Blejski veslač Jani Klemenčič, ki je kot športnik vedno znal poskrbeti za duhovite izjave, bo tokrat sam prijel za mikrofon. (Foto: arhiv Gorenjskega glasa)

Veslo bo zamenjal za mikrofon

Eden najpopularnejših slovenskih športnikov, blejski veslač Jani Klemenčič, bo na četrtkovi slovesnosti Športnik leta imel vlogo voditelja.

Ljubljana – Tradicionalna prireditev Športnik leta, ki jo tudi letos pripravlja Društvo športnih novinarjev Slovenije, naj bi bila v svoji devetintrideseti ponovitvi (šestnajsti v samostojni Sloveniji) še posebno slovesna in naj bi postala resnično druženje tako nekdanjih kot sedanjih najuspešnejših slovenskih športnikov. Kot se za največje tovrstno letno druženje spodobi, pa bomo v četrtek nekaj po 20. uri zvečer izvedeli, kdo so bili najboljši športniki, športnice in ekipa minulega leta.

Športni novinarji vseh slovenskih medijev smo namreč v začetku decembra glasovali o tem, kdo je po našem mnenju v minulem letu s svojimi rezultati posegel najviše, glasove pa smo namenili enaindvajsetim športnikom, dvanajstim športnicam in devetim ekipam. »Tudi letos bomo podelili priznanja trem najboljšim v ženski in moški konkurenci, drugače od prejšnjih let pa smo združili tako ekipe v igrah kot individualnih športnih panogah in bo priznanje za ekipe zgolj eno. Poleg tega bomo podelili posebno priznanje za športno potezo,« je na priložnostni tiskovni konferenci pred četrtkovo prireditvijo povedal predsednik Društva športnih novinarjev Slovenije Miha Žibrat.

Hkrati z DŠNS bo ob tej priložnosti najvišja priznanja športnikom podelil tudi Olimpijski komite Slovenije, ki je skupaj z novogoriškim podjetjem Hit in Fundacijo za financiranje športnih organizacij denarno podprl prireditev, ki jo bo neposredno prenašala tudi televizija Slovenija. Z vlogo voditelja se bo – poleg rutinirane Blažke Müller Pograjc – spopadel nekdanji veslaški reprezentant z Bleda Jani Klemenčič, režiser prireditve pa je Matjaž Pograjc. »Že sedaj uživam v duhovitih dialogih, ki jih vadiva z Blažko in upam, da bodo všeč tudi vsem športnikom in športnim navdušencem tako v dvorni kot pred televizijski zasloni,« je povedal Jani Klemenčič, ki ga sicer vsi poznamo kot vedno duhovitega sogovornika.

Prireditev v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma se bo začela ta četrtek, 21. decembra, ob 20. uri, dve uri prej pa bo minister za šolstvo in šport Milan Zver sprejel najboljše športnike Slovenije.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 4. oktober 2012 / 07:00

Kolesarja spodneslo na mokri cesti

Zgornje Gorje - Minuli četrtek okoli 19. ure se je v Zgornjih Gorjah zgodila prometna nesreča, v kateri se je kolesar huje poškodoval. Do nesreče je prišlo, ker je 47-letni kol...

Objavljeno na isti dan


Domžale / sreda, 30. december 2009 / 07:00

Božično kosilo z brezdomci

Domžale - Domžalski župan Toni Dragar je tudi letos dan pred božičem na kosilo povabil domžalske brezdomce. Kot je poudaril, želi s tem dejanjem vse, ki so zarad...

Gorenja vas-Poljane / sreda, 30. december 2009 / 07:00

Vaško jedro je urejeno

V Gorenji vasi te dni dobivajo vaško jedro, za projekt pa je občini uspelo pridobiti denar iz evropskih skladov.

Radovljica / sreda, 30. december 2009 / 07:00

Pred prazniki poskrbeli za druge

Paketi hrane za najbolj ogrožene družine, donaciji za Kresničko in Karitas.

Kamnik / sreda, 30. december 2009 / 07:00

Spomin na tuhinjske borce

Sto dvaindevetdesetim borcem in vodji ameriške vojaške misije Charlesu Fisherju, ki so padli v Tuhinjski dolini, se je ob 65-letnici bojev poklonila tudi ministrica Ljubica Jelušič.

Preddvor / sreda, 30. december 2009 / 07:00

V jezero so potopili božično drevesce

Že devetič so za božič v jezero Črnava potopili božično drevo.