Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj dr. Ivan Žagar (Foto: arhiv GG)

Prvič dnevi županov

Danes in jutri na Bledu poteka prvi strokovni posvet slovenskih županov.

Bled - Dneve županov pripravlja podjetje Planet GV, strokovnega posveta pa naj bi se poleg županov udeležili tudi podžupani in drugi predstavniki občin in javne uprave. Prisluhnili bodo vrsti aktualnih tem, med njimi pomenu priprave občinskega razvojnega programa, uvajanju pokrajin in novi vlogi občin, izzivom sodobne občinske uprave, spregovorili o lobiranju v politiki in med gospodarskimi partnerji, o financiranju občin po novem in zakonu o financiranju občin, o predšolski vzgoji kot strošku javnih in zasebnih sredstev, o pomenu podjetniškega razmišljanja za hiter razvoj občine, o učinkovitem komuniciranju za ohranjanje ugleda in preprečevanju krize v medijih, o sklepanju javno-zasebnih partnerstev v luči nove zakonodaje, o tem, kaj si lahko na lokalni ravni obetajo od prihodnjih evropskih projektov. Spoznali bodo tudi investicijsko najprivlačnejšo občino v južni Evropi (občina Indjija v Srbiji). Županom bo spregovoril minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj dr. Ivan Žagar. Za okroglo mizo pa bodo župani (z Gorenjskega Janez Fajfar iz občine Bled in Borut Sajovic iz občine Tržič) razpravljali o praktičnih posledicah novega zakona o financiranju občin. Podelili bodo tudi priznanje Najhitreje rastoča občina.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 24. maj 2008 / 07:00

V prvem trimesečju več prometa

Brnik - Iz Aerodroma Ljubljana so sporočili, da je v prvih treh mesecih letos čez letališče potovalo 308.143 potnikov, kar predstavlja 21,5 odstotka več kot lani in 18,2 odstotka...

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 13. april 2007 / 07:00

Obnavljajo avtocesto

Začela se je obnova južnega dela avtoceste med priključkoma za Kranj.

Radovljica / petek, 13. april 2007 / 07:00

Želijo še splošno gimnazijo

Na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica si prizadevajo pridobiti še oddelka splošne gimnazije in višje strokovne šole - smer ekonomija.

Bled / petek, 13. april 2007 / 07:00

Prvič dnevi županov

Danes in jutri na Bledu poteka prvi strokovni posvet slovenskih županov.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

Povezanost v zbornici ostaja

Upravni odbor Območne zbornice za Gorenjsko je ugotovil, da je članstvo odpovedala le petina nekdanjih članov, kar postavlja gorenjsko zbornico po članstvu na tretje mesto v državi.

Gospodarstvo / petek, 13. april 2007 / 07:00

V Merkurju uredili špedicijo

Ob skladiščno distribucijskem centru v Naklem so prestavili lokalno cesto in uredili špedicijski center.