Za študenta je najhujša lakota. Na vseslovenskem brucovanju so za želodčke poskrbeli. (Foto: Zaklop - Miro Majcen)

Študentski žur

Na že tradicionalnem vseslovenskem brucovanju se je preteklo sredo na Gospodarskem razstavišču zabavalo šest tisoč mladih iz vseh koncev Slovenije.

Bruc je sicer že nekaj let tudi največja koncertna prireditev pri nas v pokritih prostorih. V osmih urah so v treh halah, na treh ločenih in vsebinsko različnih prizoriščih nastopili številni domači in tuji izvajalci, ki so zadovoljili tako rekoč vse glasbene okuse.

Namen prireditve je, da že vrsto let zabava, druži in spoznava mlade iz vse Slovenije, predvsem študente, željne dobrega glasbenega programa. Tokrat so izbirali tudi “naj bruca in brucko”, in sicer s pomočjo voditeljev Slona in Sadeža, ki sta seveda na svoj zabaven način povezovala program. Med približno tridesetimi prijavljenimi bruci sta bila po številnih zabavnih izzivih in tekmovanjih najbolj iznajdljiva in prepričljiva Tanja Pepelnik iz Prebolda in Brane Ban iz Novega mesta, ki sta prejela številne nagrade. Obenem pa ste se zavezala, da bomo lahko njuno brucovsko življenje, študij in dogodivščine, ki se jima z nazivom “Naj Bruc/Brucka” obetajo, med letom tudi spremljali. Pa imamo torej zopet dva zmagovalca, ki tokrat za spremembo nista zmagala na lepotnem tekmovanju. Zanimivo bi bilo vedeti, kaj želita onadva iz tega naziva iztržiti. Morda bomo predstavnico nežnejšega spola lahko čez leto ali dve že videli na kakšnem od lepotnih tekmovanj ali pa na enem od glasbenih odrov, kot je v zadnjem času popularno.

V dveh halah je nastopilo veliko število domačih glasbenikov, med njimi tudi gorenjski hip hoparji Kocka, ki so bili z nastopom zadovoljni, morda jim je žal le to, da so nastopili zelo na začetku, ko hale še niso bile polne do zadnjega kotička. Na odru so svoje glasbene sposobnosti pokazali še skupina Kingston, ki je sicer kar stalnica študentskih žurov, pa Nude, Mi2, duo Gušti in Polona, ki vedno znova navdušita, ter Slon in Sadež, ki sta dogodek tudi povezovala. Ni manjkalo niti turbo ritmov. Poleg Turbo Angelsom smo prisluhnili lahko še Kut Gas, Avven in Tribute 2 Love.

V tretji hali so poskrbeli tudi za ljubitelje elektronskih ritmov. Nastopili so celo gosti iz tujih držav – Zero, Disko Don vs. EB King, Plasty, Zhe, HouseWife, za vizualje pa je poskrbel Dekaos.

Prireditev je torej uspela, bruci so preživeli prvi krst, naslednji pa jih kaj kmalu čaka na fakultetah, ko bodo opravljali prve izpite. Zagotovo je bil to zelo dober uvod v veseli december, v katerem tovrstnih prireditev in zabav ne bo manjkalo.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 5. oktober 2011 / 07:00

Inovatorji predstavili svoje izume

V Trzinu je na ogled razstava nekaterih najbolj aktualnih izumov slovenskih inovatorjev, ki v tujini že vrsto let dosegajo najboljše rezultate.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

Študentski žur

Na že tradicionalnem vseslovenskem brucovanju se je preteklo sredo na Gospodarskem razstavišču zabavalo šest tisoč mladih iz vseh koncev Slovenije.

Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

V Revozu spet nočna izmena

Konec novembra je v novomeškem Revozu z delom znova začela nočna izmena za proizvodnjo clia II. Za povečanje proizvodnje so zaposlili in izobrazili 400 novih delavcev. Nočna izmena bo...

Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

Žuželka z dvema obrazoma

Test: Nissan Micra C+C 1.4 16V Acenta

Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

Moč za enakovredno tekmo

Novi Volkswagnov lahki dostavnik crafter, ki nastaja skupaj z novo generacijo mercedes-benza sprinterja, je po daljši zamudi končno zapeljal na slovenske ceste. Novinec sodi v težnostn...

Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

Nova konfekcija

Španski Seat povečuje svojo modelno družino z novo Alteo XL.