V Merkurju uredili špedicijo

Ob skladiščno distribucijskem centru v Naklem so prestavili lokalno cesto in uredili špedicijski center.

Naklo – Ob našem nedavnem obisku v Merkurju smo opazili še eno novost, ki je niso »obešali na veliki zvon«: sredi februarja so namreč dokončali projekt Špedicija, ki je zajemal prestavitev 610 metrov lokalne ceste, ureditev dovoznih cest in parkirišč in izgradnjo objekta špedicije, v katerem so poslej združene vse službe, ki skrbijo za ta pomemben proces. Velik problem je namreč v preteklosti bil v mešanju tovornega in osebnega prometa, zlasti ob konicah pri prihodu in odhodu zaposlenih z dela; prihajalo je do velikih zastojev, celo nesreč, poleg slabe volje pa je bila motena tudi logistika. Nov cestni režim in čakalna parkirišča (za 31 tovornjakov in 15 osebnih vozil) so odpravili tovrstne zadrege, združitev vseh služb, ki so bili pred tem razpršene po vsej Merkurjevi lokaciji, pa povečuje njihovo učinkovitost. Vstop in izstop iz distribucijskega centra je nadzorovan, možna je optimalizacija časa, večja pretočnost, vse to pa prispeva h kvaliteti logističnega servisa v zadovoljstvo kupcev in za konkurenčno prednost podjetja. Olajšano je delo prevoznikov, ki lahko uredijo vse potrebne dokumente na enem mestu.

Tatjana Oražem, izvršna direktorica Merkurjeve logistike, ki je na konferenčni-sejemski prireditvi Logistika 07 v Celju konec februarja prejela nagrado Logist leta, pa je ob tej priložnosti izpostavila še tri nove zanimive cilje razvoja logistike. Želijo namreč uvesti centralno plansko službo, ki naj bi izvajala nadzor nad pretokom vozil in razporejala zaposlene, glede na najavo vozil po posameznih logističnih procesih; želijo si uvesti popolno brezpapirno poslovanje, s čimer bi zmanjšali stroške in zagotovili boljšo sledljivost; za hitrejši pretok blaga in povečanje zadovoljstva kupcev pa si želijo urediti tudi centralno obvladovanje osebnih prevzemov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / torek, 17. junij 2014 / 09:12

Dnevi gledališča in glasbe

Kropa – Dnevi gledališča in glasbe (Festum Theatri) se imenuje nov festival, ki ga organizira Kulturno društvo Kropa, Dramska skupina Čofta v sodelovanju z lokalno skupnostjo, različnimi organizaci...

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 13. april 2007 / 07:00

Obnavljajo avtocesto

Začela se je obnova južnega dela avtoceste med priključkoma za Kranj.

Radovljica / petek, 13. april 2007 / 07:00

Želijo še splošno gimnazijo

Na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica si prizadevajo pridobiti še oddelka splošne gimnazije in višje strokovne šole - smer ekonomija.

Bled / petek, 13. april 2007 / 07:00

Prvič dnevi županov

Danes in jutri na Bledu poteka prvi strokovni posvet slovenskih županov.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

Povezanost v zbornici ostaja

Upravni odbor Območne zbornice za Gorenjsko je ugotovil, da je članstvo odpovedala le petina nekdanjih članov, kar postavlja gorenjsko zbornico po članstvu na tretje mesto v državi.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

V Merkurju uredili špedicijo

Ob skladiščno distribucijskem centru v Naklem so prestavili lokalno cesto in uredili špedicijski center.