Bojan Križaj si je ob obilici dela na vrhuncu sezone komaj vzel čas za srečanje z Abrahamom. (Foto: Vilma Stanovnik)

Rojstva, obletnice, slovesa

Športnike navadno opazujemo zgolj pri njihovih dosežkih, zmagah in porazih. Večinoma pa so čisto običajni fantje in dekleta, možje in žene, ki imajo podobne radosti in skrbi kot drugi.

Te dni je bil v središču pozornosti znova eden naših najuspešnejših smučarjev vseh časov, Bojan Križaj. Pa ne le zato, ker je smučarska sezona na vrhuncu in ker so bili konec tedna v Kranjski Gori zbrane najboljše smučarke sveta. Bojan je namreč prejemal čestitke ob srečanju z Abrahamom, za praznovanje pa ni bilo kaj prida časa, saj ima kot direktor alpskega smučarskega sklada v zadnjih mesecih dela res čez glavo. Zato je vprašanje, kako se počuti kot petdesetletnik vztrajno odgovarjal, da o tem dejstvu enostavno nima časa razmišljati. Je pa zato o tem, zakaj ji v tej zimi ne gre po načrtih, razmišljala Tina Maze, ki se ji tudi v Kranjski Gori ni »odprlo« in se je morala zadovoljiti s skromnimi rezultati. S skromnimi rezultati pa nikoli ni bila zadovoljna Blejka Špela Pretnar, ki je iz uspešne smučarke postala novinarka na POP TV. Seveda je njeno glavno področje poročanje o smučarskih tekmovanjih, kar pa dela še s posebnim užitkom, saj ima med smučarkami še kar nekaj prijateljev in prijateljic iz svojih tekmovalnih dni.

Z mnogimi smučarskimi prijateljicami se je ob tekmi v Kranjski Gori srečevala še ena nekdaj uspešna smučarka, Mojstrančanka Alenka Dovžan. Alenka je s seboj na tekmo Zlate lisice pripeljala tudi oseminpolmesečnega sinčka Luko. Da si je lahko vzela nekaj časa tudi za ogled tekme in klepete s prijateljicami, sta poskrbela njen Edvin in tudi oče Jože, ki sta izmenjaje pestovala Luko ali pa se z njim podila po snegu, saj Luka vedno manj časa zdrži v naročju in bo najbrž kmalu stopil na drsalke (očka je bil odličen hokejist) in zagotovo tudi na smuči.

Vprašanje pa je, ali bosta letošnjo zimo na smuči kaj stopili mladi mamici, nekdanji škofjeloški smučarki Špela Bračun - Vnuk in Barbara Kalan. Špela je prav na novega leta dan povila hčerko Zalo. Ali bo Zala raje smučarka ali pa bo stopala po stopinjah očeta Tomaža Vnuka in igrala hokej, je težko napovedovati, gotovo pa jo starša ne bosta prikrajšala za ljubezen do športa. Obilo ljubezni do športa pa sta na dan Svetih treh kraljev v zibelko mali Tiji položila tudi mamica Barbara Kalan in očka Jure Radelj. Jure, dolgoletni reprezentant v smučarskih skokih je že premišljeval o zaključku tekmovalne kariere (Barbara jo je končala že pred leti), a pravi, da mu je hčerkica zadnje dni dala dodatnih »kril« in da morda še ni rekel zadnje besede. Je pa zadnjo besedo v svoji karieri minulo soboto v Planici rekel še en uspešen skakalni reprezentant, Igor Medved. Za slovo so ga prijatelji oblino poškropili s šampanjcem. In ker je konec tekmovalne kariere po letošnji sezoni te teden napovedal tudi naš najboljši deskar Kranjskogorec Dejan Košir, bo na Gorenjskem zagotovo še tekel šampanjec.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Na Trati dve dostopni cesti

Zaradi težav z odkupi zemljišč naj bi dostopni cesti do nove industrijske cone na Trati pri Škofji Loki začeli graditi jeseni.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Rojstva, obletnice, slovesa

Športnike navadno opazujemo zgolj pri njihovih dosežkih, zmagah in porazih. Večinoma pa so čisto običajni fantje in dekleta, možje in žene, ki imajo podobne radosti in skrbi kot drugi.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Zdrava ekološka cigareta

Kot kaže je izum gorenjskega inovatorja prišel v pravem času. Kadilcem bo lažje preživeti protikadilski zakon.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Nominator 232

Že nekaj časa se je govorilo, da se na Zgornjem Brniku, vasi, ki gleda proti Karavankam, prenavlja domačija, ki naj bi »dvor« postala. In tako so osmega prosinca povabili na »Zgorn´Brn´k...

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Energija ljubezni

Pod tem naslovom Gabi Grm razstavlja v Tržiču mozaike.

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Prišel z odhodom

V Mladinskem kulturnem centru v Kranju fotograf Janez Pelko razstavlja cikel fotografij z naslovom "Odhod".