Odmevi na pismo "Kako dolgo še"

Spoštovani!

Ob prebiranju današnje priloge GG Gorenjska sem se pa tudi jaz vprašala:

DO KDAJ ŠE? - boste mediji objavljali zmerjanja vseh vrst (pa vseeno, ali prihajajo z desne ali z leve)? S tem samo prilivate ogenj na sovraštvo in nerazumevanje med Slovenci, ki že itak ne kažemo podobe kakšnega prav posebno spravljivega naroda. Avtorja prispevka z gornjim naslovom seveda ne poznam, ampak njega bi še razumela. Morda je v življenju doživel kakšno prav posebno hudo travmo in mu je zdaj malo odleglo, ko je zlil njene posledice na papir. Ne morem pa razumeti uredniške politike, ki se spusti na tako nizek nivo.

Pa brez zamere in lepo pozdravljeni!

Helena Polajnar

Podljubelj

 

 

 

Spoštovana gospa Marija Volčjak,

V vsebino zapisa gospoda Franca Kersnika se ne bi želel spuščati. Zapis preprosto zavračam kot plod slabega okusa in bolne duše zapisovalca.

Mnogo pomembneje je vprašanje, kako je zapis prišel mimo vas, odgovorne urednice časopisa Gorenjski glas, brez da bi njegovo objavo zaustavili. Izrecno navajate, da pisma ne izražajo stlišča uredništva. Čemu ste potem uredniki? Se bojite, da bi bili obsojeni cenzure, reminiscence komustičnega totalitarizma? Ali se morda skrivate prav za strahom pred njo?

Star sem 50 let, otroci so odrasli. Sem generacija, ki se je rodila in živela kar nekaj let po vojni in ni nam bilo slabo. Bil sem kratek čas član zveze komunistov, a to nima zveze z ničemer. Ne pljuvam po časih, ki so moja in naša skupna zgodovina, nič nam ni bilo slabega. V mnogočem lepše kakor danes, v času globalnega kapitalizma, ki sem si ga v času socializma tako srčno želel. A tudi to nime zveze z ničemer.

Sem državljan, ki si želi živeti v mirni in urejeni družbi usmerjeni v prihodnost. Državljan, ki želi, da bi njegovi otroci ne bili ponovno zastrupljeni s sovraštvom svoji starih staršev. Objava prispevka gospoda Kersnika, ki ste jo dovolili hote ali nehote z ničemer ne prispeva k temu. Ne koristi ne vam, ne meni, ne kateremukoli dobronamernemu članu naše družbe. Podpihuje sovraštvo, ki ga je okoli nas že tako preveč.

Sprašujem vas, gospa odgovorna urednica, po vaši zmožnosti trezne presoje, bolj enostavno, zdravi pameti. Še bolj natančno, sprašujem vas po pameti, ki se je odločila objaviti zapis gospoda Franca Kersnika v vašem časopisu. Je bila to zgolj vaša pamet?

S spoštovanjem,

Mladen Urh

Medvode

 

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 29. junij 2014 / 22:56

Starejši planinec zdrsnil pod vrhom Storžiča in umrl

Preddvor - Planinec je v soboto dopoldne zdrsnil sto metrov pod vrhom na južni strani Storžiča v občini Preddvor. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, so za STA pojasn...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 19. december 2007 / 07:00

Začasen odvoz odpadkov v Tenetiše?

Kranj - Kranjski župan Damijan Perne je danes povedal, da je Komunala Kranj od Agencije RS za okolje (Agencije) dobila začasno dovoljenje za obratovanje deponije Tenetiše. Na odl...

Gospodarstvo / sreda, 19. december 2007 / 07:00

Sava ne bo kupila sirarne

Iz kmetijsko gozdarske zadruge Sava Lesce so v petek poslali izjavo za javnost s presenetljivo vsebino: zadruga ne bo kupila bohinjske sirarne.

Splošno / sreda, 19. december 2007 / 07:00

Poldrugo desetletje reševalcev

Letos, ko Gorsko reševalna zveza Slovenije praznuje 95 let, slavi tudi njeno najmlajše društvo.

Splošno / sreda, 19. december 2007 / 07:00

"Okrogli" jezerski starostniki!

V naši občini živi 30 občanov starejših od 80 let, od teh je le pet moških, dva od njih pa sta starejša od 90 let. Letos so »okrogle« obletnice praznovali: 85 let Alojzija Zaplotnik, 80 let pa An...

Jezersko / sreda, 19. december 2007 / 07:00

Jezersko je pelo z ljudskimi pevkami

Jezerske ljudske pevke so ob desetletnic svojega prepevanja priredile koncert v dvorani Korotan. Pridružilo se jim je še pet zborov.