Poslanci so odšli na počitnice, prihajajo gradbeni delavci. (Foto: Tina Dokl)

Državni zbor gre na dopust

Tudi poslanci državnega zbora gredo na dopust, medtem bodo prostore parlamenta obnovili, kar bo stalo okoli 310 tisoč evrov.

Ljubljana - V prvi polovici leta 2007 je bilo v državnem zboru sedem rednih in ena izredna seja in 198 sej delovnih teles, od katerih jih je bilo kot nujnih sklicanih 62. Poleg poslancev in uslužbencev v strokovnih službah državnega zbora (slednjih je 384) pa v slovenski parlament prihajajo tudi drugi ljudje. Tako je bilo letos organiziranih 181 obiskov in ogledov skupin, s skupaj 6707 udeleženci ter šest dni odprtih vrat s 23 obhodi in 768 udeleženci. Sedaj se vrata zapirajo za ene in druge, v parlament pa prihajajo delavci. Investicijska, vzdrževalna in obnovitvena dela v času parlamentarnih počitnic od 15. julija do 30. avgusta, bodo predvidoma znašala 309.487 evrov. Kot so ta teden povedali na novinarski konferenci, bo največja letošnja naložba v poslopju državnega zbora prenova velike in male dvorane ter avle in vhoda na Tomšičevi 5. Dela na prenovi so se začela junija in se bodo po terminskem planu končala v začetku oktobra. S to investicijo bo državni zbor pridobil dve sodobno opremljeni sejni sobi z 19 in 30 sedeži, namenjeni sejam delovnih teles in drugim dogodkom. Televizijske prenose bodo omogočale daljinsko vodene kamere in dva sodobno opremljena video studia. Predvidenih pa je še več manjših prenovitvenih in vzdrževalnih del, v pripravi pa je tudi izvedba projekta posodobitve tehničnega varovanja parlamentarnega poslopja.

Ta teden je kolegij predsednika državnega zbora sprejel tudi okvirni predlog aktivnosti v času predsedovanja Slovenije Evropski uniji, določil pa tudi parlamentarne odbore, ki bodo gostili srečanja odborov nacionalnih parlamentov držav članic EU. 21. januarja bosta gostitelja odbor za gospodarstvo in odbor za okolje in prostor, 20. februarja odbor za zadeve Evropske unije, 3. marca odbor za obrambo, 17. in 18. marca odbor za zunanjo politiko, 14. aprila odbor za kulturo, šolstvo in šport, 7. in 8. maja znova odbor za zadeve Evropske unije in 2. julija odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

Hokej je doma v Kanadi

V Moskvi se je zaključilo svetovno prvenstvo elitne hokejske skupine. Zmagovalci prihajajo iz domovine hokeja, Kanade, to pa je že njihov 24. naslov. Kanada živi za hokej, saj ima kar 551.000 aktivnih...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

V Snoviku že 350 postelj

V Termah Snovik so zaključili tretjo fazo izgradnje apartmajskega naselja. V juliju tudi blizu dva tisoč kopalcev dnevno.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prihaja Kranfest

Konec prihodnjega tedna bo na kranjskih ulicah in trgih potekala že 25. Kranjska noč. Dogajanje se začenja že v četrtek, vendar pa bosta prava zabave polna dneva petek in sobota.

Zanimivosti / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Zlata poroka Gorenjke in Prekmurca

Ko sta se Jožica in Polde Ratnik z Bobovka 13. julija 1957 poročila, sta bila na občini samo s pričama, svatbo pa so pripravili doma.

Slovenija / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Državni zbor gre na dopust

Tudi poslanci državnega zbora gredo na dopust, medtem bodo prostore parlamenta obnovili, kar bo stalo okoli 310 tisoč evrov.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prešernovci se še srečujejo

Kranj - V zaselku Zala pod Blegošem je bila 12. junija leta 1943 zaradi vedno številnejših borcev proti okupatorju ustanovljena 7. slovenska narodnoosvobodilna udarna brigada Fra...