Od leve: Maša Jamnik, Lea Stroj in Neža Hribar

Srečanje plesalcev Hopla 2007

Predoslje - Kot vsako leto se je tudi letos na Območno srečanje plesnih skupin in posameznikov HOPLA 2007, ki ga je organiziral Javni sklad za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Kranj, prijavilo veliko nadarjenih ustvarjalcev. Prireditvi sta bili dve, potekali sta en vikend v marcu v Kulturnem domu Predoslje. Na soboto so se predstavile mlajše skupine in posamezniki do 12. leta starosti. »Videli smo lahko izredno marljivost, plesnost in ustvarjalnost sodelujočih, ki s pomočjo usposobljenih mentorjev pletejo čipko plesnih miniatur iz leta v leto boljše. Opazen je bil napredek pri vseh skupinah. Od abstraktno in izrazno močnih plesalcev KD Qulenium pod vodstvom mentoric Saše Lončar in Anče Gradišar, do tehnično bolj zavednih in discipliniranih plesalcev PD Netopir pod vodstvom mentorice Polone Cvikl. Plesalke CKD Kranj so s pomočjo mentorice Vite Osojnik predstavile zabavno in koreografsko zanimivo prepletanje klasičnega baleta in sodobnega plesnega izraza, medtem ko se je PK Tinča s pionirsko skupino, pod vodstvom mentorice Ane Šušteršič, predstavila s hudomušno in izrazno prepričljivo plesno miniaturo,« je povedal Igor Sviderski, selektor za Gorenjsko.

Na nedeljo so se predstavili starejši plesalci in plesalke. »KD Qulenium, pod mentorstvom Saše Lončar in Petre Podržaj, je letos poslal na srečanje mlade in plesa željne plesalce in plesalke, ki so vsak s svojim nastopom prikazali izredni talent, zavzetost in subtilnost za ustvarjanje na področju sodobnega in izraznega plesa. Z gotovostjo trdim, da bodo v prihodnosti krojili sam vrh umetniškega in sodobnega plesnega gledališča, pri nas in v tujini. PD Netopir je pod mentorstvom Polone Cvikl prikazal od divjih, dobro izvedenih in energičnih hip-hop obarvanih točk, do tehnično in izrazno vrhunskega solo nastopa mentorice. Mladinska in članska skupina PK Tinča se iz leta v leto vzpenjajo po lestvici tekmovalnih plesnih zvrsti, saj se uvrščajo v sam vrh disco in jazz plesnega izraza. Za zaključek plesnega srečanja je nastopila hip-hop skupina iz CKD Kranj, pod vodstvom mentorja Marka Mihaljevića, ki je kljubovala zemeljski gravitaciji in z akrobatskimi vložki ter izrazno močnim break-dancom dvignila na noge gledalce in plesalce,« je povedal Sviderski.

 

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 27. maj 2021 / 09:24

Cene so šle gor

Kranj – Po podatkih statističnega urada so bile marca cene izdelkov in storitev za tekočo porabo v kmetijstvu za 5,4 odstotka višje kot marca lani. Najbolj so se v enem letu podražila krmila – za 1...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Darilo za kamniške novorojence

Starši novorojenca iz občine Kamnik bodo v letu 2009 iz občinskega proračuna prejeli denarno pomoč v višini 180 evrov.

Kamnik / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Poudarek na razvoju Tuhinjske doline

Kamniški svetnik Anton Rajsar je občinski upravi zastavil javno vprašanje, kako namerava v bodoče več pozornosti nameniti razvoju Tuhinjske doline.

Kamnik / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Nagrade za okolju prijazne terme

V Termah Snovik so ob svojem sedmem rojstnem dnevu predstavili dosedanje dosežke in načrte za prihodnje.

Zanimivosti / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Loška papiga svetovna prvakinja

Ivan Hafner iz Škofje Loke se z vzrejo papig ukvarja že več kot 20 let. Januarja sta na svetovnem prvenstvu v Italiji dve njegovi papigi zasedli prvo in tretje mesto.

Zanimivosti / četrtek, 5. februar 2009 / 07:00

Starodobniki na snegu z Lubnika

Okoli devetdeset smučarjev po starem, ki so v organizaciji društva Rovtarji tekmovali v Škofji Loki, se je spustilo po snegu, ki so ga na grajski hrib navozili z Lubnika.