Priznanja za mlečne izdelke
Kranj – Jutri, v petek, bodo na Ptuju odprli 18. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij. Razstava bo na ogled štiri dni, zaprli jo bodo v ponedeljek popoldne. Kmetije iz Slovenije in iz zamejstva so za ocenjevanje prijavile skupaj več kot tisoč izdelkov v trinajstih skupinah. Ocenjevanja so potekala marca in aprila, večina rezultatov je znana in smo jih tudi že objavili, tokrat jih objavljamo še za mlečne izdelke. Irena Vrhunc iz Podblice bo prejela zlato priznanje za sadni jogurt in srebrnega za domače maslo, Marko Potočnik s Podreče zlato priznanje za kozji jogurt in bronastega za kozji sadni jogurt, Franci Podjed z Olševka zlato za navadni jogurt in jagodni sadni jogurt, Marija Bogataj z Gorenjega Brda zlato za surovo maslo, Judita Demšar iz Cerkljanskega Vrha zlato za maslo in za skutni namaz s česnom ter srebrnega za skutni namaz z drobnjakom, Andreja Jagodic s Police srebrno priznanje za maslo in bronasto za mladi sir, Andrej Soklič s Polj zlato za Tonejovčevo skuto in za bohinjski mohant, Urška Odar z Lepenc pa zlato priznanje za bohinjski mohant. Irena Vrhunc je prejela za sadni jogurt najvišje možno število točk, enako tudi Judita Demšar za maslo in za skutni namaz s česnom, Urška Odar za mohant, Marija Bogataj za surovo maslo in Andrej Soklič za skuto.