotel. Večletna prenova se je letos končala, v sredo pa je dobil še zadnje dovoljenje za obratovanje, tako da že čaka prve popotnike in obiskovalce Kamnika. Čeprav imajo prenočišča status mladinskega hotela, pa vrata ne bodo odprta samo študentom in mladini, temveč tudi družinam in vsem, ki bi želeli prenočiti ali v Kamniku tudi dopustovati. »Zanimanje je zelo veliko, predvsem med tujci – oglasili so se že Izraelci, Italijani, Hrvati, Madžari in Španci,« zadovoljen razlaga Miha Resnik, ki mu pri vodenju hostla pomagajo trije otroci, Vesna, Marjeta in Blaž. Zelo lepo urejene sobe v mladinskem hotelu, ki je tudi del mednarodnega združenja Youth Hostel International, so dvo- in triposteljne, vsaka ima lastno kopalnico in WC, skupni, v meščanskem slogu opremljeni prostori imajo dostop do interneta in vse potrebno za druženje mladih.

»Odprtje mladinskega hotela je za Kamnik velika pridobitev in vesel sem, da se je končno nekdo opogumil in usmeril v ciljno skupino mladih in rekreativcev, ki jim pri nas lahko veliko ponudimo,« je novih turističnih kapacitet vesel tudi direktor Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik Igor Kralj, ki pridobitvi pravi kar novi turistični center, saj so v bližini tudi bazen, kamp, teniška igrišča in agencija, specializirana za adrenalinske športe.

Prenova stare, spomeniško zaščitene hiše, vredna 250 tisoč evrov, je bila po besedah lastnika zelo zahtevna in draga, a optimistično napoveduje, da bo – če bo hostel priljubljen tako, kot kaže zdaj – kmalu prenovil še zgornje prostore sedanje gostilne in mladinski hotel povečal še za deset sob.

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 26. julij 2017 / 15:59

Zveneče skulpture

Kranj – V okviru Poletja s Prešernovimi nagrajenci in Kranfesta je v Galeriji Prešernovih nagrajencev potekala delavnica Glina - kamen - zvok s kiparko Dragico Čadež, nagrajenko Prešernovega sklada...

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

Najboljša specialka na svetu

»Gorenjski glas veliko piše o kolesarstvu in kolesarjenju, zato se spodobi, da vozite najboljšo specialko,« je dejal Sandi Gabrovšek, direktor podjetja Funsports iz Ljubljane, ter mi tako izročil na e...

Gorenjska / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

Z e-kolesi po prelepi Gorenjski

Bled, Bohinj, Kranjsko Goro in druge gorenjske turistične bisere si je mogoče ogledati tudi z električnimi kolesi. Izposoditi si jih je mogoče v večini turističnih krajev, organizirajo pa tudi celodne...

Nasveti / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

Tanja odgovarja

Prosim vas za pogled v mojo prihodnost. Zanima me zdravje in denar. Kaj pa moji domači, sin, hči in mož, razumevanje? Velikokrat se sprašujem, ali sem res vedno glavni krivec za vse, nared...

Razvedrilo / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

Zvezdnica Zofka

Chorchyp o svojih vzponih in padcih pripoveduje v pesmi V tem življenju, Ninina Zofka pa se je na snemanju še enega videospota počutila pasje zvezdniško.

Nasveti / torek, 6. avgust 2013 / 07:00

»Žejni ko pes« (2)

Prejšnji teden smo si pasje dni lajšali s pitjem hladnih zeliščnih napitkov, tokrat pa si privoščimo izjemno osvežilne sadne napitke, ki so hkrati polnega okusa. Za pripravo ne potrebujemo veliko sest...