Gasilci delujejo sedemdeset let

Trstenik - Prvo januarsko soboto je bil v novi dvorani zadružnega doma občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Trstenik (PGD). »Plan za leto 2006 smo v celoti dosegli. Med drugim smo se udeležili občinskega tekmovanja, na katerem so mladinke dosegle tretje mesto, udeležili smo se gasilskih posvetov in srečanj na ravni občine. Dobili smo avto Mitsubishi za prevoz orodja, za pomoč pri nakupu se še posebej zahvaljujemo predsedniku Krajevne skupnosti (KS) Trstenik Jožetu Lombarju, Mestni občini Kranj, predsedniku KS Tenetiše Damijanu Veterniku in Janezu Perčiču z Babnega Vrta. V mesecu požarne varnosti smo pregledali hidrante in cevi, ljudi pa poučili, kako se pravilno ravna z njimi. Pregledali smo vse bazene; na Babnem Vrtu, v Čadovljah in na Trsteniku,« je povzel Edo Bečan, predsednik PGD Trstenik.

PGD Trstenik ima 91 članov in se lahko pohvali s številnim podmladkom. Društvo v letošnjem letu praznuje 70-letnico obstoja, v ta namen bodo priredili nekaj slavnostnih dogodkov in izdali kroniko društva. »Izvedli bomo tudi vse planirane vaje po točkovniku, udeležili se bomo občinskega tekmovanja in organizirali srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze (GZ) MOK in srečanje članic GZ MOK,« je napovedal Bečan in se obenem zahvalil vsem članom iz GZ MOK za uspešno sodelovanje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Edicije / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Novice občine Žirovnica

Novice občine Žirovnica, 4. julij 2008, št. 2

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Rojstva, obletnice, slovesa

Športnike navadno opazujemo zgolj pri njihovih dosežkih, zmagah in porazih. Večinoma pa so čisto običajni fantje in dekleta, možje in žene, ki imajo podobne radosti in skrbi kot drugi.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Zdrava ekološka cigareta

Kot kaže je izum gorenjskega inovatorja prišel v pravem času. Kadilcem bo lažje preživeti protikadilski zakon.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Nominator 232

Že nekaj časa se je govorilo, da se na Zgornjem Brniku, vasi, ki gleda proti Karavankam, prenavlja domačija, ki naj bi »dvor« postala. In tako so osmega prosinca povabili na »Zgorn´Brn´k...

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Energija ljubezni

Pod tem naslovom Gabi Grm razstavlja v Tržiču mozaike.

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Prišel z odhodom

V Mladinskem kulturnem centru v Kranju fotograf Janez Pelko razstavlja cikel fotografij z naslovom "Odhod".